%38تخفیف
دانلود پروژه:تحلیل الگوي پوشش ریسک و بیمه در نظام مالی اسلامی (مطالعه تطبیقی آراء دانشمندان اسلامی)
تعداد 164صفحه در فایل word
کارشناسی ارشد رشتهی علوم حدیث گروه اقتصاد اسلامی
تحلیل الگوي پوشش ریسک و بیمه در نظام مالی اسلامی (مطالعه تطبیقی آراء دانشمندان اسلامی)
چکيده
در این تحقیق تبیین مفهوم، مبانی و ساختار نظریهی بیمه و پوشش ریسک در اقتصاد اسلامی مدّنظر بوده است. همچنین انجام یک مطالعهی تطبیقی بین آراء اندیشمندان مسلمان در مورد بیمه در مالیهی اسلامی به منظور روشن شدن محل اختلاف و تبیین مرز دانش در این حوزه صورت گرفته است. لذا در این راستا لازم بود تا ابتدا مفهوم نظری ریسک و روشهای مدیریت آن مورد توجه قرار گیرد، سپس از این رهگذر وارد بحث بیمه به عنوان یک تکنیک عملی و مالی جهت مدیریت ریسک در اقتصاد متعارف شده، آتگاه به دلیل اقتضای فضای تحقیق در ادامه با توجه به روشهای معمول و شناخته شده در جهان به توضیح پیرامون پوشش ریسک و تکافل به عنوان جایگزین بیمهی متعارف در اقتصاد اسلامی پرداخنه شده است. در پژوهش حاضر با استفاده از مطالعات کتابخانهای در مرحلهی اول مباحث ریسک و بیمه در دو گسترهی اقتصاد متعارف و اسلامی توصیف شده است. سپس تحلیل فقهی و تطبیقی بین آراء اندیشمندان اسلامی راجع به استفادهی مسلمانان از قراردادهای بیمهی متعارف که مورد نیاز روز جوامع است، ارائه گردیده تا مبانی اختلافنظرها از این رهگذر مشخص شود.
نتایج مطالعهی تطبیقی نشان داد که اختلافنظرهای اندیشمندان مسلمان هنگام ارائهی نظرات متفاوت و گاه متضاد در خصوص مشروعیت ابزار اقتصادی نوین،که بیمه یکی از برجستهترین آنها است، از 7 حوزه ناشی گردیده که در واقع نشان از مبنای فکری و ذهنی متفاوت ایشان و زاویهی دید خاص ایشان نسبت به منابع دینی دارد. بطور خلاصه میتوان گفت بطور معمول مخالفان بیمهی متعارف به سه دسته تقسیم میشوند: دستهی اول که مخالف هر گونه بیمه بوده و معتقدند که تمام لزومات نظری و عملی در دین بیان شده است و قرارداد بیمه امری مستحدث و مشروع است که جایی در بابهای فقه اسلامی ندارد. اما مخالفان این گروه اعم از کسانی که به دلیل شبهات با بیمه مخالفند و چه موافقان، معتقدند شارع مقدس نسبت به رفتار انسان مکلّف عاقل آزادی عمل قائل شده است لذا بیمه را مورد بررسی فقهی قرار میدهند. دستهی دوم که به دلیل شبهات فقهی تشخیص داده در این قرارداد با مشروعیت آن مخالفت میکنند. ایرادات مورد نظر این گروه و نیز پاسخهای داده شده به آنها از مباحث موضوعشناسی و اعتقاد به مدخلیت نیازهای انسان در توجیه و جواز استفاده از طراحیهای نوین مالی، اعتقاد به حجیت عرف در تشخیص معیارهای فقهی و نیز توجه به اصول و عمومات فقهی ناشی میشود. دستهی سوم که تنها متعرض مشروعیت بیمهی عمر هستند. همچنین دیدگاههای موافقان با مشروعیت بیمهی متعارف از اعتقاد به تأیید شارع نسبت به رفتار انسان مکلّف، مدخلیت نیازهای انسان در توجیه رفتار، حجیت عرف، مباحث موضوعشناسی و توجه به اصول و عمومات فقهی سرچشمه گرفته است.
کلید واژگان: ریسک، مدیریت ریسک، بیمه، تکافل، غرر، قمار
دسته: اقتصاد, علوم انسانی
برچسب: بیمه, تکافل, غرر, قمار, کلید واژگان: ریسک, مدیریت ریسک
اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “دانلود پروژه:تحلیل الگوي پوشش ریسک و بیمه در نظام مالی اسلامی (مطالعه تطبیقی آراء دانشمندان اسلامی)” لغو پاسخ
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.