%38تخفیف
بررسي مقاومت آنتي بيوتيكي سويه هاي اسيد لاكتيك جداسازي شده از پنير سنتي تالشي
تعداد 65صفحه فایل word قابل ویرایش
چکیده
گونه غیر بیماری زای استرپتوکوکوس ترموفیلوس به واسطه دارا بودن خصوصیاتی چون تحمل شرایط غیر هوازی، ایجاد توازن میکروبی و سلامتی دستگاه گوارش انسان از اهمیت بالایی برخوردار بوده و در خانواده باکتری های اسید لاکتیک طبقه بندی می شوند. در انتخاب سویه های باکتری اسید لاکتیک مناسب، مقاومت آنتی بیوتیکی به عنوان یک ویژگی منفی تلقی میگردد. بر این اساس مقاومت آنتي بيوتيكي سويه هاي باکتری اسيد لاكتيك جداسازي شده از پنير سنتي تالشي مورد بررسی قرار گرفت.
در این آزمایش که به صورت مشترک در دانشگاه آزاد واحد بویین زهرا و واحد دامغان انجام شد، میزان کمینه غلظت بازدارندگی (MIC)53 سویه باکتری اسيد لاكتيك در مورد ده آنتی بیوتیک رایج در درمان بیماری ها تعیین شد. آنتی بیوتیکهای مورد آزمایش در این تحقیق پنی سیلین، ریفامپسین، آمپی سیلین، کلرامفنیکل، اریترومایسین، تتراسایکلین، جنتامایسین، کانامایسین، استرپتومایسین و نئومایسین با غلظت های 25/0، 5/0، 1، 2، 4، 8، 16، 32، 64، 128 mL/ μg بود. میزان مقاومت آنتی بیوتیکی توسط آزمون میکرودیلوشن بررسی شد. جهت استاندارد کردن غلظت تلقیح براي آزمـایش تعـیين حساسیت میكربي، از استاندارد سـولفات بـاریوم، برابر با استاندارد نیم مک فارلند استفاده شد.
باکتری های اسید لاکتیک جداسازی شده از پنیر سنتی تالشی حاوی گونه های لاکتوباسیلوس پلانتاروم، لاکتوباسیلوس پاراپلانتاروم، لاکتوباسیلوس کرواتوس، لاکتوباسیلوس ساکئی، لاکتوباسیلوس پاراکازئی، استرپتوکوکوس گالولیتیکوس، انتروکوکوس فکالیس و انتروکوکوس فیسیوم بودند. اکثر سویه ها به آنتی بیوتیک آمپی سیلین و پنی سیلین در دامنه 25/0- 8 mL/ μg حساس بودند. دامنه حساسیت لاکتوباسیلوس پاراپلانتاروم نسبت به پنی سیلین بالاتر بود. میزان MIC برای آنتی بیوتیک های آمینوگلیکوزیدی (جنتامایسین، کانامایسین، نئو مایسین و استرپتومایسین) در اکثر گونه های مختلف لاکتوباسیلوس در دامنه µg/mL 32-2 مشاهده شد. لاکتوباسیلوس های پاراپلانتاروم و ساکئی نسبت به تتراسایکلین مقاومت نشان دادند. تمامی ژنوتایپ های پاراپلانتاروم و پاراکازئی نسبت به کلرامفنیکل مقاومت نشان دادند در حالیکه تمامی سویه ها نسبت به اریترومایسین حساس تشخیص داده شدند. تمامی گونه های مورد آزمایش در غلظت های پایین ریفامپسین قادر به رشد نبودند. در گونه استرپتوکوکوس گوآلیتیکوس، میزان MIC برای کلیه آنتی بیوتیک ها بجز آنتی بیوتیک استرپتومایسین در حد حساس تشخیص داده شد. در گونههای انتروکوکوس های فکالیس و فیسیوم به کلیه آنتی بیوتیکهای مورد مطالعه حساس بوده با این تفاوت که میزان MIC آمپی سیلین درحد پایین (μg/mL 1- 25/0) قرار داشت.
نتایج نشان داد که اکثر سویه های باکتری اسید لاکتیک موجود در پنیر سنتی تالش حساسیت نسبتاً بالایی به آنتی بیوتیکهای مورد بررسی داشته و برای کشت های آغازگر جدید و پروبیوتیک مناسب میباشند.
کلید واژه: مقاومت به آنتی بیوتیک، باکتری اسيد لاكتيك، پنیر سنتی.
4-5-بررسی مقاومت لاکتوباسیلوس ها نسبت به آنتی بیوتیک های آمینوگلیکوزیدی موثر بر روی سنتز
4-6- نتایج مربوط به بررسی مقاومت لاکتوباسیلوس ها نسبت به آنتی بیوتیک های موثر بر روی سنتز
شکل 3-1 نحوه کشت و بررسی 4 جدایه در یک میکروپلیت حاوی رقت های بین (μL 128-25/0) جهت
اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “بررسي مقاومت آنتي بيوتيكي سويه هاي اسيد لاكتيك جداسازي شده از پنير سنتي تالشي” لغو پاسخ
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.