فهرست مطالب
عنوان |
صفحه |
چکیده |
1 |
فصل اول: مقدمه |
2 |
1-مقدمه |
3 |
1-1-ورزش و تخریب اکسیداتیو |
3 |
1-2-استرس اکسیداتیو ، اثر ویتامین های آنتی اکسیدان |
4 |
1-3-ویتامین ها |
4 |
1-4-ویتامین E ( توکوفرول) |
6 |
1-5-ویتامین C ( اسید اسکوربیک) |
6 |
1-6-ویتامین C |
7 |
1-7-اثرات متقابل ویتامین های E و C بر پاسخ ایمنی |
8 |
1-8-شناخت اسب در رده جانوری |
9 |
1-9-دلایلی که سبب می شود به موضوع پرورش اسب توجه خاصی شود |
10 |
1-9-1- پرورش اسب به عنوان یک حرفه اقتصادی |
11 |
1-9-2- استفاده از اسب در کشاورزی و حمل و نقل |
11 |
1-9-3- استفاده از اسب به عنوان سواری و ورزش |
11 |
11-9-4- درجه تکامل اسب |
11 |
1-9-5– استفاده از اسب برای مصارف بهداشتی و پزشکی |
12 |
1-9-6- استفاده از پوست وگوشت و کود اسب |
12 |
1-10-مشخصات ظاهری و ویژگی های اختصاصی اسبچه خزر |
12 |
اهداف تحقیق |
13 |
فرضیه ها |
14 |
فصل دوم: مروری بر منابع و سوابق تحقیق |
15 |
2-1-بررسی منابع |
16 |
2-2-تولید رادیکال های آزاد و واسطه های اکسیژنی فعال |
18 |
2-3-رادیکال های آزاد |
19 |
2-4-مهمترین ویژگی های رادیکال های آزاد و چگونگی تشکیل آنها |
20 |
2-5-تشکیل رادیکال ها |
20 |
2-6-انواع رادیکال های آزاد |
21 |
2-7-رادیکال سوپراکسید |
21 |
2-8-رادیکال های هیدروکسیل |
23 |
2-9-اکسیدهای نیتروژن |
23 |
2-10-منابع تولید کننده رادیکال های آزاد (عوامل آغاز کننده اکسیداسیون) |
24 |
2-11-رادیکال آزاد سوپراکسید ممکن است مسئول مسمومیت با اکسیژن باشد |
25 |
2-12-آسیب های وارده به گلبولهای سرخ توسط اکسیژن |
25 |
2-13-تولید گلوتاتیون |
26 |
2-14-محافظت از هموگلوبین |
26 |
2-15-سوپراکسید دیسموتاز ، کاتالاز و گلوتاتیون ، گلوبولهای قرمز را از استرس و آسیب اکسیداتیو محافظت می کنند |
27 |
2-16-خنثی کردن آسیب رادیکال آزاد |
27 |
2-17-آنتی اکسیدان |
28 |
2-18-گلوتاتیون پراکسیداز |
29 |
2-18-1-آنتی اکسیدانها |
30 |
آنتی اکسیدان ها مولکول های هدف را از یکی از راههای زیر مورد محافظت قرار می دهند |
30 |
2-18-2-محافظت از سلول ها |
31 |
2-19-آنتی اکسیدانهای داخل سلولی |
31 |
2-19-1-سوپر اکسید دیسوتازها |
31 |
2-19-2-کاتالاز |
31 |
2-19-3-پراکسیدازها |
32 |
2-19-4-گلوتاتیون و گلوتاتیون پراکسیدازها |
32 |
2-19-5-سلنیوم |
32 |
2-20-اسیدهای چرب |
33 |
2-21-پاک سازی رادیکالها : توکوفرولها و توکوتری انولها |
33 |
2-22-استرس اکسیداتیو |
34 |
2-23-ویتامین ها Vitamins |
34 |
-24-ساختمان شیمیایی و انواع ویتامین E |
36 |
2-25-منابع ویتامین E |
37 |
2-26-ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان |
39 |
2-27-ویتامین E به عنوان یک آنتی اکسیدان بیولوژیکی و حذف کننده رادیکال های آزاد |
40 |
2-28-تأثیر تنش گرمایی بر تولید رادیکالهای آزاد و واسطه های اکسیژن فعال |
42 |
2-29-وظایف فیزیولوژیکی ویتامین E |
44 |
2-29-1- عمل آنتی اکسیدانی ویتامین E |
44 |
2-29-2- نقش ویتامین E در تنفس سلولی |
44 |
2-29-3- تهیه و سنتز ترکیبات لازم در بدن |
