فهرست مطالب
عنوان صفحه |
1-1- مقدمه. 1
1-2- فرضیات پژوهش…. 3
1-3- اهداف پژوهش…. 4
فصل اول: کلیات.. 5
1-4- قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) 6
1-4-1- جایگاه قزلآلای رنگین کمان در طبقه بندی علمی 6
1-4-2- ویژگی ظاهری 6
1-4- 3- پراکنش و زیستگاه 7
1-4- 4- دامنه تحمل زیستی.. 7
1-4-5- تاریخچه ورود به ایران.. 7
1-5- سيستم ايمني در ماهي 8
1-5-1- فاگوسيتوز (Phagocytosis) 9
1-5-2- مونوسيت- ماكروفاژ (لکوسیتهای بیگانه خوار تک هسته ای) 10
1-5-3- لوكوسيتهاي دانهدار 10
1-5-4- ایمونوگلوبولینها 11
1-5-5- ليزوزيم. 11
1-5-6- سيستم کمپلمان 12
1-5-7- پروتيين فاز حاد 13
1-6- خون شناسی.. 13
1-6-1- خون.. 14
1-6-2- فیزیولوژی خون 14
1-6-3- مواد متشکله بافت خون.. 15
1-6-4- ترکیبات شیمیایی خون.. 15
1-6-5- شاخصهای سلولی خون 16
1-6-5-1- گلبولهای قرمز. 16
1-6-5-2- هموگلوبولین.. 16
1-6-5-3- گلبولهای سفید. 17
1-6-5-4- لنفوسیتها 18
1-6-5-5- مونوسیتها 18
1-6-5-6- ائوزینوفیلها 19
1-6-5-7- بازوفیلها 20
1-6-5-8- نوتروفیلها 20
1-6-5-9- انفجار تنفسی.. 21
1-7- سرم خون ماهی و برخی از اجزا و شاخصهای بیوشیمیایی آن.. 22
1-7-1- سرم. 22
1-7-2- پروتئینهای سرم. 23
1-7-3- پروتئین تام. 23
1-7-4- آلبومین.. 23
1-7-5- گلوبولین.. 24
1-8- محركهاي سيستم ايمني (Immunostomolant) 24
1-8-1- تقويت سيستم دفاعي ماهي با استفاده از محركهاي ايمني 25
1-8- 2- مكانيسم عمل محركهاي ايمني.. 26
1-8-3- نحوه و ميزان استفاده از محركهاي ايمني 26
1-8-3- 1- روش تغذيهاي.. 27
1-8-3- 2- روش تزریق.. 28
1-9- داروهای گیاهی.. 28
1-10- معرفی گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita) 29
2-10-1- جایگاه نعناع فلفلی در طبقه بندی علمی.. 29
1-10- 2- خصوصیات نعناع فلفلی.. 31
1-11- یرسینیوزیس…. 32
1-11- 1- عامل بیماری.. 32
1-11- 2- میزبانان حساس و مخازن 33
1-11-3- خواص آنتی ژنیكی وسرولوژیكی 33
1-11- 4- علائم كلینیكی.. 34
1-12- کپسوله کردن.. 35
1-12-1- تعاریف و فواید کپسوله کردن در محصولات غذایی.. 35
1-12- 2- مزایای و معایب انکپسوله کردن 36
1-12-3- فرآیندهای کپسوله کردن 36
1-12- 4- پوشش در کپسولاسیون.. 37
1-12-5- ترکیبات کپسوله شده 37
1-12- 6- مورفولوژی (شکل ظاهری) میکروکپسولها 37
1-12- 7- فرایندهای میکروانکپسولاسیون 38
1-12-7- 1- خشک کردن پاششی 38
1-12-7-2- سرد کردن پاششی و خنک کردن پاششی 39
1-12-7-3- به دام انداختن در لیپوزوم 39
1-12- 7-4- تودهسازی.. 40
1-12- 7-5- اکستروژن 40
1-12- 7- 6- پوششدهی با بستر سیال 41
1-12- 7- 7- خشک کردن انجمادی و خشک کردن با خلاء 42
1-12-8- نانو ذرات 42
1-12- 8-1- سیستمهای انکپسوله شده بر پایه لیپید 43
1-12- 8-2- انکپسولهایی بر پایه پروتئین 43
1-12-8-3- انکپسولهایی بر پایه مواد معدنی 43
