%34تخفیف
جداسازی سویه های مولد آنزیم پروتئاز از چشمه های آبگرم و شناسایی سویه ی برتر
تعداد159 صفحه در فایل word
گروه علوم جانوری
کارشناسی ارشد در رشته میکروبیولوژی
جداسازی سویه های مولد آنزیم پروتئاز از چشمه های آبگرم و شناسایی سویه ی برتر
كليد واژه ها: ژندرمانی، انتقال ژن، فاژ لامبدا، فاژ M13 |
چکيده:مقدمه:پروتئاز به عنوان یکی از این آنزیمهای گرمادوست، از لحاظ تاریخی نقش بسیار مهمی در پردازش محصولات طبیعی بازی کرده است، برای قرنها از پروتئاز به دست آمده از عصارهی و محصولات زائد به دست آمده از ترکیبات مختلف برای پردازش پوست حیوانات، تولید پنیر، تهیهی نان و تهیهی مواد شوینده استفاده میشده است و امروزه، پروتئازها احتمالاً مهم ترین گروه از آنزیم های صنعتی در بازار جهانی به حساب میآیند و فروش 40% از آنزیمها را به خود اختصاص میدهند و کاربردهای فراوانی در شویندهها، صنایع چرمسازی، صنایع غذایی از جمله صنایع لبنی، صنعت پخت نان و برخی کاربردهای پزشکی دارد.اهداف:با توجه به این که سویههای ترموفیل از نقطه نظر تحمل دمای بالا در دیدگاه بیوتکنولوژی و نیز دارا بودن صفات مقاوم به حرارت از دیدگاه صنعتی و بیوشیمیایی حائز اهمیت میباشند، انتظار میرود که در این پژوهش سویههای مقاوم به گرما جدا شود و فعالیت آنزیم پروتئاز مقاوم به حرارت در آنها مورد مطالعه قرار بگیرد.مواد و روشها:در این مطالعه میکروارگانیسمهای گرمادوست از چشمهی آبگرم قینرچه در مشکین شهر اردبیل جدا شدند. پس از بررسی آنزیم پروتئاز و فعالیت مقاومت گرمایی آنان، محتویات ژنومی آنها استخراج شده و برای شناسایی مولکولی مورد استفاده قرار گرفتند. این سویهها مورد بررسی میکروسکوپی و ماکروسکوپی نیز قرار گرفتند.نتایج:نتایج ارزیابی و بررسی میکروارگانیسمهای جدا شده از چشمهی آبگرم حاکی از آن است میکروارگانیسمهای گرمادوست ساکن چشمهای آبگرم، برتری آنزیمی مقاوم به گرما نسبت به همتایان مزوفیلیشان دارند. بنابراین میتوانند نقطهی روشن علم در رسیدن به آنزیمهای منحصر به فرد باشند، آنزیمهایی که گرمای بسیار در صنعت را تحمل میکنند و با افزایش دما از بین نمیروند، آنزیمهای این موجودات به سرعت وارد علم ژنتیک و بیوتکنولوژی شد به عنوان مثال دو میکروارگانیسمی که در این پژوهش مورد استفاده قرار گرفت ژئوباسیلوس و آنوکسی باسیلوس است که برای آنزیم پروتئاز اینها میتوان کاربرد در پودرهای رختشویی را نام برد.بحث:در مجموع این نتایج میکروارگانیسمهای ترموفیل و آنزیمهای آنها را به عنوان منابع مهمی در توسعهی علوم ژنتیک، میکروبیولوژی و بیوتکنولوژی معرفی میکند. |
دسته: فنی و مهندسی, کشاورزی و منابع طبیعی
برچسب: انتقال ژن, فاژ M13, فاژ لامبدا, كليد واژه ها: ژندرمانی