فهرست مطالب |
|
|
|
صفحه |
عنوان |
|
|
1 |
فصل اول – مقدمه |
2 |
1-1- تنش شوری |
3 |
1-2- تعریف شوری |
3 |
1-3- اثرات شوری بر گیاهان |
4 |
1-4- اسید سالیسیلیک |
4 |
1-4-1- ویژگیهای شیمیایی و بیوشیمیایی اسید سالیسیلیک |
5 |
1-4-2- بیوسنتز اسید سالیسیلیک |
6 |
1-5- نیتریک اکسید |
7 |
1-5-1- ویژگیهای شیمیایی نیتریک اکسید |
7 |
1-5-2- بیوسنتز نیتریک اکسید |
7 |
1-5-2-1- مسیرهای آنزیمی تولید نیتریک اکسید |
7 |
1-5-2-2- مسیر نیتریک اکسید سنتتاز |
8 |
1-5-2-3- مسیر نیترات ردوکتاز |
9 |
1-6- منشاء و تاریخچه کشت انگور |
9 |
1-6-1- ارقام انگور |
10 |
1-6-1-1- رقم تامپسون سیدلس |
11 |
1-6-1-2- رقم قره شانی (شاهانی سیاه) |
11 |
1-7- اهداف پژوهش |
13 |
فصل دوم- مروری بر پژوهش های پیشین |
14 |
2-1- اثرات شوری بر مورفولوژی گیاه |
16 |
2-2- تاثیر شوری بر فتوسنتز |
18 |
2-3- تاثیر شوری روی محتوای نسبی آب برگ |
19 |
2-4- تاثیر شوری بر جذب عناصر غذایی |
23 |
2-5- تاثیر شوری بر پراکسیداسیون لیپیدی غشاء |
24 |
2-6- تاثیر شوری بر اسمولیت ها و محافظت کننده اسمزی |
25 |
2-7- تنش شوری و انگور |
27 |
2-8- نقش اسیدسالیسیلیکدرپاسخبهتنششوری در گیاهان |
29 |
2-9- نقشنیتریکاکسیددرپاسخبهتنششوریدرگیاهان |
32 |
فصل سوم- مواد و روش ها |
33 |
3-1- مکان و زمان انجام پژوهش |
33 |
3-2- روش انجام پژوهش |
34 |
3-3- مواد گیاهی و شرایط رشد |
35 |
3-4- ترکیب محلول غذایی |
35 |
3-5- نحوه اعمال تنش شوری |
36 |
3-6- کاربرد سدیم نیتروپروسید |
36 |
3-7- کاربرد اسید سالیسیلیک |
37 |
3-8- صفات مورد بررسی و روشهای اندازهگیری آنها |
37 |
3-8-1-ویژگیهای رشدی گیاه |
38 |
3-8-2- اندازه گیری نشت یونی غشاء برگ |
38 |
3-8-3- محتوای نسبی آب برگ |
39 |
3-8-4- میزان پرولین آزاد |
40 |
3-8-5- میزان قندهای محلول کل |
40 |
3-8-6- اندازهگیری محتوای مالون دی آلدئید |
41 |
3-8-7- اندازهگیری رنگیزههای کلروفیل و کاروتنوئید |
41 |
3-8-8- اندازهگیری گلایسین بتائین |
42 |
3-8-9- اندازهگیری پروتئین کل |
43 |
3-9- اندازهگیری فعالیت آنزیم ها |
43 |
3-9-1- استخراج عصاره گیاهی برای سنجش فعالیت آنزیم ها |
43 |
3-9-2- اندازهگیری فعالیت کاتالاز |
44 |
3-9-3- اندازهگیری فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز |
44 |
3-9-4- اندازهگیری فعالیت آنزیم گایاکول پراکسیداز |
45 |
3-10- اندازهگیری عناصر برگ و ریشه |
45 |
3-10-1- استخراج عصاره گیاهی جهت اندازهگیری کلر، سدیم، پتاسیم و نیترات |
45 |
3-10-2- اندازهگیری میزان یون کلر |
46 |
3-10-3- اندازهگیری میزان یون نیترات |
46 |
3-10-4- اندازهگیری میزان یونهای سدیم و پتاسیم |
47 |
3-10-5- استخراج عصاره گیاهی جهت اندازهگیری کلسیم، منیزیم، آهن و روی |
47 |
3-11- اندازهگیری میزان فتوسنتز |
48 |
3-12- تجزیه آماری دادهها و نرم افزارهای مورد استفاده |
49 |
فصل چهارم- نتایج |
50 |
4-1- تاثیر شوری واسید سالیسیلیک و برهمکنش آنها بر ویژگیهای مورفولوژیک |
58 |
4-2- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهمکنش آنها بر ویژگیهای مورفولوژیک |
64 |
4-3- ويژگيهاي فيزيولوژيک |
64 |
4-3-1- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهمکنش آنها برمیزان کلروفیل a |
66 |
4-3-2- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهمکنش آنها برمیزان کلروفیل a |
68 |
4-3-3- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهمکنش آنها بر ميزان کلروفيل b |
68 |
4-3-4- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهمکنش آنها بر ميزان کلروفيل b |
69 |
4-3-5- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهمکنش آنها بر کلروفيل |
69 |
4-3-6- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهمکنش آنها بر کلروفيل |
70 |
4-3-7- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهمکنش آنها بر ميزان کلروفيل کل |
71 |
4-3-8- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهمکنش آنها بر ميزان کلروفيل کل |
71 |
4-3-9- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهمکنش آنها بر ميزان کاروتنوئيدها |
72 |
4-3-10- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهمکنش آنها بر ميزان کاروتنوئيدها |
73 |
