%41تخفیف
بررسی اثر فعالیت آنتی اکسیدانی پوست سیب زمینی و تاثیرآن بر روی پایداری ویتامین C در آب پرتقال
تعداد 71صفحه فایل word قابل ویرایش
چکیده
کاهش کیفیت تغذیه ای مواد غذایی در طول نگهداری تبدیل به یک مشکل فزاینده مهم شده است.از دست دادن برخی از مواد مغذی مانند اسید آسکوربیک ، یک فاکتور بسیار مهم برای عمر مفید برخی از محصولات مانند آب مرکبات می باشد چرا که مقدار ویتامینC آب مرکبات در طول ذخیره سازی دستخوش تخریب می شوند.حال باتوجه به اهمیت مصرف آب میوه و تمایل و تقاضای مردم به آب میوه های طبیعی و با وجود آب میوه های نا معتبر و غیر طبیعی که در بازار وجود دارند و همچنین توجه به لزوم استفاده از آنتی اکسیدان در آب میوه و اثرات مضر آنتی اکسیدان های سنتزی ، در این تحقیق استفاده از یک آنتی اکسیدان طبیعی مانند پوست سیب زمینی به عنوان جایگزین یک آنتی اکسیدان سنتزی پیشنهاد میکنیم.
در گام اول این تحقیق،عصاره گیری از پوست سیب زمینی انجام گرفته و میزان ترکیبات فنلی به روش فولین سیو کالتیو و فعالیت آنتی اکسیدانی آن به روش احیای رادیکال آزادDPPH ارزیابی شد.در گام دوم تحقیق،با توجه به نتایج بدست آمده ،عصاره با بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی انتخاب و با غلظت های 150-200-300پی پی ام به آب پرتقال اضافه شد. نمونه دیگری از آب پرتقال با آنتی اکسیدان سنتزی
(اسید آسکوربیک) با غلظت 400 پی پی ام غنی گردید و با آب پرتقال حاوی آنتی اکسیدان طبیعی مقایسه شد. میزان ویتامینC این نمونه ها هر 15 روز یک بار با روش تیتراسیون سنجیده شد و در نهایت نتایج نشان داد که عصاره پوست سیب زمینی باعث پایداری ویتامینC میشود. اما نتایج نشان دهنده این است که هر چند عصاره 300 پی پی ام پوست سیب زمینی باعث پایداری ویتامینC آب پرتقال شد لیکن از لحاظ آنالیز حسی کاهش معنی داری را نشان داد.
کلمات کلیدی: گیاه سیب زمینی، ترکیبات آنتی اکسیدانی، ترکیبات فنولی،DPPH، فولین سیوکالتیو.ویتامین C
2-12-3. نور……………………………………………………………………………………………………… 25
اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “بررسی اثر فعالیت آنتی اکسیدانی پوست سیب زمینی و تاثیرآن بر روی پایداری ویتامین C در آب پرتقال” لغو پاسخ
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.