%41تخفیف

اثرات تجویز عصاره چای سبز برروی کیفیت اسپرم در موش بعد از حرارت دادن بیضه ها

تعداد 93صفحه در فایل word

 اثرات تجویز عصاره چای سبز برروی کیفیت اسپرم در موش بعد از حرارت دادن بیضه ها

چکیده

چای سبز از برگ های جوان گیاه کاملیا سینسیس تهیه می شود که غنی از مواد آنتی اکسیدان، ضد التهاب و ضد سرطان است. هر عاملی که باعث افزایش دمای بیضه ها شود، مانند دمای محیطی بالایا استرس حرارتی موضعی در ناحیه بیضه، می تواند باعث اختلال در اسپرماتوژنز و ناباروری ناشی از آزواسپرمی و الیگواسپرمی شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات درمانی حاصل از تجویز خوراکی عصاره گیاهی چای سبز بر روی اسپرماتوژنز در موش هایی است که بیضه آن ها تحت استرس حرارتی قرار گرفته است. بدین منظور تعداد 90 سر موش سوری نر بالغ انتخاب و به شش گروه، شامل دو گروه کنترل چای سبز، دو گروه درمانی با چای بعد از حرارت دادن، یک گروه کنترل حرارت و یک گروه کنترل عادی تقسیم شده و بیضه موش های مربوط به گروه های درمانی و کنترل حرارت، تحت استرس حرارتی موضعی ناحیه اسکروتوم توسط حمام آب گرم 42 درجه سانتی گراد بمدت 20 دقیقه قرار گرفت، سپس گروه های درمانی تحت تجویز خوراکی و روزانه با دوزهای mg / kg 500 و750 قرار گرفته و سرانجام در روزهای 14 و 28 و 42 با نمونه گیری از بیضه و اپیدیدیم آن ها تعداد، میزان زنده مانی و حرکت اسپرم های موجود در دم اپیدیدیم ارزیابی گردید. نتایج نشان می دهد درحالیکه اثرات مخرب حرارت بر روی اسپرماتوژنز و باروری در نتایج حاصل از گروه حرارت کاملا پیداست، تجویز عصاره مذکور بعد از گذشت 28 روز با دوزmg / kg  500 باعث بهبود فاکتورهای مربوط به باروری و خصوصیات اسپرمی مذکور و تخفیف اثرات مخرب ناشی از حرارت بر روی بیضه ها می شود.

کلمات کلیدی : چای سبز، موش، اسپرماتوژنز، استرس حرارتی ، بیضه.

فهرست مطالب

عنوان                                                                                                         صفحه

