%53تخفیف
: بررسی تأثیر روغن تخم کدو (Cucurbita sp.) به عنوان منبع جدیدی از روغن¬های دسته لینولئیک- الئیک بر عملکرد، خصوصیات لاشه، صفات تولیدی، فراسنجه¬های بیوشیمی خون
تعداد 132صفحه در فایل word
1-1 مقدمه
گوشت مرغ به عنوان یک منبع با ارزش تأمین مواد مغذی شناخته میشود. مصرفکنندگان این نوع گوشت علاوه بر طعم مطلوب، به دنبال کیفیت و سلامت آن بوده و نگران ابقای برخی ترکیبات مضر مانند بقایای دارویی و ترکیبات آلرژیزا در گوشت و نیز فساد و آلودگیهای میکروبی بعدی هستند. از سوی دیگر مصرفکنندگان علاقمند به استفاده از فرآوردههای غنی شده با ترکیبات مفید زیست فعال هستند که موجب حفظ و بهبود سلامتشان شود. چنین غذاهای فراسودمندی[1] میتوانند موجب بهبود سلامت و رفاه انسان شده، ممکن است خطر ابتلا به بیماریهای متابولیک را کاهش دهند. بنابراین غنیسازی گوشت مرغ با ترکیبات افزاینده سلامت[2] به خصوص اسیدهای چرب امگا 3، اسید لینولئیک کانژوگه، آلفا توکوفرول و سلنیوم مورد توجه تولیدکنندگان قرار گرفته است (Grashorn, 2007). ارزش تغذیهای گوشت مرغ در ارتباط با ترکیب اسید چرب و محتوای سلنیوم به انتخاب روغن جیره و سطح سلنیوم مورد استفاده در تغذیه جوجه بستگی دارد. بهرهبرداری از ظرفیت جوجههای گوشتی برای تولید اسیدهای چرب چند غیر اشباعی[3] (PUFA) بلند زنجیره از هر دو اسید چرب، اسید لینولئیک و آلفا لینولنیک اسید، یک راه خوب تأمین اسیدهای چرب چند غیر اشباعی بلند زنجیره برای مصرف کننده انسانی است. بهینهسازی ارزش غذایی گوشت مرغ با تنظیم سطح سلنیوم و ترکیب اسید چرب در جیره طیور یکی از راههای مؤثر بر مصرف کلی این مواد مغذی ضروری است (Nyquist et al., 2013). غنیسازی گوشت مرغ با ترکیبات مفید منجر به تغییر ترکیب بافت عضلانی میشود. گزارشاتی مبنی بر بدطعمی گوشت مرغ غنی شده با منابع PUFA ناشی از افزایش اکسیداسیون لیپید وجود دارد (Sanz et al., 1999). اعتقاد بر این است غالب بودن اسید لینولنیک موجب آغاز فرایندهای اکسایشی میشود. برای مقابله با این امر از راهکارهای مختلفی استفاده میشود که مهمترین آنها استفاده از آنتی اکسیدانهای طبیعی و سنتزی در جیرههای حاوی چربی میباشد.
سلنیوم به عنوان یک آنتیاکسیدان سطح اول، به طور مؤثری فرایندهای اکسیداتیو در بافتها را کاهش میدهد. در نتیجه مانع از وقوع بدطعمی میگردد. گزارش شد محتوای مالون دیآلدئید در گوشت سینه و ران غنی شده با سلنیوم به طور معنیداری پایینتر بود (Yaroshenko et al., 2004). ویتامین C نیز دارای نقش آنتیاکسیدانی بوده و با تبدیل به آلفاتوکوفرسید به آلفا توکوفرول به نقش آنتیاکسیدانی ویتامین E کمک میکند (اثر سینرژیست). ویتامین C به سرعت جذب شده و به سرعت نیز دفع میشود. بنابراین برای حفظ سطح مناسب آن در بدن، ویتامین C یا پیشساز آن یعنی گلوکز باید به طور مداوم مصرف شود. استفاده از سطوح بالای ویتامین C در جوجههای گوشتی تحت استرس گرمایی موجب بهبود عملکرد، فراسنجههای خونی، استرس اکسیداتیو و پاسخ ایمنی شده است (Lohakare et al., 2005; Tawfeek et al., 2014).
