%34تخفیف

کاربرد عصاره نانوریز پوشانی شده نعناع فلفلی در جوجه‌های گوشتی تحریک شده با CCl4 و ارزیابی تغییرات بافتی کبد و برخی فراسنجه‌های خونی

تعداد 105صفحه در فایل word

كارشناسي ارشد در رشته

علوم دامی، گرایش فیزیولوژی دام و طیور

کاربرد عصاره نانوریز پوشانی شده نعناع فلفلی در جوجه‌های گوشتی تحریک شده با CCl4 و ارزیابی تغییرات بافتی کبد و برخی فراسنجه‌های خونی

چکیده

به منظور ارزیابی تأثیر نانو ذرات ریز­پوشانی شده عصاره الکلی نعناع فلفلی بر کبد و فراسنجه­های خونی جوجه­های گوشتی مسموم شده با تتراکلریدکربن، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل 2×2 شامل دو سطح نانوذرات ریزپوشانی شده عصاره الکلی نعناع فلفلی (صفر و 200 پی­پی­ام به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) و تتراکلریدکربن (صفر و 1 میلی­لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) انجام شد. تعداد 160 قطعه جوجه­ گوشتی یک روزه (راس، 308) به 4 تیمار با 4 تکرار اختصاص داده شد. نتایج نشان داد که نانو ذرات ریزپوشانی شده عصاره الکلی نعناع ­فلفلی مقادیر آلبومین، پروتئین­تام و HDL-کلسترول سرم خون را افزایش داد، در حالی­که تتراکلریدکربن سبب کاهش مقادیر فوق گردید (05/0< P). همچنین نانو ذرات ریزپوشانی شده عصاره نعناع فلفلی مقادیر تری­گلیسرید، LDL-کلسترول و آنزیم­های کبدیALT  و ALP سرم خون را کاهش داد (05/0< P)، در حالی که تتراکلریدکربن سبب افزایش مقادیر تری­گلیسرید، کلسترول کل، LDL-کلسترول و آنزیم‌های کبدیALT ، AST و ALP سرم خون شد (05/0< P). نتایج بافت شناسی نشان داد که تتراکلریدکربن سبب تخریب بافت کبد شد، در حالی که نانو ذرات ریزپوشانی شده عصاره نعناع ­فلفلی تا حدی اثرات تخریبی تتراکلریدکربن را جبران کرد. بطور کلی این مطالعه نشان داد که نانو ذرات ریزپوشانی شده عصاره الکلی نعناع ­فلفلی قادر است اثرات استرس اکسیداتیو ناشی از القای تتراکلریدکربن در جوجه­های گوشتی را تعدیل نماید.

واژگان کلیدی: استرس اکسیداتیو، تتراکلریدکربن، جوجه گوشتی، نانو ذرات ریزپوشانی شده عصاره الکلی نعناع ­فلفلی

فهرست مطالب

عنوان                                                                                                                 صفحه

فصل اول: مقدمه و کلیات

1-1- مقدمه و کلیات… 2

1-2- سؤالات اصلی تحقیق.. 4

1-3- فرضیه­ها 4

فصل دوم: مروری بر منابع

2-1- تنش اکسیداتیو در پروش طیور. 6

2-1-1- مقابله با تنش اکسيداتيو. 7

2-1-2- استفاده از گیاهان دارویی.. 8

2-2- نعناع فلفلی.. 10

2-2-1- گیاه‌شناسی نعناع فلفلی.. 10

2-2-2- ترکیبات شیمیایی نعناع فلفلی.. 10

2-2-2-1- مواد تلخ……………………………………………………………………………………………………. 12

2-2-2-2- روغن­های فرار…………………………………………………………………………………………… 12

2-2-2-3- فلاونوئیدها……………………………………………………………………………………………….. 13

2-2-2-4- فعالیت آنتی اکسیدانی فلاونوئیدها………………………………………………………………. 14

2-3- اثرات درمانی گیاه نعناع فلفلی.. 16

2-4- استفاده از نعناع فلفلی در جیره طیور. 20

2-5- تأثیر گیاه نعناع فلفلی بر فراسنجه­های خونی، آنزیم‌های کبدی و فعالیت کبد  21

2-5-1- نانو ذرات و روش‌های ساخت نانو ذرات ریز کپسوله. 26

2-5-2- مزایا و کاربردهای نانو ریزکپسوله کردن ترکیبات آنتی اکسیدانی.. 27

2-6- تتـراکلریـدکربـن.. 29

2-6-1- مکانیسم عمل تتراکلریدکربن.. 30

فهرست مطالب

عنوان                                                                                                                 صفحه

فصل سوم: مواد و روش

3-1- تهیه نعناع فلفلی.. 34

3-2- اندازه­گیری مواد مؤثره نعناع فلفلی.. 34

3-2-1- فنـل کل.. 34

3-2-2- فلاونوئید کل.. 35

3-2-3- اندازه­گیری درصد مهار رادیکال‌های آزاد به روش DPPH.. 36

3-3- تهیه عصاره الکلی برگ نعناع فلفلی.. 36

3-4- ریزکپسوله­سازی عصاره الکلی نعناع فلفلی.. 37

3-4-1- عکس‌برداری از نمونه­ها 37

3-5- مکان و زمان انجام آزمايش…. 38

3-6- آماده‌سازي سالن.. 38

3-7- مدیریت پرورش و تغذیه. 38

3-8- فرموله کردن جیره­ها 40

3-9- تیمارهای آزمایشی.. 41

3-11- اندازه‌گيري فراسنجه‌هاي تحقيق.. 43

3-11-1- اندازه­گیری آنزیم­های کبدی و فراسنجه­های خونی.. 43

3-11-2- بررسی بافت شناسی کبد. 44

3-12- روش آماری، روش تجزیه و تحلیل داده‌ها 45

فصل چهارم: نتایج

4-1- ترکیبات موثره موجود در گياه نعناع فلفلي.. 48

4-2- فراسنجه­های خونی.. 48

4-3- آنزیم­های کبدی.. 51

فهرست مطالب

عنوان                                                                                                                 صفحه

