%31تخفیف
موتور جستجوی معنایی تصاویر
تعداد 114صفحه در فایل word
موتور جستجوی معنایی تصاویر
چکيده
با ظهور اینترنت، منابع عظیمی از اطلاعات مختلف از حوزه های گوناگون به صورت آنلاین در اختیار کاربران قرار گرفت. با گذشت زمان هر روزه حجم این اطلاعات بصورت چشمگیری رو به افزایش است. در چنین محیطی، کشف، دستیابی و یکپارچه سازی اطلاعات کاری دشوار بنظر می رسد. در سال های اخیر جهت یکپارچه سازی اطلاعات قالب های استانداردی چون اکس ام ال[1] و آر دی اف[2] بوجود آمده است. امروز حجم وسیعی از اطلاعات با این قالب های استاندارد روی وب وجود دارد و میزان آن روز به روز افزایش می یابد. ساخت و استفاده از این قالب ها مسائلی است که مورد توجه قرار گرفته است.
علاوه بر یکپارچه سازی اطلاعات، دستیابی به منابع موجود در وب پنهان نیز از جمله مسائلی است که دانشمندان حوزه آی تی و کامپیوتر را درگیر خود کرده است. دستیابی به محتوای منابعی چون تصاویر، ویدئو ها، اسکریپت هاو …. در این میان تصاویر از جمله منابعی هستند که شامل اطلاعات بسیار مهم می باشند، بنابراین وجود یک موتور جستجو که بتواند اطلاعات درون تصاویر را مورد دسترسی برای کاربران دنیای وب قرار دهد نیازی جدی به شمار می رود. با توجه به اهمیت نیاز مذکور، چگونگی طراحی و ویژگی های یک موتور جستجوی معنایی برای تصاویر در این نوشته شرح داده شده است.
جهت استفاده از تصاویر به عنوان یک منبع اطلاعاتی ارزشمند، می بایست از محتوای تصاویر آگاه بود، از این روی نیاز است تا اشیاء داخل تصاویر مشخص باشند، به عبارت دیگر تصاویر می بایست برچسب خورده باشند، برای این کار از تکنیک محاسبات انسانی[3]، و به طور خاص تر از نوعی کپچای تصویری خلاقانه موسوم به یاپچا[4]، استفاه شده است. سپس برای استفاده از این تصاویر برچسب خورده موتور جستجوی معنایی تصاویر ISSE [5] طراحی شده است. همچنین این موتور جستجو قادر است با استفاده از الگوریتم طیفت اقدام به تطابق تصاویر نماید.
ساختار این نوشته به صورت زیر است:
پس از ارائه مقدمه ای در فصل اول، موتورهای جستجو و سپس موتور های جستجوی معنایی در فصول دوم و سوم به طور کامل توصیف شده اند. در ادامه، در فصل چهارم الگوریتم زیفت و کاربرد های آن مورد بررسی قرار گرفته است. در فصل پنجم جزئیات پیاده سازی یک موتور جستجوی تصاویر معنایی با نام ISSE ارائه و نتیجه کار آن با سایر موتورهای جستجوی معنایی تصاویر موجود مقایسه شده است، و در پایان جمع بندی ای از مطالب ارائه شده بیان گردیده است.
کليد واژه ها:موتور جستجوی معنائی، وب معنائی، وب پنهان، آنتولوژی، گراف معنا، چند رسانه ای.
[1] XML (Extensible Markup Language)
[2] RDF (Resource Description Framework)
[3] Human Computation
[4] YAPPTCHA
[5] Image Semantic Search Engine
دسته: علوم انسانی
برچسب: آنتولوژی, چند رسانه ای, کليد واژه ها:موتور جستجوی معنائی, گراف معنا, وب پنهان, وب معنائی