فصل اول : مقدمه و هدف

مقدمه و هدف…………………………………………………………………………………………………………………2

فصل دوم : کلیات و بررسی منابع موجود

1-2- بررسی کلی گیاه چای سبز و یافته های قبلی………………………………………………………………….6

1-1-2-  گیاه شناسی چای سبز…………………………………………………………………………………..6

2-1-2- محتویات شیمیایی  گیاه چای سبز……………………………………………………………………7

3-1-2-  پلی فنولهای عمده موجود در چای سبز…………………………………………………………..8

4-1-2-  استفاده ها ی درمانی و خواص دارویی این گیاه………………………………………………..9

5-1-2- انواع مشهور چای موجود در دنیا ………………………………………………………………….11

6-1-2-  عوارض جانبی …………………………………………………………………………………………12

2-2- آناتومی و فیزیولوژی دستگاه تناسلی حیوان نر…………………………………………………………….13

1-2-2- بیضه………………………………………………………………………………………………………..13

2-2-2- مجرای آوران……………………………………………………………………………………………16

3-2-2- اپیدیدیم و مجرای وابران…………………………………………………………………………….17

4-2-2- انتقال، بلوغ و ذخیره اسپرم در اپیدیدیم…………………………………………………………..18

5-2-2- غدد ضمیمه جنسی……………………………………………………………………………………..19

6-2-2- روند اسپرم زایی………………………………………………………………………………………..20

7-2-2- ساختار و عمل اسپرم…………………………………………………………………………………..21

8-2-2- تنظیم هورمونی روند اسپرم زایی…………………………………………………………………..23

3-2- عوامل مخرب اسپرماتوژنز……………………………………………………………………………………….24

4-2- اثرات مخرب حرارت و افزایش دما بر دستگاه تولید مثلی نر…………………………………………..24

1-4-2- تاثیر  حرارت روی بافت بیضه ……………………………………………………………………..24

2-4-2- تاثیر حرارت بر اسپرم موجود در مایع منی  …………………………………………………….25

3-4-2- تأثیر حرارت  بر اسپرم ها ی موجود در مایع rete testis …………………………………..26

4-4-2- تاثیر  حرارت  روی بر روی فعالیت اندوکرینی ……………………………………………….26

5-4-2- تاثیر حرارت روی باروری و بارورسازی و اسپرم ها………………………………………….27

6-4-2- تاثیر حرارت بر روی اسپرم زایی …………………………………………………………………..28

7-4-2- مکانیسم اثرات حاصل از حرارت برروی بیضه ………………………………………………..29

8-4-2- روشهای  مختلف حرارت دادن بیضه ها در مطالعات تجربی ………………………………32

5- 2- ارزیابی قوام غشای اسپرمی……………………………………………………………………………………..33

       1- 5- 2- اساس تست HOS-WT …………………………………………………………………………….34

      2- 5- 2-  اساس رنگ آمیزی ائوزین – نگروزین………………………………………………………….34

فصل سوم : مواد  و روش کار

1-3- مواد مصرفی و غیر مصرفی………………………………………………………………………………………36

2-3- مواد و لوازم عصاره گیری……………………………………………………………………………………….36

3-3- روش کار…………………………………………………………………………………………………………….37

1-3-3- تهیه گیاه و عصاره گیری……………………………………………………………………………..37

2-3-3- حیوانات مورد استفاده…………………………………………………………………………………37

3-3-3-  نحوه ی حرارت دادن اسکروتوم………………………………………………………………….38

4-3-3- گروه بندی نهایی و برنامه ی درمانی………………………………………………………………38

5-3-3- روش نمونه گیری و ارزیابی…………………………………………………………………………39

6-3-3- روش مطالعه ی آماری………………………………………………………………………………..40

فصل چهارم : نتایج

1-4-  نتایج حاصل از بررسی میانگین وزن بدن …………………………………………………………………..42

2-4- نتایج حاصل از شمارش اسپرم ها………………………………………………………………………………43

3-4-  نتایج حاصل از بررسی اسپرم های زنده……………………………………………………………………..44

4-4-  نتایج حاصل از بررسی حرکت اسپرم ها…………………………………………………………………….45

5-4- نتایج حاصل از بررسی اسپرم های HOS – WT  منفی ………………………………………………..46

فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری

1-5- بحث…………………………………………………………………………………………………………………..63

2-5- نتیجه گیری…………………………………………………………………………………………………………..70

3-5- پیشنهادات…………………………………………………………………………………………………………….71

منابع…………………………………………………………………………………………………………………………….73

فهرست جداول

عنوان                                                                                                          صفحه

جدول 1-4: وزن کل بدن ……………………………………………………………………………………………….47

جدول 2-4 : تعداد اسپرم در دم اپیدیدیم در گروههای مختلف ……………………………………………..48

جدول3-4 : درصد اسپرم های زنده در گروههای مختلف   …………………………………………………..49

جدول 4-4 : درصد حرکت اسپرم ها در گروههای مختلف……………………………………………………50

جدول 5-4: درصد اسپرم های HOS –WT  منفی  در گروههای مختلف………………………………..51

 

فهرست تصاویر و نمودارها

عنوان                                                                                                          صفحه

تصویر 1-2:  تصویر ظاهری چای سبز …………………………………………………………………………………7

تصویر 2-2:  ساختار شیمیایی مهمترین کاتچین های موجود در  چای سبز…………………………………..9

تصویر 3-2: دستگاه تناسلی موش نر…………………………………………………………………………………..16

تصویر 4-2: اپیدیدیم و بخش های آن در حیوانات مختلف…………………………………………………….18

تصویر 5-2: مراحل تقسیم میوز………………………………………………………………………………………….21

تصویر 6-2: مراحل تشکیل آکروزوم…………………………………………………………………………………22

تصویر7-2: تفاوت آکروزوم در گونه های مختلف………………………………………………………………22

نمودار 1-4:  میانگین وزن بدن در روزهای مختلف ……………………………………………………………. 52

نمودار 2-4:  میانگین وزن بدن در گروه های مختلف …………………………………………………………. 53

نمودار 3-4: میانگین تعداد اسپرم در دم اپیدیدیم در روزهای مختلف………………………………………54

نمودار 4-4: میانگین تعداد اسپرم در دم اپیدیدیم در گروه های مختلف……………………………………55

نمودار5-4 : میانگین درصد اسپرم ها ی زنده(زنده مانی)در روز های مختلف…………………………….56

نمودار6-4 : میانگین درصد اسپرم ها ی زنده(زنده مانی)در گروه های مختلف…………………………..57

نمودار 7-4 : میانگین درصد تحرک اسپرم ها در روز های مختلف………………………………………….58

نمودار 8-4 : میانگین درصد تحرک اسپرم ها در گروه های مختلف………………………………………..59

نمودار 9-4 : میانگین درصد اسپرمهای HOS – WT  منفی در روزهای مختلف………………………..60

نمودار10-4 : میانگین درصد اسپرمهای HOS – WT  منفی در گروه های مختلف…………………….

قبلا حساب کاربری ایجاد کرده اید؟
گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟
Loading...
enemad-logo