بعد از ممنوعیت استفاده از بسیاری از افزودنیهای خوراکی آنتیبیوتیکی در کشورهای اتحادیه اروپا در سال 1999 و ممنوعیت کامل اجرا شده در سال 2006 ، بحثهای جاری در ارتباط با محدودیت استفاده از آنها در کشورهای خارج از اتحادیه اروپا بدلیل خطر ایجاد مقاومت آنتیبیوتیکی در باکتریهای بیماریزا، شدت یافت. پروبیوتیکها به عنوان یکی از جایگزینهای این ترکیبات، از دستاوردهای مثبت محققین هستند که با الهام از شرایط طبیعی میکروارگانیسمها در دستگاه گوارش تهیه شده و استفاده از آنها در جیرههای غذایی طیور سبب افزایش عملکرد آن از راههای مختلفی مانند بهبود تعادل میکروبی روده، افزایش تولید اسیدهای چرب فرار، تحریک سیستم ایمنی، بهبود جذب مواد مغذی، کاهش کلسترول، کاهش تولید آمونیاک و دفع اوره شده است (Panda et al., 2000). برخی پروبیوتیکها نیز در آزمایشگاه از خود اثرات آنتیاکسیدانی نشان دادند (Lapinskait et al., 2000).
سابقه استفاده از چربیها در صنعت خوراک دام به اواخر دههی 40 میلادی برمیگردد. در تنظیم جیرههای پر انرژی امروزی به کارگیری چربیها در مجموعه مواد غذایی مورد استفاده، اجتناب ناپذیر است و موجب خوشخوراکی و افزایش انرژی قابل متابولیسم جیرهها می شود. چربیها استفاده از انرژی جیره را برای طیور بیش از آنچه انتظار میرود، افزایش میدهند. این اثر به نام اثر افزایشی انرژیزایی چربیها شناخته شده است (Nitsan et al., 1997). معمولأ از منابع مختلف چربی (نظیر روغنها، اسیدهای چرب و پودر چربی) بدین منظور استفاده میشود. در روغنها ( به ویژه روغنهای گیاهی) نسبت اسیدهای چرب غیر اشباع به اشباع زیاد است و لذا بعد از هیدرولیز آنها در روده و تولید اجزاء تشکیل دهنده تریگلیسرایدها، میسل به نحو بهتری تشکیل شده و در نتیجه بهتر جذب میشوند. میسلها مخلوطی از نمکهای صفراوی، اسیدهای چرب، مونوگلیسرایدها و گلیسرول هستند که با اتصال به اسیدهای چرب، مونوگلیسرایدها و ویتامینهای محلول در چربی، جذب آنها را تسهیل می کنند. بنابراین برای جذب چربیها وجود مقدار کافی نمکهای صفراوی و تعادل بین اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع ضروری است (Miles et al., 2006). اما در اثر فعالیت جمعیت میکروبی دستگاه گوارش، ترکیب اسیدهای صفراوی از طریق تجزیه پیوندهای دوگانه[4]، آبگیری[5] و یا هیدروژنگیری[6] تغییر میکند و بدین ترتیب جذب چربیها آسیب میبیند (Crespoon and Estreve, 2001).
