فهرست مطالب
فصل اول 12
مقدمه 12
1-1 مقدمه 13
1-2 روشهای نوین در تغذیه اولیه 18
1-2-1 تغذیه درون تخم مرغ 18
1-2-2 تغذیه بعد از تفریخ 19
فصل دوم 20
بررسی منابع 20
2-1 تغذیه اولیه 21
2-2 ساختار و ترکیبات تخممرغ 26
2-3 متابولیسم مواد مغذی در جوجههای تازه تفریخ شده 30
2-4 متابولیسم تغذیه از کیسه زرده 31
2-5 تزریق مواد مغذی به داخل تخم مرغ های جنین دار در دستگاه هچر 33
2-6 تغذیه بعد از تفریخ 34
2-7 روشهای مورد استفاده در تغذیه اولیه طیور 36
2-7-1 خوراک آرد ذرت 36
2-7-2 استفاده از محلول آب شکر 38
2-7-3 استفاده از محلول الکترولیت و مولتی ویتامین 38
2-8 تأثیر تغذیه اولیه بر رشد عضلات در طیور 41
2-9 روده باریک 43
2-9-1 ساختمان روده كوچك 44
2-9-2 رشد و توسعه خملها 47
2-9-3 ساختمان خملها 50
2-9-4 شکلهای مختلف خملها 51
2-10 تأثیر تغذیه اولیه بر روده 52
2-11 موقعیت پرزها در ژژونوم 54
2-12 جذب رودهای 55
2-13 نوسازی گلوکز 56
2-14 نقش و ساختار دستگاه گوارش 58
2-14-1 اندامهای گوارشی مورد آزمایش در این تحقیق 59
2-14-2 تأثیر تغذیه اولیه بر دستگاه گوارش 61
2-15 فرآیند ایمنی 65
2-15-1 ایمنوگلوبولین ها 67
2-15-2 پادتنها 68
2-15-3 ایمنی منتقل شده از مادر (ایمنی غیرفعال) 69
2-15-4 تأثیر تغذیه اولیه بر سیستم ایمنی طیور 71
فصل سوم 75
مواد و روش ها 75
3-1 بررسی عملکرد 76
3-1-1 محل انجام آزمایش 76
3-1-2 آماده سازی سالن 76
3-2 روش انجام آزمایش 77
3-3 مدیریت پرورش جوجههای گوشتی 77
3-4 اطلاعات گله مادر 77
3-5 واکسیناسیون 77
3-6 گروه های آزمایشی 78
3-7 جیره مورد استفاده 79
3-8 مواد مصرفی 80
3-9 مدل آماری طرح 81
3-10 صفات مورد اندازه گیری 81
3-10-1 افزایش وزن جوجهها 81
3-10-2 خوراک مصرفی 82
3-10-3 ضریب تبدیل غذایی 82
3-10-4 تلفات 83
3-10-5 شاخص توليد (کارایی اروپایی) 83
3-10-6 تعيين برخي فاكتورهاي خوني 83
3-10-7 نمونه برداری به منظور تعیین عيار پادتن علیه ویروس نیوکاسل (HI) و پادگن گلبول قرمز گوسفند (SRBC) 84
3-11 بررسي مرفولوژي مخاط ژژونوم 86
3-11-1 تهيه نمونه ژژونوم 86
3-11-2 طریق آماده سازی محلولهاي مورد نیاز 86
3-11-2-1 محلول بافر فسفات سالین (P.B.S) 86
3-11-2-2 رنگ پريوديك اسيد شيف (P.A.S) 86
3-11-2-3 محلول ثابت كننده 87
3-11-2-4 روش تهيه محلول تثبيت كننده كلارك 87
3-11-2-5 تثبيت نمونه هاي روده 88
3-11-2-6 تعیین فراواني انواع پرزهاي ژژونوم 88
3-11-2-7 اندازه گيري ابعاد پرزهاي ژژونوم و عمق كريپتها 89
فصل چهارم 90
نتایج و بحث 91
4-1 عملکرد 91
4-1-1 غذای مصرفی 91
4-1-2 وزن بدن 93
4-1-3 ضریب تبدیل غذایی 95
4-1-4 تلفات 96
4-2 فاکتورهای خونی 98
4-2-1 تعیین میزان گلوکز خون 98
4-2-2 تعيين ميزان تري گليسيريد خون 99
4-2-3 تعيين ميزان كلسترول خون 100
4-3 رشد دستگاه گوارش 101
4-3-1 وزن نسبی پیش معده 101
