%37تخفیف
بررسی اثر متقابل شاخه های گل بریده رز و مریم بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی، ماندگاری و دوام عمر پس از برداشت آن ها در محلول گلجایی
گروه علوم باغباني
كارشناسي ارشد (M.Sc)
رشته علوم باغباني، گرايش فيزيولوژي و اصلاح گل و گياهان زينتي
بررسی اثر متقابل شاخه های گل بریده رز و مریم بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی، ماندگاری و دوام عمر پس از برداشت آن ها در محلول گلجایی
گل هاي رز و مريم از مهم ترين گل هاي شاخه بريده دنيا مي باشند. مهم ترين فاكتور در ارزيابي گل هاي شاخه بريده رز و مريم در بازارهاي داخلي و خارجي، حفظ كيفيت و مدت ماندگاري آن مي باشد. بنابراين هدف از اين تحقيق بررسي اثرات كاربرد پس از برداشت اتانول و ساكارز روي خصوصيات كيفي و عمر گلجاي گل هاي شاخه بريده رز و مريم مي باشد. اين آزمايش در قالب آزمايش فاكتوريل بر پايه طرح كاملاً تصادفي با 12 تيمار و 3 تكرار انجام شد. گل ها شاخه بريده رز و مريم پس از برداشت درون محلول هاي نگهدارنده حاوي ساكارز 4 درصد ، اتانول 5/2 درصد و اتانول به همراه ساكارز 4 درصد قرار داده شدند. نتايج نشان داد كه استفاده از اتانول به همراه ساكارز باعث افزايش ماندگاري گل هاي بريده رز و مريم مي شود. تيمار تركيب اتانول به همراه ساكارز خصوصيات كيفي و عمر گلجاي را نسبت به تيمار شاهد به طور معني داري در سطح احتمال 1 درصد افزايش داد و كاربرد پس از برداشت تركيب اتانول به همراه ساكارز بر روي عملكرد صفات اندازه گيري شده موثرتر از كاربرد اتانول و ساكارز به تنهايي بود. در نهايت نتايج اين آزمايش نشان داد كه خصوصيات كيفي و عمر گلجايي گل هاي شاخه بريده رز و مريم با استفاده از تيمارهاي اتانول و ساكارز بهبود مي يابد.
كلمات كليدي: اتانول، رز، ساكارز، عمر گلجاي، مريم
گل هاي رز و مريم از مهم ترين گل هاي شاخه بريده دنيا مي باشند. مهم ترين فاكتور در ارزيابي گل هاي شاخه بريده رز و مريم در بازارهاي داخلي و خارجي، حفظ كيفيت و مدت ماندگاري آن مي باشد. بنابراين هدف از اين تحقيق بررسي اثرات كاربرد پس از برداشت اتانول و ساكارز روي خصوصيات كيفي و عمر گلجاي گل هاي شاخه بريده رز و مريم مي باشد. اين آزمايش در قالب آزمايش فاكتوريل بر پايه طرح كاملاً تصادفي با 12 تيمار و 3 تكرار انجام شد. گل ها شاخه بريده رز و مريم پس از برداشت درون محلول هاي نگهدارنده حاوي ساكارز 4 درصد ، اتانول 5/2 درصد و اتانول به همراه ساكارز 4 درصد قرار داده شدند. نتايج نشان داد كه استفاده از اتانول به همراه ساكارز باعث افزايش ماندگاري گل هاي بريده رز و مريم مي شود. تيمار تركيب اتانول به همراه ساكارز خصوصيات كيفي و عمر گلجاي را نسبت به تيمار شاهد به طور معني داري در سطح احتمال 1 درصد افزايش داد و كاربرد پس از برداشت تركيب اتانول به همراه ساكارز بر روي عملكرد صفات اندازه گيري شده موثرتر از كاربرد اتانول و ساكارز به تنهايي بود. در نهايت نتايج اين آزمايش نشان داد كه خصوصيات كيفي و عمر گلجايي گل هاي شاخه بريده رز و مريم با استفاده از تيمارهاي اتانول و ساكارز بهبود مي يابد.
كلمات كليدي: اتانول، رز، ساكارز، عمر گلجاي، مريم
دسته: فنی و مهندسی, کشاورزی و منابع طبیعی
برچسب: رز, ساكارز, عمر گلجاي, كلمات كليدي: اتانول, مريم