فهرست مطالب
عنوان و شماره صفحه
فهرست جدول ها……………………………………………………………………………………………………………..س
فهرست شکل ها………………………………………………………………………………………………………………..ش
فصل اول
-
مقدمه…………………………………………………………………………………………………………………..2
-
اهداف پژوهش……………………………………………………………………………………………………..4.
فصل دوم
2-1- تاریخچه و مبداء سورگوم…………………………………………………………………………………………6
2-2- دلایل توسعه سورگوم در آینده…………………………………………………………………………………..7
2-3-گیاه شناسی سورگوم…………………………………………………………………………………………………7
2-4-مرفولوژی سورگوم………………………………………………………………………………….8.
2-4-1-ساقه……………………………………………………………………………………………………………………8
2-4-2-ریشه…………………………………………………………………………………………………………………..9
2-4-3-برگ………………………………………………………………………………………………………………….10
2-4-4- پنجه زنی…………………………………………………………………………………………………………..11
2-5-معرفی برخی از هیبرید های سورگوم………………………………………………………….12
2-5-1-سورگوم علوفه ای واریته اسپیدفید…………………………………………………………………………..12
2-5-2-سورگوم علوفه ای شیرین هیبرید شوگر گریز……………………………………………………………13
2-5-3-سورگوم علوفه ای هیبرید جامبو……………………………………………………………………………..13
2-6-اکولوژی سورگوم……………………………………………………………………………………………………13
2-7-واکنش به خاک………………………………………………………………………………………………………14
2-8- مراحل رشد و نمو کلی سورگوم………………………………………………………………………………..14
2-9-زراعت سورگوم……………………………………………………………………………………..15
2-9-1-آماده کردن زمین…………………………………………………………………………………………………15
2-9-2-زمان کاشت………………………………………………………………………………………………………..16
ذ |
فهرست مطالب
عنوان و شماره صفحه
2-9-3-انتخاب بذر………………………………………………………………………………………………………….17
2-9-4-میزان بذر مصرفی………………………………………………………………………………………………….17
2-9-5-عملیات کاشت…………………………………………………………………………………………………….18
2-9-6-مواد غذایی مورد نیاز سورگوم………………………………………………………………………………..18
2-10-عملیات داشت……………………………………………………………………………………………………….19
2-11-آفات……………………………………………………………………………………………………………………20
2-12-برداشت………………………………………………………………………………………………21
2-12-1-زمان برداشت…………………………………………………………………………………………………….21
2-13-تناوب زراعی سورگوم…………………………………………………………………………………………….22
2-14-تأثیر نیتروژن بر روی صفات کمی و کیفی علوفه………………………………………………………….23
2-15-تأثیر تراکم کاشت بر روی صفات کمی و کیفی علوفه………………………………………………….32
فصل سوم
3-1-موقعیت جغرافیایی و ویژگی های آب و هوایی محل اجرای آزمایش…………………………………43
3-2-کیفیت خاک محل اجرای آزمایش………………………………………………………………………………44
3-3-طرح آزمایشی مورد استفاده…………………………………………………………………………………………44
3-4-عملیات آماده سازی زمین…………………………………………………………………………………………..45
3-5-کاشت…………………………………………………………………………………………………………………….45
3-6-داشت……………………………………………………………………………………………………45
3-6-1-آبیاری………………………………………………………………………………………………………………..45
3-6-2-تنک کردن………………………………………………………………………………………………………….46
3-6-3-وجین و مبارزه با بیماری ها و آفات………………………………………………………………………….46
3-7-نمونه برداری جهت اندازه گیری صفات مورد ارزیابی……………………………………………………..46
3-8-تجزیه واریانس داده ها……………………………………………………………………………………………….47
ر |
فهرست مطالب
عنوان و شماره صفحه
فصل چهارم
4-1-مراحل فنولوژیکی………………………………………………………………..49
4-1-1-تاریخ سبز شدن…………………………………………………………………………………………………….49
4-1-2-تاریخ سنبله رفتن…………………………………………………………………………………………………..49
4-2-مراحل مرفولوژیکی………………………………………………………………49
4-2-1-ارتفاع بوته…………………………………………………………………………………………………………..49
4-2-2-تعداد برگ………………………………………………………………………………………………………….52
4-2-3-تعداد پنجه…………………………………………………………………………………………………………..55
4-3-اجزاء عملکرد………………………………………………………………………58
4-3-1-وزن ساقه…………………………………………………………………………………………………………….58
4-3-2-وزن برگ……………………………………………………………………………………………………………60
4-3-3-وزن سنبله……………………………………………………………………………………………………………62
4-4-شاخص های رشد…………………………………………………………………64
4-4-1-شاخص سطح برگLAI))…………………………………………………………………………………….64
4-4-2-وزن خشک کل(TDW)……………………………………………………………………………………..67.