4-3-2 وزن نسبی روده کوچک 102
4-3-3 طول واقعی و طول نسبی ژژونوم 103
4-3-4 وزن نسبي اندام های گوارشی 105
4-4 سیستم ایمنی 106
4-4-1 تعیین عیار پادتن علیه گلبول قرمز گوسفند 106
4-4-2 تعیین عیار پادتن علیه نیوکاسل 107
4-5 مرفولوژي روده 108
4-5-1 مقایسه ابعاد پرز 108
4-5-2 مقايسه تعداد پرزهاي ژژونوم 111
4-5-3 مقايسه درصد انواع پرزها 112
4-6 درصد لاشه 114
نتيجه گيري 116
پیشنهادات 118
منابع 120
فهرست جداول |
|||
عنوان جدول |
صفحه |
||
جدول 3-1 برنامه واکسیناسیون جوجههای گوشتی در این آزمایش…………………………….. |
57 |
||
جدول 3-2 آنالیز خوراک مصرفی در دورههای آغازین، رشد و پایانی………………………….جدول 3-3 ترکیب محلول اسید آمینه تزریقی به داخل تخم مرغ……………………………………. |
5859 |
||
جدول 4-1 مقایسه میانگین خوراک مصرفی ( گرم ) در روزهای مختلف دوره پرورش…… |
67 |
||
جدول 4-3 مقایسه میانگین افزایش وزن بدن جوجهها (گرم) در سنین 21 و 40 روزگی…. |
69 |
||
جدول4-5 مقایسه میانگین ضریب تبدیل غذایی در جوجهها………………………………………. |
71 |
||
جدول 4-6 مقایسه تعداد تلفات و شاخص تولید در تیمارهای مختلف آزمایش………………
|
7373 |
||
جدول 4-7 مقایسه میانگینهای میزان گلوکز خون تیمارهای مختلف آزمایش………………… |
74 |
||
جدول 4-8 مقایسه میانگینهای میزان تری گلیسیرید خون تیمارهای مختلف آزمایش…….. |
76 |
||
جدول 4-9 مقایسه میانگینهای میزان کلسترول خون تیمارهای مختلف آزمایش…………….. |
77 |
||
جدول 4-10 مقایسه میانگینهای وزن نسبی پیش معده × 100 در سه مرحله نمونهگیری… |
78 |
||
جدول 4-11 مقایسه میانگینهای وزن نسبی روده کوچک × 100 در سه مرحله نمونهگیری…………… |
79 |
||
جدول 4-12 مقایسه میانگینهای طول ژژنوم ( سانتی متر ) در سه مرحله نمونهگیری…….. |
80 |
||
جدول 4-13 مقایسه میانگینهای طول نسبی ژژنوم در سه مرحله نمونهگیری………………… |
81 |
||
جدول 4-14 مقایسه میانگینهای وزن نسبی دستگاه گوارش × 100 درسه مرحلهنمونه گیری…………………………………………………………………………………………. |
82 |
||
جدول4-15 مقایسه میانگین های عیار پادتن علیه گلبول قرمز گوسفند…………………………. |
83 |
||
جدول 4-16 مقایسه میانگین مربوط به تعیین عیار پادتن علیه ویروس نیوکاسل(HI)……… |
84 |
||
جدول 4-17 مقايسه ميانگين ابعاد پرزهاي ژژنوم در روز 7(mm)…………………………….. |
85 |
||
جدول 4-18 مقايسه ميانگين ابعاد پرزهاي ژژنوم در روز 21(mm)…………………………… |
86 |
||
جدول 4-19 مقايسه ميانگين ابعاد پرزهاي ژژنوم در روز 40(mm)……………………………. |
87 |
||
جدول 4-20مقايسه درصد انواع پرزهای ژژنوم در روز 7(mm)……………………………… |
89 |
||
جدول 4-21 مقايسه درصد انواع پرزهای ژژنوم در روز 21(mm)……………………………. |
90 |
||
جدول 4-22 مقايسه درصد انواع پرزهای ژژنوم روده در روز 40(mm)……………………… |
91 |
||
جدول 4-23 مقایسه میانگین های درصد لاشه در روز 40 دوره پرورش………………………. |
92 |
||