%34تخفیف
” ارزیابی محیط کار کارکنان شعب بانک تجارت از بعد ارگونومی”
تعداد 108 صفحه در فایل word
کارشناسی ارشد رشته مدیریت صنعتی گرایش تحقیق در عملیات
” ارزیابی محیط کار کارکنان شعب بانک تجارت از بعد ارگونومی“
چکیده
مقدمه: شرایط کار در ایستگاههای کاری مرتبط با مشتریان در بانک، باعث تشدید عوامل تهدیدکننده سلامتی میشود. در این پژوهش، سعی میشود تا با بررسی عوامل ریسک اسکلتی – عضلانی و تحلیل آنها، راهکارهای مشخصی برای بهبود وضعیت ارگونومیکی این ایستگاهها ارائه گردد.
مواد و روشها: اطلاعات دموگرافیکی، وضعیت جسمی- حرکتی و نحوه ارتباط با مشتریان از طریق پرسشنامه، مصاحبه، چک لیست و تصویربرداری جمعآوری شد. سپس با یک رویه ترکیبی شامل تحلیل آماری شاخصهای ارگونومیک، ارزیابی مشاهدهای و شبیهسازی سه بعدی، نواحی بحرانی شناسایی شدند. راهکارهای کاهش ریسک اسکلتی – عضلانی با استفاده از نرمافزار CATIA و روش RULA جستجو و ارائه گردید. همچنین راهکارهایی به منظور افزایش فرهنگ بهبود سلامت جسمی کارکنان در سازمان نیز بیان شده است.
یافتهها: مقایسه شاخصهای ارگونومیکی، بالاترین میزان مواجهه شغلی را برای عوامل جسمی- حرکتی (5/52) نشان میدهند. همچنین بالاترین ریسک با پرسشنامه نوردیک و روش QEC در نواحی بازو/شانه و کمر شناسایی شده است. مدل سه بعدی شبیه سازی کارکنان در وضعیت فعلی سطح ریسک اسکلتی – عضلانی کارکنان را با استفاده از تحلیل رولا امتیاز 6 و 5 برآورده کرده است که این امتیاز در طراحهای پیشنهادی به امتیاز 2 بهبود یافتهاست.
بحث و نتیجهگیری: کارکنان ایستگاههای کاری مرتبط با مشتری در شعب بانک تجارت در معرض آسیبهای اسکلتی-عضلانی و مخاطرات ناشی از شرایط محیطی نامناسب هستند. برخی تغییرات پیشنهادی در این پژوهش مانند کاهش ارتفاع سطح پیشخوان، تاستفاده از وسایل قابل تنظیم و تغییر ماهیت ایستگاه کاری از حالت نشسته به حالت ایستاده/ نشسته، ریسک این مخاطرات را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
کلید واژهها: ارگونومی، آنتروپومتری، آنالیز RULA، چک لیست QEC، پرسشنامه نوردیک، نرمافزار CATIA.
دسته: علوم انسانی, مدیریت
برچسب: آنالیز RULA, آنتروپومتری, پرسشنامه نوردیک, چک لیست QEC, کلید واژهها: ارگونومی, نرمافزار CATIA.