4-3-11- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهمکنش آنها برمیزان |
73 |
4-3-12- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهمکنش آنها بر |
73 |
4-3-13- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهمکنش آنها بر ميزان فتوسنتز خالص |
75 |
4-3-14- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهمکنش آنها بر ميزان فتوسنتز خالص |
77 |
4-3-15- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهمکنش آنها بر ميزان هدايت روزنهاي |
78 |
4-3-16- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهمکنش آنها بر ميزان هدايت روزنهاي |
79 |
4-3-17- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهمکنش آنها بر ميزان تعرق |
81 |
4-3-18- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهمکنش آنها بر ميزان تعرق |
82 |
4-3-19- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهمکنش آنها بر میزان نشت يوني |
84 |
4-3-20- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهمکنش آنها برمیزان نشت يوني |
85 |
4-3-21- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهمکنش آنها بر محتواي نسبي آب برگ |
87 |
4-3-22-تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهمکنش آنها بر محتواي نسبي آب برگ |
88 |
4-4- ويژگيهاي بیوشیمیایی |
88 |
4-4-1- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهمکنش آنها بر ميزان مالوندي آلدئيد |
89 |
4-4-2- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهمکنش آنها بر ميزان مالوندي آلدئيد |
90 |
4-4-3- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهمکنش آنها بر ميزان پروتئين کل |
91 |
4-4-4- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهمکنش آنها بر ميزان پروتئين کل |
92 |
4-4-5- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهمکنش آنها بر ميزان قندهاي محلول |
93 |
4-4-6- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهمکنش آنها بر ميزان قندهاي محلول |
94 |
4-4-7- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهمکنش آنها بر ميزان گليسين بتائين |
95 |
4-4-8- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهمکنش آنها بر ميزان گليسين بتائين |
96 |
4-4-9- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهمکنش آنها بر ميزان پرولين |
97 |
4-4-10- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهمکنش آنها بر ميزان پرولين |
98 |
4-4-11- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهمکنش آنها بر ميزان آنزيم گاياکول پراکسيداز |
100 |
4-4-12- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهمکنش آنها بر ميزان آنزيم گاياکول پراکسيداز |
101 |
4-4-13- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهمکنش آنها بر ميزان آنزيم کاتالاز |
103 |
4-4-14- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهمکنش آنها بر ميزان آنزيم کاتالاز |
104 |
4-4-15-تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهمکنش آنها بر ميزان آنزيم آسکوربات پراکسيداز |
105 |
4-4-16- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهمکنش آنها بر ميزان آنزيم آسکوربات پراکسيداز |
107 |
4-5-ارزیابی میزان غلظت عناصر غذايي |
107 |
4-5-1- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهمکنش آنها بر ميزان یونهای سديم برگ و ریشه |
110 |
4-5-2- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهمکنش آنها بر ميزان یونهای سديم برگ و ریشه |
112 |
4-5-3- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهمکنش آنها بر ميزان یونهایكلر برگ و ریشه |
116 |
4-5-4- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهمکنش آنها بر ميزان یونهایكلر برگ و ریشه |
118 |
4-5-5- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهمکنش آنها بر ميزان نيترات برگ و ریشه |
121 |
4-5-6- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهمکنش آنها بر ميزان نيترات برگ و ریشه |
123 |
4-5-7- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهمکنش آنها بر ميزان پتاسيم برگ و ریشه |
125 |
4-5-8- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهمکنش آنها بر ميزان پتاسيم برگ و ریشه |
128 |