لاکتوباسیلها که عمده باکتریهای مورد استفاده در تهیه پروبیوتیکها هستند، عامل اصلی هیدرولیز نمکهای صفراوری میباشند (Tannock et al., 1989). لذا به کارگیری پروبیوتیکها ممکن است سبب کاهش قابلیت هضم چربی جیره شود. نشان داده شده که استفاده از پروتکسین در جیرههای حاوی چربی تأثیر منفی بر قابلیت هضم موادمغذی و رشد دارد (Sharifi et al., 2012). این اثرات با افزایش سطح چربی در جیره تشدید میشود (شریفی و همکاران، 1389). به نظر میرسد اثر پروبیوتیکها بر میزان جذب چربیها تابعی از ترکیب اسیدهای چرب، میزان چربی و اجزای دیگر ترکیبات جیره باشد. با این حال اطلاعات در مورد تأثیر این مکملها بر متابولیسم چربی بسیار کم، ناقص و متناقض است.
نظر به ضرورت استفاده از منابع چربی در تنظیم جیرههای پرانرژی مورد نیاز سویههای مدرن جوجههای گوشتی و اثرات سودمند استفاده از پروبیوتیکها به عنوان یکی از بهترین جایگزینهای آنتیبیوتیکهای محرک رشد، استفاده توأم آنها در جیرهها ضروری و اجتناب ناپذیر بنظر میرسد. از طرفی اثرات منفی پروبیوتیکها بر قابلیت استفاده از چربیها نیز گزارش شده است. اما با توجه به اینکه ممکن است تأثیر منفی پروبیوتیکها بر قابلیت استفاده از منابع چربی جیره، متأثر از ترکیب اسیدهای چرب آنها باشد، ضروری است؛ منابع مختلف چربی با ترکیبات مختلف اسیدهای چرب در جیرههای حاوی پروبیوتیک مورد مقایسه قرار گیرد. لذا در این تحقیق فرض شد؛ استفاده از منابع چربی گیاهی از دسته لینولنیک یا لینولئیک-الئیک تأثیر منفی بر کارایی پروبیوتیک نداشته باشد.
طی سالیان اخیر، غنیسازی گوشت جوجههای گوشتی به خصوص با اسیدهای چرب چند غیر اشباع مورد توجه قرار گرفته است. از سویی استعداد این اسیدهای چرب به اکسیداسیون و کاهش کیفی گوشت طی دوره نگهداری از جمله چالشهای پیش رو بوده است. با توجه به اثرات مضر استفاده از ترکیبات آنتیاکسیدان سنتزی، یافتن ترکیبات طبیعی با آثار آنتیاکسیدانی، مطلوب نظر بوده است. لذا با توجه به غنی بودن روغن تخم کدو از نظر ترکیبات توکوفرولی، فرض شده است که پایداری اکسیداتیو گوشت جوجههای گوشتی تغذیه شده با این روغن نیز بالاتر باشد. همچنین کارایی این ترکیبات با مکمل سلنیوم و ویتامین C افزایش مییابد.
با توجه به موارد اشاره شده؛ هدف از این تحقیق، الف) بررسی تأثیر روغن تخم کدو (Cucurbita sp.) به عنوان منبع جدیدی از روغنهای دسته لینولئیک- الئیک بر عملکرد، خصوصیات لاشه، صفات تولیدی، فراسنجههای بیوشیمی خون، برخی آنزیمهای کبدی، پاسخ ایمنی خونی، ریختشناسی روده و صفات مرتبط با کیفیت گوشت ران و سینه شامل پایداری اکسیداتیو و ترکیب اسیدهای چرب طی دوره نگهداری و نیز بررسی اثر سینرژیستی احتمالی آن با روغن کانولا و نیز ب) بررسی اثرات پروبیوتیک حاوی Pediococcus acililactici و مکمل سلنیوم آلی به همراه ویتامین C در جیرههای حاوی این منابع روغن بر صفات مورد مطالعه است.
[
1 دیدگاه برای : بررسی تأثیر روغن تخم کدو (Cucurbita sp.) به عنوان منبع جدیدی از روغن¬های دسته لینولئیک- الئیک بر عملکرد، خصوصیات لاشه، صفات تولیدی، فراسنجه¬های بیوشیمی خون
دیدگاه خود را بنویسید لغو پاسخ
Ndqurc –
best allergy medications over the counter types of allergy pills skin allergy tablets list