4-4- کبـد. 52

4-4-1- وزن نسبی کبـد. 52

4-4-2- تغییرات هیستوپاتولوژی کبـد. 53

4-4-3- تغییرات ورید مرکزی، هپاتوسیت‌ها و سینوزوئیدها 54

4-4-4- بررسي تغييرات ترياد پورت… 57

فصل پنجم: بحث و نتیجه­گیری

5-1- تاثیر تیمارهای آزمایشی بر فراسنجه­های خونی.. 60

5-1-1- پروتئین.. 60

5-1-2- چربی.. 63

5-2- تاثیر تیمارهای آزمایشی بر آنزیم‌های کبدی.. 67

5-3- تاثیر تیمارهای آزمایشی بر کبـد. 71

5-3-1- وزن نسبی کبــد. 71

5-3-2- تغییرات هیستوپاتولوژی کبد. 72

5-4- نتیجه­گیری.. 76

5-5- پیشنهادات… 76

منابع. 78

 

فهرست جدول‌ها

عنوان                                                                                                                 صفحه

جدول 3-1- برنامه واکسیناسیون جوجه­ها در دوره آزمایش…. 39

جدول 3-2- جیره مورد استفاده در طول پرورش (برحسب درصد) 40

جدول 4-1- ميزان فنل کل، فلاونوئيد و آنتي­اکسيدان عصاره الکلی نعناع فلفلي.. 48

جدول 4-2- اثرات اصلی و متقابل نانو ذرات ریزپوشانی شده عصاره الکلی نعناع فلفلی و تتراکلریدکربن بر مقادیر (گرم در دسی­لیتر) پروتئین­تام، آلبومین، گلوبولین و نسبت آلبومین: گلوبولین سرم خون جوجه­­های گوشتی.. 49

جدول 4-3- اثرات اصلی و متقابل نانو ذرات ­و تتراکلریدکربن بر مقادیر (میلی­گرم در دسی­لیتر) تری‌گلیسرید، کلسترول، HDL، LDL، LDL:HDL و VLDL سرم خون جوجه­های گوشتی.. 50

جدول 4-4- اثرات اصلی و متقابل نانو ذرات و تتراکلریدکربن بر آنزیم­های کبدی آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)، آلانین آمینوترانسفراز(ALT) و آلکالین­فسفاتاز (ALP) سرم جوجه­های گوشتی (U/L) 51

جدول 4-5- اثرات اصلی و متقابل نانو و تتراکلریدکربن بر وزن نسبی کبد (گرم در کیلوگرم) جوجه‌های گوشتی به صورت نسبتی از وزن بدن. 52

جدول 4-6- تأثیر تیمارهای آزمایشی بر وسعت تغییرات هیستوپاتولوژیک کبد جوجه­های گوشتی.. 54

 

 

فهرست شكل‌ها

عنوان                                                                                                                 صفحه

شکل 2-1- ساختار مولکولی منتول، منتون، ایزومنتون، منتوفوران، نئومنتول، لیمونن، سینئول و پولیگون موجود در برگ نعناع فلفلی   11

نمودار 3-1- غلظت گالیک اسید (میلی‌گرم بر لیتر) 35

نمودار 3-2- غلظت کوئرستین (میلی‌گرم در لیتر) و کالیبراسیون کوئرستین.. 36

شکل 3-3- گاواژ داخل دهانی.. 42

شکل 3-4- تزریق داخل صفاقی تتراکلریدکربن 42

شکل 4-1- تاثیر تیمارهای آزمایشی بر کبد جوجه­های گوشتی، شاهد (A)، نانوذرات عصاره الکلی نعناع فلفلی (B)، تتراکلرید کربن (C)، نانوذرات عصاره الکلی نعناع فلفلی به همراه تتراکلرید کربن (D) 53

شکل 4-2- تاثیر تیمارهای آزمایشی بر تغییرات بافتی کبد. A کنترل، B نانو، C تتراکلرید کربن، D نانو و تتراکلرید کربن. سیاهرگ مرکزی (cv)، (هر یک از تصاویر با بزرگنمایی 2×40 عکسبرداری شده‌اند) 55

شکل 4-3- عکس تیمار شاهد با التهاب شدید(تصویر با بزرگنمایی 2×40 عکس‌برداری شده‌اند) 56

شکل 4-4- نمونه عکسی از معیارهای هیستوپاتولوژیک… 56

شکل 4-5- تغییرات بافتی ساختار تریاد، سیاهرگ باب (vein)، مجرای صفراوی (خطوط قرمز) و سرخرگ کبدی (خطوط زرد)، (نکروز کبدی (دایره زرد)، فیبروز کبدی (دایره سبز). (هر یک از تصاویر با بزرگنمایی 1×40 عکسبرداری شده‌اند).A  کنترل، B نانو، C  تتراکلرید کربن،  D نانو و تتراکلرید کربن.. 58

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “کاربرد عصاره نانوریز پوشانی شده نعناع فلفلی در جوجه‌های گوشتی تحریک شده با CCl4 و ارزیابی تغییرات بافتی کبد و برخی فراسنجه‌های خونی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قبلا حساب کاربری ایجاد کرده اید؟
گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟
Loading...
enemad-logo