فهرست مطالب |
||
عنوان |
صفحه |
|
چکیده |
1 |
|
فصل اول:کلیات پژوهش |
2 |
|
1-1- |
مقدمه |
3 |
1-2- |
بیان مساله |
5 |
1-3- |
اهداف تحقیق |
6 |
1-4- |
پرسش های تحقیق |
6 |
1-5- |
تاریخچه و گیاهشناسی آنتوریوم |
7 |
1-5-1- |
سه گونه اقتصادی آنتوریوم |
7 |
1-5-1-1 – |
Anthurium andraeanum |
7 |
1-5-1-2 – |
Anthurium sherzerianum |
8 |
1-5-1-3 – |
Anthurium crystallinum |
8 |
1-5-1-1-1- |
A. andraeanum ریخت شناسی گونه |
10 |
1-5-1-1-2- |
A. andraeanum ریخت شناسی رشد و گلدهی |
10 |
1-5-1-1-3– |
A. andraeanum ارقام گونه |
11 |
1-6- |
شرایط اقلیمی گلخانه |
11 |
1-6-1- |
اثر دما روی رشد و نمو و گلدهی آنتوریوم |
11 |
1-6-2- |
اثر نور روی رشد و نمو و گلدهی آنتوریوم |
12 |
1-6-3- |
اثر توام نور و جیبرلین روی گلدهی |
12 |
1-6-4- |
اثر پوشش گلخانه روی گلدهی |
13 |
1-6-5- |
اثر رطوبت روی رشد و نمو آنتوریوم |
13 |
1-7- |
نحوه معمول کشت و موارد مربوط به آن |
13 |
1-7-1- |
بستر کشت |
13 |
1-7-2- |
تغذیه |
13 |
1-7-3- |
و اثر آن روی آنتوریومCo2 تغذیه با |
14 |
1-7-4- |
آبیاری |
14 |
1-8- |
روشهای ازدیاد |
14 |
1-9- |
آفات و بیماریهای آنتوریوم |
15 |
1-9-1- |
خسارت در اثر قارچ |
15 |
1-9-2- |
خسارت در اثر حشرات |
15 |
1-9-3- |
خسارت در اثر کنه قرمز |
15 |
1-9-4- |
خسارت در اثر دیسک های قهوه ای |
15 |
1-9-5- |
آنتراکنوز |
15 |
1-9-6- |
سمیت مس |
15 |
1-9-7- |
لکه برگی و سوختگی گل در اثر قارچ فیتوفترا |
16 |
1-9-8- |
پوسیدگی پیتیومی ریشه |
16 |
1-9-9- |
سوختگی باکتریایی |
16 |
1-10- |
نابسامانی های فیزیولوژیک |
16 |
1-10-1- |
سقط گل ،بد شکل شدن گل و رشد طوقه ای |
16 |
1-10-2- |
چسبندگی |
17 |
1-10-3– |
بسته ماندن گل |
17 |
1-10-4- |
ترک خوردگی |
17 |
1-11- |
شرایط برداشت و بعد از برداشت آنتوریوم |
17 |
1-12- |
اهمیت اقتصادی آنتوریوم |
18 |
1-13- |
شوری |
18 |
1-13-1- |
اثرات شوری بر رشد گیاهان |
18 |
1-14- |
راهکار های تحمل به شوری در گیاهان |
19 |
1-14-1- |
تنظیم یون ها و جایگزینی ویژه |
19 |
1-14-2- |
بیوسنتز مواد سازگار |
19 |
1-14-3- |
تولید آنزیمهای آنتی اکسیدانت |
20 |
1-14-4- |
هورمونهای گیاهی |
20 |
1-14-5- |
تنش شوری و فتوسنتز |
20 |
1-14-6- |
رنگدانه های فتوسنتز |
20 |
1-15- |
راهکارهای موثر برای بهبود مقاومت به شوری در گیاهان |
21 |
1-16- |
نقش هورمونهای گیاهی در مواجه با تنش |
21 |
1-17- |
( SA ) سالیسیلات ها |
22 |
1-17-1- |
فرمول ساختمانی اسید سالیسیلیک |
22 |
1-17-2- |
بیوسنتز اسید سالیسیلیک |
22 |
1-17-3- |
متابولیسم اسید سالیسیلیک |
23 |
1-17-4- |
اثرات فیزیولوژیکی اسید سالیسیلیک |
23 |
1-17-4-1- |
اثر بر گلدهی |
23 |
1-17-4-2- |
رابطه بین اسید سالیسیلیک و تولید گرما در گیاهان |
23 |
1-17-4-3- |
رابطه بین اسید سالیسیلیک و مقاومت به بیماریها در گیاهان |
24 |
1-17-5- |
انتقال و غیر فعال شدن اسید سالیسیلیک |
24 |
1-17-6- |
کاربرد خارجی اسید سالیسیلیک |
24 |
فصل دوم:ادبیات و پیشینه پژوهش |
