%37تخفیف
بررسی آهن و روی قابل جذب گیاه در عمق 30-0 سانتیمتری خاک و تأثیر آنها بر روی عملکرد برنج رقم چمپا در منطقه لوداب
تعداد125 صفحه در فایل word
گروه زراعت
کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی«M. Sc. »
گرایش: زراعت
بررسی آهن و روی قابل جذب گیاه در عمق 30-0 سانتیمتری خاک و تأثیر آنها بر روی عملکرد برنج رقم چمپا در منطقه لوداب
به منظور بررسی اثر عوامل فیزیکی و شیمیایی خاک بر عملکرد و برخی شاخص های رشد برنج (oryza sativa.L) رقم چمپا، آزمایشی در سال 1391 در خاک های شالیزاری استان کهگیلویه و بویراحمد در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار اجرا شد. این آزمایش شامل هشت تیمار بود که خاک هر مزرعه به عنوان یک تیمار مدنظر قرار گرفت. تیمارها بر عملکرد بیولوژیک، وزن کاه و کلش و وزن هزار دانه در سطح احتمال 5% تأثیر معنی داری داشتند. تیمارها بر وزن خشک دانه تأثیر معنی داری در سطح احتمال 5% نداشتند. بالاترین عملکرد بیولوژیک در تیمار دوم (مزرعه شماره 2) به مقدار 89/1 کیلوگرم در متر مربع به دست آمد. تیمارهای اول، دوم، سوم، ششم و هفتم از نظر عملکرد بیولوژیک اختلاف معنی داری با یکدیگر نداشتند. تجزیه رگرسیونی نشان داد که PH و آهن قابل جذب به ترتیب تأثیر 46 و 24 درصدی بر تغییرات عملکرد بیولوژیک داشتند. همبستگی PH با عملکرد مثبت ولی همبستگی آهن قابل جذب به صورت منفی بود. تغییرات وزن کاه و کلش بالاترین همبستگی را با PH، آهن و روی قابل جذب داشت. تغییرات وزن هزار دانه بیشترین همبستگی را با عوامل آهن و فسفر قابل جذب نیتروزن کل و کربن آلی داشت.
کلمات کليدي: برنج ، عملکرد، PH، فسفر، آهن و روی قابل جذب خاک، کربن آلی.
دسته: فنی و مهندسی, کشاورزی و منابع طبیعی
برچسب: PH, آهن و روی قابل جذب خاک, عملکرد, فسفر, کربن آلی., کلمات کليدي: برنج