%53تخفیف
ژنوتایپینگ توکسوپلاسماگوندی در گربه¬های ولگرد و رت¬های وحشیِ شهر تهران، با استفاده از ژن GRA6
تعداد108 صفحه در فایل word
توکسوپلاسماگوندی انگل کوکسیدیایی مشترک انسان و دام است. خانواده گربهسانان بهعنوان میزبان نهایی انگل و گسترهای وسیع از مهرهداران خونگرم میزبانان واسط انگل هستند. جوندگان بهعنوان منبع مهم عفونت برای میزبان قطعی محسوب میشوند. توزیع تنوع ژنتیکی توکسوپلاسما در این میزبانان برای درک چگونگی انتقال این انگل، مهم است. هدف از این مطالعه شناسایی ژنتیکی ایزولههای توکسوپلاسماگوندی جدا شده از گربه و رت در تهران است.
DNA ژنومی از 50-30 میلیگرم بافت مغز گربه و رت با روش فنل – کلروفرم استخراج شد. با روش Nested-PCR-RFLP و با استفاده از ژنGRA6 و روشهای تعیین توالی، تنوع ژنتیکی ایزولههای توکسوپلاسمای جدا شده از این میزبانان تعیین شد. در نهایت توالی ایزولههای مذکور همترازی و با استفاده از نسخه 6 نرم افزار MEGA، تجزیه و تحلیل شد.
در مجموع، 50 گربه ولگرد و 100 رت مورد آزمایش قرار گرفتند و DNA توکسوپلاسماگوندی بهترتیب در 12 نمونه از 50 قلاده گربه (24 درصد) و 24 نمونه از 100 سر رت (24 درصد) شناسایی شد. نتایج RFLP نشان داد که در گربه، 9 نمونه از 17 ایزوله (94/52 درصد) ژنوتیپ نوع III و 8 نمونه از 17 ایزوله (06/47 درصد) ژنوتیپ نوع II بودند. از چهارده ایزوله جدا شده از رت نیز، 12 ایزوله (70/85 درصد) ژنوتیپ نوع III و 2 ایزوله (30/14 درصد) ژنوتیپ نوع II بودند. نتایج RFLP توسط تعیین توالی نوکلئوتیدی تأیید شد و تجزیه و تحلیل فیلوژنتیک انجام گرفت.
نتایج مطالعه حاضر نشان میدهد که این میزبانان میتوانند نقش مهمی در حفظ چرخه انتقال توکسوپلاسما در تهران داشته باشند. نتایج همترازی بهدست آمده از نمونههای تعیین توالی شده، بالاترین شباهت را میان این ایزولهها نشان داد. این مطلب بیانگر این احتمال است که منشأ عفونت در این میزبانان یکسان میباشد.
کلمات کلیدی: توکسوپلاسماگوندی، تعیین ژنوتیپ، PCR-RFLP، گربه، رت
دسته: زیست شناسی, علوم تجربی
برچسب: PCR-RFLP, تعیین ژنوتیپ, رت, کلمات کلیدی: توکسوپلاسماگوندی, گربه