فهرست مطالب
عنوان |
صفحه |
1……………………………………………………………………………………………. فصلاول: کلیات 1
1-1مقدمه 3
1-2اهدافپژوهش 9
1-3فرضیههایپژوهش 10
2فصلدوم: مروریبرپژوهشها 11
2-1گلرز 13
2-1-1خصوصیاتگیاهشناسی 13
2-2عواملتأثیرگذاربرکیفیتوعمرگلجایگلهایشاخهبریده 13
2-3عواملمؤثردرطولعمرگلهایشاخهبریده 14
2-3-1درجهحرارت 14
2-3-2نور 15
2-3-3رطوبتنسبی 16
2-3-4کیفیتآب 17
2-3-5اتیلن 17
2-3-6میکروارگانیسمها 19
2-3-7 بیماریهایپسازبرداشت 20
2-4راهکارهایافزایشعمرگلجایگلهایبریده 20
2-5محلولهاینگهدارندهگل 21
2-6ترکيباتمورداستفادهدرمحلولگلجای 22
2-6-1 قندها 22
2-6-2موادضدمیکروبی 25
2-6-2-1-1اسانسها 26
2-6-2-1-1-1اثراتضدمیکروبیاسانسها 30
2-6-2-1-1-2بررسیاثراسانسهارویسلولهایقارچی 35
2-6-2-1-1-3مروریبراسانسهایمورداستفادهدراینپژوهش 35
3فصلسوم: موادوروشها 41
3-1موادگیاهیومکانآزمایش 43
3-2تهیهاسانس 43
3-3روشاجرایآزمایش 44
3-4آمادهسازيگلجای 44
3-5ویژگیهایموردبررسی 45
3-5-1ویژگیهایریختشناسیوفیزیولوژیکی 45
3-5-1-1…………………………………………………………………………………… میزانجذبآب 45
3-5-1-2……………………………………………………………………………………….. عمرگلجای 45
3-5-1-3……………………………………………………………………………………… وزنترنسبی 46
3-5-1-4………………………………………………………………………………. درصدبازشدنگل 46
3-5-2ویژگیهایبیوشیمیایی 46
3-5-2-1…………………………………………… اندازهگیریکربوهیدراتهایمحلول 46
3-5-2-2……………………………………………………………………… ویژگیهایثباتغشاء 48
3-5-2-3…………………………………………………………….. اندازهگیریآنتوسیانین 48
3-5-2-4……………………….. اندازهگيريسبزينگي،كلروفيلوكارتنوئيدها 49
3-5-2-5………………………………………………………………………….. آنزیمپراکسیداز 50
3-5-2-6………………………………………………………………… حفظنسبیآببرگ (RWP) 50
3-6تجزیهوتحلیلدادهها 51
4فصلچهارم: نتایجوبحث 52
4-1ویژگیهایریختشناسیوفیزیولوژیکی 54
4-1-1میزانجذبآب 55
4-1-1-1…………………………………….. اثرنوعاسانسهایگیاهیبرمیزانجذبآب 55
4-1-1-2……………………….. اثربرهمکنشروشکاربردواسانسبرمیزانجذبآب 56
4-1-1-3. اثربرهمکنشنوعاسانسگیاهیوغلظتهایمختلفبرمیزانجذبآب 57
4-1-1-4………………. اثربرهمکنشروشکاربرداسانسوغلظتبرمیزانجذبآب 57
4-1-2درصدبازشدنگل 61
4-1-2-1………………………………… اثرنوعاسانسهایگیاهیبردرصدبازشدنگل 61
4-1-2-2…………………… اثربرهمکنشروشکاربردواسانسبردرصدبازشدنگل 61
4-1-2-3 اثربرهمکنشنوعاسانسگیاهیوغلظتهایمختلفبردرصدبازشدنگل 62
4-1-2-4……………………….. اثرروشکاربرد،اسانسوغلظتبردرصدبازشدنگل 63
4-1-3میزانکاهشوزن 64
4-1-3-1………………………………… اثرنوعاسانسهایگیاهیبرمیزانکاهشوزن 64
4-1-3-2……………………….. اثربرهمکنشنوعروشدراسانسبرمیزانکاهشوزن 64
4-1-3-3 اثربرهمکنشنوعاسانسگیاهیدرغلظتهایمختلفبرمیزانکاهشوزن 65
4-1-3-4……………………….. اثرروشکاربرد،اسانسوغلظتبرمیزانکاهشوزن 66
4-1-4عمرگلجای 68
4-1-4-1…………………………………………. اثرنوعاسانسهایگیاهیبرعمرگلجای 68
4-1-4-2……………………………. اثربرهمکنشروشکاربردواسانسبرعمرگلجای 69