44 |
2-29-4- سایر وظایف ویتامین E |
45 |
عملکرد بیولوژیکی ویتامین E |
45 |
جذب و متابولیسم ویتامین E |
45 |
ویتامین E و ایمنی غیر اختصاصی |
46 |
ویتامین E و ایمنی اختصاصی |
46 |
2-30-ویتامین E و سرطان |
47 |
2-31-ویژگی آنتی اکسیدان ویتامین E |
47 |
2-32-دفاع آنتی اکسیدانی |
48 |
2-33- آنزیم های آنتی اکسیدان |
49 |
2-34-آنزیم GSH |
49 |
2-35-آنزیم سوپراکسید دیسموتاز ( SOD ) |
49 |
2-36-آنزیم های کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز |
50 |
2-36-1- آنزیم CAT |
50 |
2-36-2- آنزیم GPX |
51 |
2-37-بررسی کلی بر روی آنزیم های آنتی اکسیدان |
52 |
2-38-ویتامین ها و مواد مغذی آنتی اکسیدان |
53 |
2-39-ویتامین C : آنتی اکسیدان یا پرواکسیدان؟ |
53 |
2-40-خواص آنتی اکسیدانی اسید ( ویتامین C ) |
53 |
2-41-خواص پراکسیدانی ویتامین C |
54 |
2-42-نقش آنتی اکسیدانی ویتامین C |
54 |
2-43-ویتامین C و سرطان |
55 |
2-44-ویتامین E ( توکوفرول ها) |
55 |
2-45-نقش آنتی اکسیدانی ویتامین E |
55 |
2-46-ویتامین E به عنوان یک آنتی اکسیدان مهم |
55 |
2-47-اسبچه خزرCaspian Horse |
56 |
2-48-شناسایی و سوابق اسبچه خزر |
58 |
2-49-اولین صادرات |
60 |
2-50-ارزشهای فوق العاده ژنتیکی |
63 |
2-51-نظر لوئیز فیروز در مورد ویژگیهای کاسپین |
64 |
2-52-سوارکاری در کودکان |
65 |
2-53-درشکه رانی |
65 |
فصل سوم: مواد و روش ها |
72 |
3-1- محل اجراي آزمايش |
73 |
3-2- اسب های مورد استفاده و تشكيل تيمارهاي آزمايشي |
73 |
3-3- جيره هاي غذايي به تفكيكدرصد ویتامین ها در طول دوره |
73 |
3-4- مشخصات ویتامین های طرح مورداستفاده |
74 |
3-4-1 ویتامین C |
74 |
3-4-2-ویتامین E |
74 |
3-5- شرايط پرورش |
74 |
3-6- تيمارهاي آزمايشي |
74 |
3-7- تهیه نمونه های خونی |
76 |
کورس، فعالیت ورزشی |
76 |
3-8– روش تحقيق |
76 |
3-9- اندازه گیری ویتامین ها و آنزیم های آنتی اکسیدانی در آزمایشگاه |
77 |
3-9-1- ویتامین E |
77 |
3-9-2- ویتامین C |
78 |
3-9-3- روش اندازه گیری آنزیم AST |
78 |
3-9-4- روش اندازه گیری آنزیم CK |
78 |
3-9-5- روش اندازه گیری آنزیم GSH |
79 |
3-9-6- روش اندازه گیری آنزیم SOD |
79 |
3-10- طرح آماری |
79 |
فصل چهار: نتیجه گیری و بحث |
81 |
4-بررسی نتایج آزمایش |
82 |
4-1-هفته اول قبل از تمرین |
82 |
4-2-هفته اول بعد از تمرین |
84 |
4-3-هفته دوم قبل از تمرین |
86 |
4-4-هفته دوم بعد از تمرین |
88 |
4-5-هفته سوم قبل از تمرین |
90 |
4-6-هفته سوم بعد از تمرین |
92 |
4-7-آمینوترانسفراز AST |
94 |
4-8-کراتین کیناز CK |
100 |
4-9-گلوتاتیون پراکسیداز GSH |
106 |
4-10-سوپراکسید دیسموتاز SOD |
112 |
4-11-ویتامین C |
118 |
4-12-ویتامین E |
119 |
نتیجه گیری کلی |
123 |
پیشنهاد |
124 |
منابع |
125 |
فصل پنجم: ضمائم |
132 |
5-1- تصویر کروماتوگرام ویتامین C برخی از نمونه های سرم تیمارها |
133 |
5-2- تصویر کروماتوگرام ویتامین E برخی از نمونه های سرم تیمارها |
137 |
چکیده انگلیسی |
141 |