%38تخفیف
دانلود :بررسی و مقایسه تکثرگرایی دینی در اندیشه و آثار جبران خلیل جبران و ماری الیاس زیاده(مَی زیاده)
تعداد167صفحه در فایل word
کارشناسیارشد رشته زبان و ادبیات عربی(M. A)
بررسی و مقایسه تکثرگرایی دینی در اندیشه و آثار جبران خلیل جبران و ماری الیاس زیاده(مَی زیاده)
چکیده
دین به عنوان یکی از ابتداییترین و اصیلترین نیاز فطری انسان همیشه در طول تاریخ با تحولات و تقریرات متفاوت مواجه بوده است. جریان پلورالیسم دینی(تساهل دینی) در میان ادیبان عربی در اثنای قرن نوزدهم و بیستم واکنشی به تفاوت دینی این ادیبان در دوره عثمانی و فشارهای آن حکومت بر مسیحیان لبنان و سوریه بود. در این میان نویسندگان وادیبان مسیحی چون ناصیف یازجی وبطرس بستانی و دیگران تلاش کردند که از عوامل پراکندگی و دشمنی میان مسلمانان ومسیحیان بپرهیزند و بیشتر به روی وجوه مشترک ادیان و همکاری آنها تکیه کنند. جبران خلیل جبران در ششم ژانویه 1883 از مادر فرزانه و مهربان به نام «کامل رحمت » که کشیش زادهایی مارونی و پدری تند خو و دائم الخمر در روستای «بشری» واقع در لبنان متولد شد. جبران در یک خانوادهی مسیحی به دنیا آمد بنابراین وی مسیحی است. و گرایشهای دینی در او وجود داشت و از کودکی به کلیسا میرفت و به مسیح عشق میورزید. با این وجود از تعصبات دینی در آثار او خبری نیست. او در حقیقت یک پلورالیست دینی است. گویی حق را منحصر به یک آیین خاص نمیداند بلکه حق را جاری و ساری در همهی ادیان میبیند.
میزیاده در سال 1885 از پدری مارونی مذهب و مادری ارتدکس که هر دوی آنها أهل لبنان بودند به دنیا آمده وی با تحصیل در مدرسه راهبان الیوسفیات الناصره و سپس دیر عین طوره لبنان دارای شخصیتی مذهبی بود. او سالها بعد با حضور در محافل ادبی مصر با بزرگان ادبیات عربی آشنا شد. غنای ادبی و دانش مذهبی اش او را به شخصیتی منادی همزیستی مسالمتآمیز انسانها در کشورهای اسلامی و به طور کل در شرق با وجود اختلاف در مذهب و ادیان تبدیل کرد. بنابراین هر دوادیب مورد نظر را میتوان پلورالیست نامید با این تفاوت که اندیشه ی پلورالیسم دینی می زیاده ملموستر و واقع بینانه تر از جبران خلیل جبران میباشد.رسالهی حاضر بر آن است تا اندیشههای دو ادیب پلورالیست عرب زبان را در زمینه همزیستی مسالمتآمیز ادیان در کنار هم را بررسی نماید. مرجع این بررسیها کتابها و آثار جبران و می و آنچه که دیگران درباره آنها نقل کردهاند میباشد.
کلیدواژه:جبران، مَیزیاده، پلورالیزم دینی، تسامح، دین، شرق.
دسته: الهیات و معارف اسلامی, علوم انسانی
برچسب: پلورالیزم دینی, تسامح, دین, شرق., کلیدواژه:جبران, مَیزیاده
اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “دانلود :بررسی و مقایسه تکثرگرایی دینی در اندیشه و آثار جبران خلیل جبران و ماری الیاس زیاده(مَی زیاده)” لغو پاسخ
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.