4-1-4-3…… اثربرهمکنشنوعاسانسگیاهیوغلظتهایمختلفبرعمرگلجای 69
4-1-4-4………………………………… اثرروشکاربرد،اسانسوغلظتبرعمرگلجای 70
4-2ویژگیهایبیوشیمیایی 73
4-2-1 میزانکلروفیلa 75
4-2-1-1………………………………. اثرنوعاسانسهایگیاهیبرمیزانکلروفیلa 75
4-2-1-2…………………. اثربرهمکنشروشکاربردواسانسبرمیزانکلروفیلa 75
4-2-1-3 اثربرهمکنشنوعاسانسگیاهیوغلظتهایمختلفبرمیزانکلروفیلa 76
4-2-1-4……………………… اثرروشکاربرد،اسانسوغلظتبرمیزانکلروفیلa 77
4-2-2 میزانکلروفیلb 78
4-2-2-1………………………………. اثرنوعاسانسهایگیاهیبرمیزانکلروفیلb 78
4-2-2-2…………………… اثربرهمکنشروشکاربرداسانسبرویژگیکلروفیلb 78
4-2-2-3 اثربرهمکنشنوعاسانسگیاهیدرغلظتهایمختلفبرویژگیکلروفیلb 79
4-2-2-4……………………… اثرروشکاربرد،اسانسوغلظتبرویژگیکلروفیلb 80
4-2-3 میزانکلروفیلکل 81
4-2-3-1……………………………. اثرنوعاسانسهایگیاهیبرمیزانکلروفیلکل 81
4-2-3-2………………. اثربرهمکنشروشکاربردواسانسبرویژگیکلروفیلکل 81
4-2-3-3 اثربرهمکنشنوعاسانسگیاهیدرغلظتهایمختلفبرویژگیکلروفیلکل 82
4-2-3-4. اثرنوعروش،اسانسوغلظتوبرهمکنشآنهابرویژگیکلروفیلکل 83
4-2-4 سبزینگیبرگ 85
4-2-4-1……………………………. اثرنوعاسانسهایگیاهیبرشاخصسبزینگیبرگ 85
4-2-4-2……………………………. اثربرهمکنشنوعروشدراسانسبرسبزینگیبرگ 85
4-2-4-3 اثربرهمکنشنوعاسانسگیاهیدرغلظتهایمختلفبرسبزینگیبرگ 86
4-2-4-4…. اثربرهمکنشنوعروش،اسانسوغلظتهایمختلفبرسبزینگیبرگ 87
4-2-5میزانکارتنوئید 88
4-2-5-1……………………………. اثرنوعاسانسهایگیاهیبرمیزانکارتنوئید 88
4-2-5-2…………………… اثربرهمکنشنوعروشدراسانسبرویژگیکارتنوئید 88
4-2-5-3 اثربرهمکنشنوعاسانسگیاهیدرغلظتهایمختلفبرویژگیکارتنوئید 89
4-2-5-4. اثرنوعروش،اسانسوغلظتوبرهمکنشآنهابرویژگیکارتنوئید 90
4-2-6کربوهیدراتهایمحلول 91
4-2-6-1……….. اثرنوعاسانسهایگیاهیبرمیزانکربوهیدراتهایمحلول 91
4-2-6-2. اثربرهمکنشنوعروشدراسانسبرویژگیکربوهیدراتهایمحلول 92
4-2-6-3 اثربرهمکنشاسانسهایگیاهیدرغلظتهایمختلفبرمیزانکربوهیدراتهایمحلول 93
4-2-6-4 اثرنوعروش،اسانسوغلظتوبرهمکنشآنهابرویژگیکربوهیدراتهایمحلول 93
4-2-7ثباتغشاء 96
4-2-7-1…………….. 1-7-2-4 اثرنوعاسانسهایگیاهیبرمیزانثباتغشاء 96
4-2-7-2…………………….. اثربرهمکنشنوعروشدراسانسبرویژگیثباتغشاء 96
4-2-7-3 اثربرهمکنشنوعاسانسگیاهیدرغلظتهایمختلفبرویژگیثباتغشاء 97
4-2-7-4…. اثرنوعروش،اسانسوغلظتوبرهمکنشآنهابرویژگیثباتغشاء 98
4-2-8میزانآنتوسیانین 99
4-2-8-1…………………………. اثرنوعاسانسهایگیاهیبرمیزانآنتوسیانین 99
4-2-8-2………………… اثربرهمکنشنوعروشدراسانسبرویژگیآنتوسیانین 100
4-2-8-3 اثربرهمکنشنوعاسانسگیاهیدرغلظتهایمختلفبرویژگیآنتوسیانین 100
4-2-8-4 اثرنوعروش،اسانسوغلظتوبرهمکنشآنهابرویژگیآنتوسیانین 101
4-2-9میزانفعالیتآنزیمپراکسیدازدرگلبرگ 103
4-2-9-1 اثرنوعاسانسهایگیاهیبرمیزانفعالیتآنزیمپراکسیدازدرگلبرگ 103