4-5-9- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهمکنش آنها بر نسبت پتاسیم به سدیم برگ و ریشه |
131 |
4-5-10- تاثیر شوری و سدیم نیترو پروسید و برهمکنش آنها بر نسبت پتاسیم به سدیم برگ و ریشه |
133 |
4-5-11- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهمکنش آنها بر ميزان كلسيم برگ و ریشه |
136 |
4-5-12- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهمکنش آنها بر ميزان كلسيم برگ و ریشه |
138 |
4-5-13- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهمکنش آنها بر ميزان منيزيم برگ و ریشه |
139 |
4-5-14- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهمکنش آنها بر ميزان منيزيم برگ و ریشه |
140 |
4-5-15- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهمکنش آنها بر ميزان آهن برگ و ریشه |
142 |
4-5-16- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهمکنش آنها بر ميزان آهن برگ و ریشه |
143 |
4-5-17- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهمکنش آنها بر ميزان روي در برگ و ریشه |
144 |
4-5-18- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهمکنش آنها بر ميزان روي در برگ و ریشه |
146 |
فصل پنجم ـ بحث |
147 |
5-1- ويژگيهاي مورفولوژيک |
147 |
5-1-1- تأثير تيمارهاي مختلف شوري، اسيد ساليسيليک و سديم نيتروپروسيد بر ويژگيهاي مورفولوژيک |
153 |
5-2- ويژگيهاي فيزيولوژيکی |
153 |
5-2-1- تأثير تيمارهاي شوري و اسيد ساليسيليک و سديم نيتروپروسيد بر ميزان کلروفيل |
156 |
5-2-2- تأثير تيمارهاي شوري و اسيد ساليسيليک و سديم نيتروپروسيد برميزان فتوسنتز |
163 |
5-2-3- تأثير تيمارهاي شوري و اسيد ساليسيليک و سديم نيتروپروسيد بر ميزان نشت يوني |
165 |
5-2-4- تأثير تيمارهاي شوري و اسيد ساليسيليک و سديم نيتروپروسيد بر ميزان مالونديآلدئيد |
168 |
5-2-5- تأثير تيمارهاي شوري و اسيد ساليسيليک و سديم نيتروپروسيد بر ميزان محتواي نسبي آب برگ |
171 |
5-3- ويژگيهاي بیوشیمیایی |
171 |
5-3-1- تأثير تيمارهاي شوري و اسيد ساليسيليک و سديم نيتروپروسيد بر ميزان پرولين |
173 |
5-3-2- تأثير تيمارهاي شوري و اسيد ساليسيليک و سديم نيتروپروسيد بر ميزان گليسين بتائين |
174 |
5-3-3- تأثير تيمارهاي شوري و اسيد ساليسيليک و سديم نيتروپروسيد بر ميزان قندهاي محلول |
177 |
5-3-4- تأثير تيمارهاي شوري و اسيد ساليسيليک و سديم نيتروپروسيد بر ميزان پروتئين کل |
179 |
5-3-5- تأثير تيمارهاي شوري و اسيد ساليسيليک و سديم نيتروپروسيد بر ميزان فعالیت آنزيمهاي آنتياکسيدان |
183 |
5-4- بررسی میزان جذب عناصر غذايي |
183 |
5-4-1- تأثير تیمارهای شوري و اسيد ساليسيليک در ميزان جذب عناصر غذايي |
188 |
5-4-2- تأثير تیمارهای شوري و سديم نيتروپروسيد بر ميزان جذب عناصر غذايي |
194 |
5-4-3- نتیجهگیری کلی |
194 |
5-4-4- پیشنهادات |
195 |
منابع |
فهرست جدولها |
|
عنوان |
صفحه |
|
|
جدول 4- 1- نتایج مقایسه میانگین برخی از شاخصهای رشدی مورد ارزیابی در دو رقم انگور در سطوح مختلف شوری با غلظتهای متفاوت اسید سالیسیلیک |
57 |
جدول 4-2- نتایج مقایسه میانگین برخی از شاخصهای رشدی مورد ارزیابی در دو رقم انگور در سطوح مختلف شوری با غلظت های متفاوت سدیم نیتروپروسید |
63 |
جدول 4-3- نتایج مقایسه میانگین رنگیزههای فتوسنتزی در دو رقم انگور در سطوح مختلف شوری با غلظتهای متفاوت اسید سالیسیلیک |
65 |
جدول 4-4- نتایج مقایسه میانگین رنگیزههای فتوسنتزی در دو رقم انگور در سطوح مختلف شوری با غلظتهای متفاوت سدیم نیتروپروسید |
67 |
جدول4-5-مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر ميزان کلسيم، منيزيم، آهن و روی برگ و ريشه در دو رقم انگور |
135 |
جدول4-6- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیتروپروسید بر ميزان کلسيم، منيزيم، آهن و روی برگ و ريشه در دو رقم انگور |
137 |
فهرست شکلها |
|
عنوان |
صفحه |
|
|
شکل 4-1- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر میزان فتوسنتز خالصدر دو رقم انگور |
75 |
شکل 4-2- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیتروپروسید بر میزان فتوسنتز خالصدر دو رقم انگور |
76 |
شکل4-3- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر هدایت روزنهایدر دو رقم انگور |
78 |
شکل4-4- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیترو پروسید بر هدایت روزنهایدر دو رقم انگور |
