شش |
%41تخفیف
دانلود محصول: بررسی میزان شیوع کوکسیلا بورنتی در شیر گاو، تولید شده در ایران به دو روش Nested PCR و Real-time PCR
تعداد 60صفحه فایل word قابل ویرایش
Site: www.filenaab.ir
دانشکده دامپزشکی
دکترای تخصصی رشتهی بهداشت مواد غذایی
بررسی میزان شیوع کوکسیلا بورنتی در شیر گاو، تولید شده در ایران به دو روش Nested PCR و Real-time PCR
چکیده
تب كيو يك بيماري مشترک بین انسان و دام است كه عامل آن كوكسيلا بورنتي (Coxiella burnetii) ميباشد. كوكسیلوز در حيوانات اهلي معمولاً تحت باليني است اگرچه احتمال سقط و مردهزايي در دام نيز وجود دارد. حيوانات اهلي مهم ترين مخزن كوكسيلا بوده و از طريق شير، ادرار، مدفوع و ترشحات تنفسي و توليد مثلي آن را دفع ميكنند. استنشاق ریز قطره هاي آلوده، مهم ترين راه آلودگي انسان و حيوانات است. در انسان، بيماري به شكل حاد يا مزمن وجود دارد که در صورت مزمن بودن عامل اندوکاردیت و هپاتیت در انسان می باشد. این مطالعه با هدف بررسی میزان شیوع کوکسیلا بورنتی در شیر گاو تولید شده در ایران به دو روش Real-time PCR و Nested PCR انجام شد. در این مطالعه تعداد۳00 نمونه شیر خام از شهرستان های واقع در سه استان چهارمحال و بختیاری، یزد و اصفهان در چهار فصل جمع آوری گردید و به روش های Nested PCR و Real-time PCR از نظر آلودگی به کوکسیلا بورنتی مورد آزمایش قرار گرفت. در روش Nested PCR در مجموع تعداد ۲۶ نمونه (به ترتیب تعداد 14 نمونه در استان چهارمحال و بختیاری، تعداد 7 نمونه در استان اصفهان و تعداد 5 نمونه در استان یزد) از نظر کوکسیلا بورنتی مثبت بودند و در روش Real-time PCR در مجموع تعداد ۷۴ نمونه (به ترتیب تعداد 33 نمونه در استان چهارمحال و بختیاری، 26 نمونه در استان اصفهان و تعداد 15 نمونه در استان یزد) از نظر کوکسیلا بورنتی مثبت تشخیص داده شدند. آزمون آماری اختلاف مشاهده شده بین استان های چهارمحال و بختیاری با استان های اصفهان و یزد را معنی دار دانست (P< 0.05). نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که روش Real-time PCR از توان بیشتری برای تشخیص آلودگی به کوکسیلا بورنتی برخوردار است. بر اساس نتایج به دست آمده میزان فراوانی کوکسیلا بورنتی درشیر خام در فصول مختلف سال متفاوت است به طوری که در فصول زمستان و بهار بیشتر از سایر فصول است (P< 0.05). هم چنین نتایج این تحقیق حاکی از آن است که میزان شیوع کوکسیلا بورنتی در فرآورده های شیری تولید شده در استان چهارمحال و بختیاری بالاتر است و شیر خام میتواند از منابع مهم این میکروارگانیسم به شمار آید.
واژگان کلیدی : کوکسیلا بورنتی، شیر خام، Real-time PCR و Nested PCR
دسته: بهداشت مواد غذایی, علوم تجربی
برچسب: Real-time PCR و Nested PCR, شیر خام, کوکسیلا بورنتی