4-2-9-2 اثربرهمکنشنوعروشدراسانسبرویژگیفعالیتآنزیمپراکسیدازدرگلبرگ 103
4-2-9-3 اثربرهمکنشنوعاسانسگیاهیدرغلظتهایمختلفبرویژگیفعالیتآنزیمپراکسیدازدرگلبرگ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..104
4-2-9-4 اثربرهمکنشنوعروش،اسانسوغلظتهایمختلفبرویژگیفعالیتآنزیمپراکسیدازدرگلبرگ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..105
4-2-10میزانحفظنسبیآببرگ 107
4-2-10-1اثرنوعاسانسهایگیاهیبرمیزانحفظنسبیآب 107
4-2-10-2اثربرهمکنشنوعروشدراسانسبرویژگیحفظنسبیآببرگ 108
4-2-10-3اثربرهمکنشنوعاسانسگیاهیدرغلظتهایمختلفبرویژگیحفظنسبیآببرگ 108
4-2-10-4اثربرهمکنشنوعروش،اسانسوغلظتهایمختلفبرویژگیحفظنسبیآببرگ 109
5فصلپنجم: نتیجهگیریوپیشنهادها 111
5-1نتیجهگیریکلی 113
5-2پیشنهادها 115
6منابع 116
فهرست جدولها
عنوان |
صفحه |
جدول4‑1 جدولتجزیهواریانساثراسانسهایگیاهیدرغلظتهایمختلفبهصورتکاربردپیوستهوپالسدرمحلولبرویژگیهایریختشناسیوفیزیولوژیکیگلبریدهرزرقم’باکارا‘. 55
جدول4‑2 اثرنوعروش،اسانسوغلظتوبرهمکنشآنهابرمیزانجذبآب (گرم) درگلرزرقم’باکارا‘ 58
جدول4‑3 اثرنوعروشکاربرد،اسانسوغلظتوبرهمکنشآنهابربازشدنگل (درصد) درگلرزرقم’باکارا‘ 63
جدول4‑4 اثرنوعروش،اسانسوغلظتوبرهمکنشآنهابرمیزانکاهشوزن (گرم) درگلرزرقم’باکارا‘ 66
جدول4‑5 اثرروشکاربرد،اسانسوغلظتوبرهمکنشآنهابرعمرگلجای (روز) درگلرزرقم’باکارا‘ 71
جدول4‑6 جدولتجزیهواریانساثراسانسهایگیاهیدرغلظتهایمختلفبهصورتپیوستهوپالسدرمحلولبرویژگیهایبیوشیمیاییگلبریدهرزرقم’باکارا‘ 73
جدول4‑7 جدولتجزیهواریانساثراسانسهایگیاهیدرغلظتهایمختلفبهصورتپیوستهوپالسدرمحلولبرویژگیهایبیوشیمیاییگلبریدهرزرقم’باکارا‘ 74
جدول4‑8 اثرروشکاربرد،اسانسوغلظتوبرهمکنشآنهابرمیزانکلروفیلa (میلیگرمدرگرموزنتر) درگلرزرقم’باکارا‘ 77
جدول4‑9 اثرنوعروش،اسانسوغلظتوبرهمکنشآنهابرمیزانکلروفیلb (میلیگرمدرگرموزنتر) درگلرزرقم’باکارا‘ 80
جدول4‑10 اثرنوعروش،اسانسوغلظتوبرهمکنشآنهابرمیزانکلروفیلکل (میلیگرمدرگرموزنتر) درگلرزرقم’باکارا‘ 84
جدول4‑11 اثرنوعروش،اسانسوغلظتوبرهمکنشآنهابرسبزینگی (اسپد) درگلرزرقم’باکارا‘ 87
جدول4‑12 اثرنوعروش،اسانسوغلظتوبرهمکنشآنهابرمیزانکارتنوئید (میلیگرمدرگرموزنتر) درگلرزرقم’باکارا‘ 90
جدول4‑13 اثرنوعروش،اسانسوغلظتوبرهمکنشآنهابرمیزانکربوهیدراتهایمحلول (میلیگرمدرگرموزنخشک) درگلرزرقم’باکارا‘ 94
جدول4‑14 اثرنوعروش،اسانسوغلظتوبرهمکنشآنهاثباتغشاء (درصد) درگلرزرقم’باکارا‘ 98
جدول4‑15 اثرنوعروش،اسانسوغلظتوبرهمکنشآنهابرمیزانآنتوسیانین (میکرومولبرگرموزنتر) درگلرزرقم’باکارا‘ 102
جدول4‑16 اثرنوعروش،اسانسوغلظتوبرهمکنشآنهابرفعالیتآنزیمپراکسیدازدرگلبرگ (میکرومولبردقیقهبرمیلیگرمپروتئین) درگلرزرقم’باکارا‘ 106
جدول4‑17 اثرنوعروش،اسانسوغلظتوبرهمکنشآنهابرمیزانحفظنسبیآببرگ (گرم) درگلرزرقم’باکارا‘ 109
فهرست نمودارها
عنوان |
صفحه |