1-12- 8-9- مکانیسمهای رهایش ساز و کار 43
1-12- 10- معرفي انواع پوششهاي مورد استفاده جهت انكپسولاسيون 45
1-12-11- معیارهای انتخاب یک فن آوری کپسول کردن صحیح 46
فصل دوم: پیشینه تحقیق.. 47
2-1- مطالعات انجام شده در ایران.. 48
2-2- مطالعات انجام شده در خارج از ایران.. 54
فصل سوم: مواد و روشها 58
3-1- تجهیزات، لوازم مورد نیاز و مواد مصرفی 59
3-2- مکان اجرای آزمایش 59
3-3- وضعیت سالن پرورش 60
3-4- حوضچههای پرورش 60
3-5- اندازه گیری فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی آب.. 61
3-6- ماهی قزلآلای رنگین کمان.. 61
3-7- تهیه عصاره الکلی گیاه نعناع فلفلی 61
3-8- انکپسوله کردن عصاره الکلی نعناع فلفلی 62
3-9- تیماربندی.. 63
3-10- تهیه جیرههای آزمایش 64
3-11- آناليز تقريبي جیره غذایی 66
3-12- دوره پرورش ماهیان 67
3-13- نحوه زیست سنجی 68
3-14- اندازه گیری شاخصهای خونی 69
3-15- اندازه گیری رادیکال آزاد اکسیژن 70
3-16- فاکتورهاي بيوشيميايي خون 71
3-17- اندازهگيري فعاليت ليزوزيم در سرم خون 72
3-18- مواجهه سازی با باکتری (Challenge) 73
3-19- تجزیه وتحلیل آماری.. 74
فصل چهارم: نتایج.. 75
4-1- تایید شکل انکپسوله نعناع فلفلی.. 76
4-1- 1- تعیین اندازه ذرات توسط دستگاه تعیین کننده اندازه ذرات.. 76
4-1- 2- عکسبرداری از ذرات انکپسوله شده بوسیله میکروسکوپ الکترونی نگاره 77
4-2- نتایج حاصل از بررسی فاکتورهای رشد و بازماندگی 79
4-3- نتایج حاصل از بررسی شاخصهای خونی 80
4-3-1- ماه اول آزمایش 80
4-3-2- انتهای دوره (روز 60) 83
4-4- نتایج مربوط به شاخصهای بیوشیمیایی سرم ماهی قزل آلای رنگین کمان 85
4-4-1- ماه اول آزمایش 85
4-4- 2- انتهای دوره (روز 60) 86
4-5- نتایج مربوط به شاخصهای ایمنی سرم ماهی قزل آلای رنگین کمان.. 87
4-5-1- ماه اول آزمایش 87
4-5-2- انتهای دوره (روز 60) 88
4- 6- نتایج آزمایشات مواجه با باکتری یرسینیا راکری 92
4-7- تایید تشخيص بيماري در ماهیان واجد علائم بالینی یرسینیوزیس 94
فصل پنجم: بحث و نتیجهگیری 96
5-1- تاثیر شکل معمولی و انکپسوله گیاه نعناع فلفلی بر شاخصهای رشد و بازماندگی قزل آلای رنگین کمان 98
5-2- تاثیر شکل معمولی و انکپسوله گیاه نعناع فلفلی بر شاخصهای خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان 100
5-3- تاثیر شکل معمولی و انکپسوله گیاه نعناع فلفلی بر شاخصهای بیوشیمیایی قزل آلای رنگین کمان 102
5-4- تاثیر شکل معمولی و انکپسوله گیاه نعناع فلفلی بر شاخصهای ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان 104
5-5- نتایج آزمایشات مواجهه ماهیان با باکتری یرسینیا راکری 106
5-6- نتیجه گیری نهایی.. 107
5-7- پیشنهادهای اجرایی.. 107
5-8- پیشنهادهای تحقیقاتی.. 108 مراجع.. 109
فهرست جدولها
عنوان صفحه |