%41تخفیف
دانلود پروژه:تحلیل مفهوم وطن در شعر انقلاب اسلامی (سلمان هراتی، محمدرضا عبدالملکیان، عبدالجبار کاکایی) و مقایسه¬ی آن با وطن در شعر دورهی مشروطه(محمدتقی بهار، سید اشرفالدین گیلانی، میرزاده عشقی)
تعداد 173 صفحه در فایل word
چکیده
ادبیات هر ملت بیان کننده افکار و اندیشههای آن ملت است. به همین دلیل ادبیات یکی از ارکان اساسی فرهنگ و تمدن هر قوم به شمار میرود. ادبیات فارسی بیان کنندهی بسیاری از اندیشهها و تعالیم اجتماعی قوم ایرانی است. یکی از این افکار و اندیشهها توجه به وطن و وطنپرستی است که شاعران ما از آن غافل نبودهاند و توجه به وطن و وطنپرستی در دورهی مشروطه یکی از اصلیترین مضامین شعری است که این روند در دورهی انقلاب نیز همچنان ادامه دارد.
معنا و مفهومی که امروزه از واژهی “وطن” دریافت میشود با برداشت گذشتگان از واژهی “وطن” متفاوت است؛ وطن جایی است که افراد نسبت به آن احساس تعلق و تعهد دارند و آنجا را وطن خود میدانند.
از روزگاران پیش تاکنون شاعران در شعر خود به مفهوم وطن توجه داشتهاند و اشعاری را در باب وطن دوستی سرودهاند، چنان که توجه به وطن در شعر شاعران مشروطه به یکی از مضامین اصلی شعر مبدل شد که هیچ شاعری در این دوره از آن غافل نبوده و اشعاری را در این زمینه سرودهاند. اما سرودن وطنیات در دورهی انقلاب اسلامی سیر نزولی یافته است و شاعران بهنسبت کمتری به این موضوع توجه کردهاند. بنابراین هدف از این پژوهش تحلیل، بررسی و مقایسهی معنا و مفهوم وطن در اشعار مشروطه و انقلاب اسلامی است. محدودهی پژوهش اشعار محمدتقی بهار، سید اشرفالدین گیلانی، میرزاده عشقی شاعران دورهی مشروطه و سلمان هراتی، محمدرضا عبدالملکیان و عبدالجبار کاکایی شاعران دورهی انقلاب اسلامی است. بر اساس نتایج بهدست آمده هریک از شاعران نامبرده بر اساس میل شخصی خود رویکردی متفاوت به معنا و مفهوم وطن دارند. با این وجود مشترکات این موضوع در شعر شاعران هر دوره فراوان است.
شاعران نامبرده در دورهی مشروطه به نسبت فراوانتری از شاعران انقلاب اسلامی به وطنگرایی توجه کردهاند؛ چنانکه در دورهی مشروطه انتقاد به حاکمان و مسؤولان و تحریک و بر انگیختن مردم حجم قابل توجهی از اشعار شاعران را به خود اختصاص داده است؛ در حالی که در شعر شاعران انقلاب اشارهای به این موضوع نشده است و یا توجه به شهیدان و جبهه در شعر شاعران انقلاب حجم عظیمی از شعر این دوره را به خود اختصاص داده؛ این در حالی است که این موضوع در شعر شاعران مشروطه وجود ندارد. شاعران مشروطه شعر را وسیله و ابزاری برای روشنگری و برانگیختن مردم علیه وضع موجود دانستهاند؛ ولی شاعران انقلاب شعر را برای بیان احساسات خود به کارگرفته اند.
واژههای کلیدی: وطن، شعر مشروطه، ادبیات، انقلاب اسلامی
دسته: ادبیات, علوم انسانی
برچسب: ادبیات, انقلاب اسلامی, شعر مشروطه, وطن
اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “دانلود پروژه:تحلیل مفهوم وطن در شعر انقلاب اسلامی (سلمان هراتی، محمدرضا عبدالملکیان، عبدالجبار کاکایی) و مقایسه¬ی آن با وطن در شعر دورهی مشروطه(محمدتقی بهار، سید اشرفالدین گیلانی، میرزاده عشقی)” لغو پاسخ
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.