26 |
|
2-1- |
آنتوریوم |
27 |
2-1-1- |
اثر عوامل مختلف روی رشد و نمو آنتوریوم |
27 |
2-2- |
انواع تنش در گیاهان |
28 |
2-2-1- |
تنش و اثرات آن |
28 |
2-3- |
تنش شوری |
28 |
2-3-1- |
اثرات تنش شوری بر گیاهان |
28 |
2-3-1-1- |
اثر شوری بر جوانه زنی |
28 |
2-3-1-2- |
اثر شوری بر رشد گیاه |
29 |
2-3-1-3- |
اثر شوری بر رنگیزه های فتوسنتزی و غیر فتوسنتزی |
30 |
2-3-1-4- |
اثر شوری بر فتوسنتز و تنفس |
31 |
2-3-1-5- |
اثر شوری بر قند و پروتئین |
32 |
2-3-1-6- |
اثر شوری بر تشکیل رادیکالهای آزاد |
33 |
2-3-1-7- |
اثر شوری بر پر اکسیداسیون لیپیدها |
34 |
2-4- |
مکانیسم دفاعی گیاهان در برابر تنش شوری |
34 |
2-5- |
اثر سالیسیلیک اسید در تنشهای غیر زیستی |
35 |
2-5-1- |
نقش اسید سالیسیلیک در برطرف کردن سمیت ناشی از فلزات سنگین |
35 |
2-5-2- |
نقش اسید سالیسیلیک در برطرف نمودن تنش ناشی از خشکی |
36 |
2-5-3- |
نقش اسید سالیسیلیک در برطرف نمودن تنش ناشی از دمای بالا |
36 |
2-5-4- |
نقش اسید سالیسیلیک در برطرف کردن تنش ناشی از دمای پایین |
36 |
2-5-5- |
نقش اسید سالیسیلیک در برطرف کردن تنش اوزون |
37 |
2-5-6- |
نقش اسید سالیسیلیک در برطرف کردن تنش ناشی از اشعه فرا بنفش خورشید |
37 |
2-5-7- |
نقش اسید سالیسیلیک در برطرف کردن تنش ناشی از شوری |
37 |
2-6- |
نقش اسید سالیسیلیک در گیاهان تحت تنش شوری |
38 |
2-6-1- |
رابطه اسید سالیسیلیک با رشد گیاهان تحت تنش شوری |
38 |
2-6-2- |
رابطه اسید سالیسیلیک با میزان فتوسنتز و فعالیت آنزیم روبیسکو |
39 |
2-6-3- |
رابطه اسید سالیسیلیک با مقادیر رنگدانه های فتوسنتزی در گیا هان تحت تنش شوری |
39 |
2-6-4- |
رابطه اسید سالیسیلیک با سیستم ریشه ای گیاهان |
40 |
2-6-5- |
رابطه اسید سالیسیلیک با قند محلول در گیاهان تحت تنش شوری |
40 |
2-6-6- |
رابطه اسید سالیسیلیک با محتوای پرولین در گیاهان تحت تنش شوری |
42 |
2-6-7- |
رابطه اسید سالیسیلیک با سیستم آنتی اکسیدانی در گیاهان تحت تنش شوری |
43 |
2-7- |
سمیت اسید سالیسیلیک در غلظت های خاص |
44 |
2-8- |
نقش اسید سالیسیلیک پیوسته |
45 |
2-9- |
اثر اسید سالیسیلیک بر روی اتیلن ،اکسین،اسید آبسیزیک،سیتوکینین |
45 |
فصل سوم:فرایند پژوهش |
46 |
|
3-1- |
محل و زمان انجام آزمایش |
47 |
3-2- |
جنس و گونه مورد آزمایش |
47 |
3-3- |
شرایط گلخانه جهت پرورش و نگهداری آنتوریوم |
47 |
3-4- |
نوع طرح آزمایشی |
48 |
3-5- |
تیمارها و نحوه اعمال آنها |
48 |
3-6- |
اندازه گیری صفات مورفولوژیکی |
51 |
3-6-1- |
تعدادبرگ،سطح برگ،تعداد گل،طول دمگل |
51 |
3-7- |
اندازه گیری صفات فیزیولوژیکی |
51 |
3-7-1- |
وزن تر و خشک ریشه ،وزن تر و خشک برگ |
51 |
3-7-2- |
سنجش کلروفیل |
52 |
3-7-3- |
سنجش پرولین |
52 |
3-7-4- |
سنجش قند محلول |
53 |
3-7-5- |
سنجش نیتروژن |
54 |
3-7-6- |
سنجش فسفر |
54 |
3-7-7- |
سنجش پتاسیم |
55 |
3-7-8- |
روش تجزيه و تحليل دادهها |
55 |
فصل چهارم:یافته های پژوهش |
56 |
|
4-1- |
سطح برگ |
57 |
4-2- |
تعداد برگ |
58 |
4-3- |
