تحلیل مصرف انرژی و شاخصهای اقتصادی تولید توتون در منطقه تالش
فهرست مطالب |
|
عنوان |
صفحه |
چکیده 1فصل اول: کلیات تحقیق |
|
1-1- مقدمه |
3 |
1-2- بیان مساله |
4 |
1-3- ضرورت تحقیق |
4 |
1-4- اهداف تحقیق |
6 |
1-4-1- اهداف اصلی تحقیق |
6 |
1-4-2- اهداف فرعی تحقیق |
6 |
1-4-3- اهداف کاربردی تحقیق |
6 |
1-5- سوالات |
6 |
1-6- قلمرو تحقیق |
6 |
1-6-1- قلمرو موضوعی |
6 |
1-6-2- قلمرو مکانی |
6 |
1-6-3- قلمرو زمانی |
7 |
1-7- محدودیت تحقیق |
7 |
1-8- واژگان کلیدی |
7 |
فصل دوم: مباني نظري و پيشينه تحقيق |
|
2-1- مبانی نظری |
10 |
2-2- تاریخچه توتون در جهان |
10 |
2-3- تاریخچه توتون در ایران |
11 |
2-4- مناطق مهم کشت توتون در ایران |
13 |
2-5- اهمیت کشت توتون در جهان و ایران |
14 |
2-6- توتون و شرایط کشت آن |
14 |
2-6-1- گیاه شناسی توتون |
15 |
2-6-2- خصوصیات مرفولوژیکی گیاه توتون |
15 |
2-6-2-1- ریشه توتون |
15 |
2-6-2-2- ساقه توتون |
15 |
2-6-2-3- برگ توتون |
16 |
2-6-3- احتیاجات آب و هوایی توتون |
17 |
2-6-3-1- دمای مناسب برای گیاه توتون |
17 |
2-6-3-2- شرایط نور |
17 |
2-6-3-3- خاک مورد نیاز |
18 |
2-6-3-4- نیاز آبی |
18 |
2-7- اقلیم مناسب برای رشد توتون |
18 |
2-10- آماده سازی زمین یا آماده کردن زمین اصلی |
18 |
2-10-1- کود دهی توتون |
19 |
2-10-2- واله کشی |
20 |
2-11- تهیه نشاء توتون |
21 |
2-11-1- تولید نشاء توتون به روش سنتی |
21 |
2-11-2- تولید نشاء توتون به روش شناور |
22 |
2-11-3- سر برگ زنی(هرس نشاء) |
22 |
2-12- نشاكاري |
23 |
2-13- عمليات داشت توتون |
24 |
2-13-1- كوددهي و خاكدهي پاي بوته |
25 |
2-13-2- واکاری |
25 |
2-13-3- آبیاری |
25 |
2-13-4- وجین و سله شکنی و کنترل علف های هرز |
26 |
2-13-5- خاک دادن پای بوته |
27 |
2-14- آفات و بیماریهای مهم توتون |
27 |
2-15- سر زنی و کنترل جوانه های جانبی |
28 |
2-16- عمليات برداشت توتون |
28 |
2-16-1- اصول برداشت توتون ویرجینیا |
29 |
2-17- عمل آوری توتون ویرجینیا |
30 |
2-17-1- تاسیسات عمل آوری |
30 |
2-17-2- اصول عمل آوری توتون ویرجینیا |
32 |
2-17-3- جور، دسته بندی و عدل بندی توتون ویرجینیا |
34 |
2-18- انرژی |
35 |
2-18-1- تعریف انرژی |
35 |
2-18-2- انواع انرژی |
35 |
2-18-3- بحران انرژی |
39 |
2-18-4- انرژی در کشاورزی |
40 |
2-18-4-1- مصارف انرژی در کشاورزی |
41 |
2-19- پیشینه تحقیق |
44 |
فصل سوم: روش تحقيق |
|
3-1- منطقه مورد مطالعه |
54 |
3-2- نوع تحقیق |
54 |
3-3- چارچوب نطری تحقیق |
54 |
3-4- جامعه آماری |
55 |
3-5- نمونه آماری و روش نمونه گیری |
55 |
3-5-1- نمونه آماری |
55 |
3-5-2- روش نمونه گیری |
56 |
3-6- روش جمع آوری داده ها |
56 |
3-7- روایی پرسشنامه |
56 |
3-8- روش تجزیه و تحلیل داده ها |
56 |
فصل چهارم: نتایج |
|
4-1- ویژگیهای مزارع توتون مورد مطالعه |
61 |
4-1-1- اندازه مزرعه |
61 |
4-2- محاسبه ورودیها و خروجی انرژی |
61 |
4-3- محاسبه ورودیها و خروجی های اقتصادی |
63 |