4-4-3- میزان جذب خالص(NAR)………………………………………………………………………………….69
4-4-4-میزان رشد محصول(CGR)…………………………………………………………………………………..71
4-4-5-میزان رشد نسبی(RGR)……………………………………………………………………………………….73
4-5-نتیحه گیری و پیشنهادات………………………………………………………..75
4-5-1-نتیجه گیری…………………………………………………………………………………………………………75
4-5-2-پیشنهادات…………………………………………………………………………………………………………..76
ز |
فهرست جدول ها
عنوان و شماره صفحه
جدول3-1-آمار آب و هوایی منطقه در طول فصل زراعی……………………………………………………….43
جدول3-2- نتایج آزمایش تجزیه خاک ………………………………………………………………………………44
جدول4-1-تجزیه واریانس صفات ارتفاع بوته.تعداد برگ.تعداد پنجه………………………………………..49
جدول 4 -2-تجزیه واریانس صفات وزن ساقه.وزن برگ.وزن سنبله……………………………………………..52
جدول 4-3-مقایسه میانگین صفات مرفولوژیک و اجزاء عملکرد در تراکم های مختلف…………………..54
جدول 4-4- مقایسه میانگین صفات مرفولوژیک و اجزاء عملکرد درسطوح مختلف کود اوره…………..55
جدول 4-5- تجزيه واريانس صفات بیشینه شاخص سطح برگ (LAImax)……………………………….67
س |
فهرست شکل ها
عنوان و شماره صفحه
شکل4-1-اثر تراکم بوته بر ارتفاع هربوته……………………………………………………………………………..50
شکل4-2- اثر کود اوره بر ارتفاع هر بوته……………………………………………………………………………..51
شکل4-3- اثر متقابل تراکم بوته و کود اوره بر ارتفاع هر بوته …………………………………………………51
شکل4-4-اثر تراکم بوته بر تعداد برگ در هربوته………………………………………………………………….53
شکل4-5- اثر کود اوره بر تعداد برگ در هربوته…………………………………………………………………..53
شکل4-6- اثر متقابل تراکم بوته و کود اوره بر تعداد برگ در هربوته………………………………………..54
شکل4-7-اثر تراکم بوته بر تعداد پنحه درهر بوته…………………………………………………………………..56
شکل4-8- اثر کود اوره بر تعداد پنحه در هربوته……………………………………………………………………57
شکل4-9-اثر متقابل تراکم بوته و کود اوره بر تعداد پنحه در هربوته………………………………………….57
شکل4-10-اثر تراکم بوته بر وزن ساقه درهر بوته………………………………………………………………….58
شکل4-11-اثر کود اوره بر وزن ساقه درهربوته…………………………………………………………………….59
شکل4-12- اثر متقابل تراکم بوته و کود اوره بر وزن ساقه در هربوته………………………………………..59
شکل4-13-اثر تراکم بوته بر وزن برگ در بوته……………………………………………………………………60
شکل4-14-اثر کود اوره بر وزن برگ درهربوته……………………………………………………………………61
شکل4-15- اثر متقابل تراکم بوته و کود اوره بر وزن برگ در هربوته……………………………………….61
شکل4-16اثر تراکم بوته بر وزن سنبله در هربوته……………………………………………………………………63
شکل4-17-اثر کود اوره بر وزن سنبله درهر بوته…………………………………………………………………..63
شکل4-18- اثر متقابل تراکم بوته و کود اوره بر وزن سنبله در هربوته………………………………………64
شکل4-19-روند تغییرات LAI سورگوم علوفه ای در تراکم های مختلف در طول فصل رشد بر اساس
درجه-روز رشد……………………………………………………………………………………………………………….65
شکل4-20-روند تغییرات LAI سورگوم علوفه ای در سطوح مختلفکود اوره درطول فصل رشد بر
اساس درجه-روز رشد……………………………………………………………………………………………………..66
ش |