طول دمگل |
58 |
4-4- |
تعداد گل |
59 |
4-5- |
وزن تر و خشک ریشه |
61 |
4-6- |
وزن تر و خشک برگ |
62 |
4-7- |
) Chla,chlb, Total chlکلروفیل( |
64 |
4-8- |
پرولین ریشه |
66 |
4-9- |
پرولین برگ |
67 |
4-10- |
قند محلول ریشه |
68 |
4-11- |
قند محلول برگ |
69 |
4-12- |
نیتروژن،فسفر،پتاسیم(برگ) |
71 |
فصل پنجم: نتیجه گیری |
76 |
|
5-1- |
ویژگیهای مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی |
77 |
5-1-1- |
سطح برگ ،تعداد برگ،طول دمگل،تعداد گل،وزن تر و خشک (ریشه و برگ) |
77 |
5-1-2- |
chla، chlb،Total chl کلروفیل |
78 |
5-1-3- |
پرولین ریشه و برگ |
79 |
5-1-4- |
قند محلول ریشه و برگ |
80 |
5-2- |
نتیجه گیری کلی |
81 |
5-3- |
پیشنهادات |
82 |
منابع وماخذ |
فهرست جداولعنوان |
صفحه |
|
جدول3-1-خصوصیات آب مورد استفاده و عناصر موجود در آن |
50 |
|
جدول4-1-مقادیر میانگین صفات مختلف در گروه های تیماری و مقایسه میانگین ها بر اساس آزمون دانکن |
60 |
|
جدول4-2-مقادیر میانگین صفات مختلف در گروه های تیماری و مقایسه میانگین ها بر اساس آزمون دانکن |
63 |
|
جدول4-3-مقادیر میانگین صفات مختلف در گروه های تیماری و مقایسه میانگین ها بر اساس آزمون دانکن |
66 |
|
جدول4-4-مقادیر میانگین صفات مختلف در گروه های تیماری و مقایسه میانگین ها بر اساس آزمون دانکن |
70 |
|
جدول4-5-مقادیر میانگین صفات مختلف در گروه های تیماری و مقایسه میانگین ها بر اساس آزمون دانکن |
72 |
|
جدول4-6-تجزیه واریانس |
73 |
|
|
|
|
||
|
|
|
فهرست نمودارعنواننمودار 3-1-منحنی استاندارد پرولین |
صفحه53 |
|
نمودار3-2- منحنی استاندارد قند محلول |
53 |
|
نمودار4-1-اثرگروه های تیماری مختلف بر سطح برگ |
57 |
|
نمودار4-2-اثرگروه های تیماری مختلف بر تعداد برگ |
58 |
|
نمودار4-3- اثرگروه های تیماری مختلف بر طول دمگل |
59 |
|
نمودار4-4- اثرگروه های تیماری مختلف بر تعداد گل |
60 |
|
نمودار4-5 – اثرگروه های تیماری مختلف بر وزن تر ریشه |
61 |
|
نمودار4-6-اثرگروه های تیماری مختلف بر وزن خشک ریشه |
61 |
|
نمودار4-7-اثرگروه های تیماری مختلف بر وزن تر برگ |
62 |
|
نمودار4-8- اثرگروه های تیماری مختلف بر وزن خشک برگ |
63 |
|
a نمودار4-9-اثر گروه های تیماری مختلف بر کلروفیل |
64 |
|
b نمودار4-10-اثرگروه های تیماری مختلف بر کلروفیل |
65 |
|
نمودار4-11-اثرگروه های تیماری مختلف بر کلروفیل کل |
65 |
|
نمودار4-12- اثرگروه های تیماری مختلف بر پرولین ریشه |
67 |
|
نمودار4-13- اثرگروه های تیماری مختلف بر پرولین برگ |
68 |
|
نمودار4-14- اثرگروه های تیماری مختلف بر قند محلول ریشه |
69 |
|
نمودار4-15-ا ثرگروه های تیماری مختلف بر قند محلول برگ |
70 |
|
نمودار4-16-ا ثرگروه های تیماری مختلف برنیتروژن برگ |
71 |
|
نمودار4-17-اثرگروه های تیماری مختلف برفسفر برگ |
71 |
|
نمودار4-18- اثرگروه های تیماری مختلف برپتاسیم برگ |
72 |
فهرست اشکالعنوانشکل1-1-سه گونه اقتصادی آنتوریومشکل3-1-نشاهای 8 ماهه |
صفحه949 |
|
شکل3-2-نشا های 12ماهه |
49 |
|
شکل3-3-گونه مورد آزمایش |
49 |