4-4- بررسی شاخصهای انرژی با توجه به اندازه مزارع |
64 |
4-4-1- محاسبه شاخص نسبت انرژی |
64 |
4-4-2- محاسبه شاخص کارآیی انرژی |
64 |
4-4-3- محاسبه شاخص انرژی ویژه |
65 |
4-4-4- محاسبه شاخص افزوده انرژی (انرژی خالص) |
65 |
4-4-5- انرژی مستقیم |
66 |
4-4-6- انرژی غیرمستقیم |
66 |
4-4-7- انرژی تجدید شونده |
66 |
4-4-8- انرژی تجدید نشونده |
66 |
4-5- بررسی شاخص های اقتصادی |
67 |
4-5-1- محاسبه شاخص اقتصادی ارزش تولید کل |
67 |
4-5-2- محاسبه شاخص اقتصادی سود ناخالص |
67 |
4-5-3- محاسبه شاخص اقتصادی سود خالص |
67 |
4-5-4- محاسبه شاخص اقتصادی نسبت سود به هزینه |
67 |
4-5-5- محاسبه شاخص اقتصادی بهره وری اقتصادی |
68 |
4-5-6- هزینه مستقیم |
68 |
4-5-7- هزینه غیرمستقیم |
68 |
4-5-8- هزینه تجدید شونده |
68 |
4-5-9- هزینه تجدید نشونده |
69 |
فصل پنجم: بحث، نتیجهگیری و پیشنهادات |
|
5-1- نتیجه گیری و خلاصه |
71 |
5-1-1- محاسبه ورودی ها و خروجی انرژی و اقتصادی |
71 |
5-1-2- بررسی شاخص های انرژی و اقتصادی |
72 |
5-2- پیشنهادات |
77 |
منابع |
78 |
چکیده انگلیسی |
84 |
فهرست جداول |
|
جدول |
صفحه |
جدول 3-1- نواحی مورد تحقیق و جزئیات اندازه حجم نمونه در هر یک از نواحی |
56 |
جدول 3-2: معادل انرژی نهاده ها و ستانده در تولید توتون |
57 |
جدول 4-1- ویژگی های مزارع توتون مورد مطالعه |
61 |
جدول 4-2- مقادیر انرژی ورودی و خروجی برای تولید توتون در منطقه تالش |
61 |
جدول 4-3- مقادیر اقتصادی ورودی و خروجی برای تولید توتون در منطقه تالش |
63 |
جدول 4-4- محاسبه شاخص های انرژی با توجه به اندازه مزارع |
65 |
جدول 4-5- محاسبه شاخص های اقتصادی جهت تولید توتون در منطقه تالش |
69 |
فهرست شکل ها |
|
شکل |
صفحه |
شکل 2-1- سطح زیر کشت و مقدار تولید توتون سیگارت در ایران (1388- 1376) |
12 |
شکل 2-2- مقایسه سطح زیر کشت توتون در سال های 91 ، 92 |
12 |
شکل 2-3- نقشه مناطق کشت توتون سیگارت در ایران |
13 |
شکل 2-4- چین های مختلف برگ در بوته توتون ویرجینیا و بارلی |
17 |
شکل 2-5- واله کشی با فوکا و تراکتور |
21 |
شکل 2-6- تولید نشاء توتون به روش سنتی |
22 |
شکل 2-7- تولید نشاء توتون به روش شناور |
22 |
شکل 2-8- نشاء کاری دستی توتون |
24 |
شکل 2-9- نشاء کاری با دستگاه نشاء کار |
24 |
شکل 2-10- وجین، سله شکنی و خاک دهی پای بوته به دو روش دستی و مکانیزه |
27 |
شکل 2-11- سرزنی توتون و محلول پاشی جهت کنترل جوانه جانبی |
28 |
شکل 2-12- نمائی از برگ توتون ویرجینیا خیلی رسیده برگ رسیده و برگ نارس |
30 |
شکل 2-13- کاست شانهاي نگهداري توتون در گرمخانه |
31 |
شکل 2-14- گرمخانه سنتی و نیمه مدرن |
32 |
شکل 2-15- نمایی از توتون ویرجینیا عمل آوری شده |
34 |
شکل 2-16- جور ودسته بندی توتون ویرجینیا |
35 |
شکل 2-17- نحوه عدل بندی توتون ویرجینیا |
35 |
شکل 3-1- مدل مفهومی پژوهش |
54 |
شکل 3-2نقشه جغرافیایی منطقه |
55 |
شکل 4-1- سهم انرژی هر یک از نهاده های ورودی توتون در تالش |
62 |
شکل 4-2- سهم هزینه هر یک از نهاده های ورودی توتون در تالش |
64 |