79 |
شکل4-5- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر میزان تعرقدر دو رقم انگور |
80 |
شکل4-6- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیتروپروسید بر میزان تعرقدر دو رقم انگور |
82 |
شکل 4-7- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر میزان نشتیونییاختههای برگ در دو رقم انگور |
84 |
شکل 4-8- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیتروپروسید بر میزان نشت یونیدر دو رقم انگور |
85 |
شکل 4-9- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر محتوای نسبی آب برگدر دو رقم انگور |
86 |
شکل4-10- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیتروپروسید بر محتوای نسبی آب برگدر دو رقم انگور |
87 |
شکل4-11- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر میزان مالوندیآلدئیددر دو رقم انگور |
89 |
شکل4-12- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیتروپروسید بر میزان مالوندی آلدئید در دو رقم انگور |
90 |
شکل4-13- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر میزان پروتئین کلدر دو رقم انگور |
91 |
شکل 4-14- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیتروپروسید بر میزان پروتئین کلدر دو رقم انگور |
92 |
شکل4-15- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر میزان قندهای محلولدر دو رقم انگور |
93 |
شکل4-16- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیتروپروسید بر میزان قندهای محلولدر دو رقم انگور |
94 |
شکل4-17- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر میزان گلیسین بتائیندر دو رقم انگور |
95 |
شکل4-18- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیتروپروسید بر میزان گلیسین بتائیندر دو رقم انگور |
96 |
شکل4-19- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر میزان پرولیندر دو رقم انگور |
97 |
شکل4-20- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیتروپروسید بر میزان پرولیندر دو رقم انگور |
98 |
شکل4-21- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر میزان آنزیم گایاکول پراکسیدازدر دو رقم انگور |
99 |
شکل 4-22- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیترو پروسید بر میزان آنزیم گایاکول پراکسیداز در دو رقم انگور |
101 |
شکل4-23- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر میزان آنزیم کاتالاز در دو رقم انگور |
102 |
شکل4-24- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیتروپروسید بر میزان آنزیم کاتالازدر دو رقم انگور |
104 |
شکل4-25- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر میزان آنزیم آسکوربات پراکسیدازدر دو رقم انگور |
105 |
شکل4-26- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیترو پروسید بر میزان آنزیم آسکوربات پراکسیدازدر دو رقم انگور |
107 |
شکل4-27- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر میزان سدیم برگ و ریشه در دو رقم انگور |
109 |
شکل4-28- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیترو پروسید بر میزان سدیم برگ و ریشه در دو رقم انگور |
112 |
شکل4-29- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر میزان کلر برگ و ریشه در دو رقم انگور |
115 |
شکل 4-30- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیتروپروسید بر میزان کلر برگ و ریشه در دو رقم انگور |
118 |
شکل 4-31- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر میزان نیترات برگ و ریشه در دو رقم انگور |
120 |
شکل 4-32- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیتروپروسید بر میزان نیترات برگ و ریشه در دو رقم انگور |
122 |
شکل 4-33- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر میزان پتاسیم برگ و ریشه در دو رقم انگور |
125 |
شکل4 -34- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیتروپروسید بر میزان پتاسیم برگ و ریشه در دو رقم انگور |
128 |
شکل4-35- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر نسبت پتاسیم به سدیم برگ و ریشه در دو رقم انگور |
130 |
شکل4-36- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیتروپروسید بر نسبت پتاسیم به سدیم برگ و ریشه در دو رقم انگور |
132 |