%37تخفیف

باززایی از کالوس تولید شده از قسمت‏های مختلف گیاهک انجیر معابد (Ficus religiosa L.) با استفاده از تنظیم کننده‌های رشد گیاهی

تعداد 34صفحه در فایل word

 

گروه علوم باغبانی

 

کارشناسی ارشد علوم باغبانی

 

باززایی از کالوس تولید شده از قسمت‏های مختلف گیاهک انجیر معابد (Ficus religiosa L.) با استفاده از تنظیم کننده‌های رشد گیاهی

چکیده

انجیر معابد (Ficus religiosa) درخت جنگلی چند منظوره با طول عمر طولانی می‏باشد. این گیاه ارزش مذهبی، زینتی و دارویی داشته و میزان باززایی آن در طبیعت پایین است. پژوهشی با هدف تولید انبوه با ساختار ژنتیکی یکسان گیاه انجیر معابد در سطح وسیع و تجاری، در 8 آزمایش، شامل گندزدایی، جوانه‏زنی، اندام‏زایی مستقیم، اندام‏زایی غیرمستقیم، پرآوری، ریشه‏زایی و سازگاری به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در 3 تکرار، در آزمایشگاه کشت بافت گروه علوم باغبانی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان در سال‏های 1393 و 1394 انجام گردید. در آزمایش گندزدایی بذر، کمترین میزان آلودگی (33/3‏%) در تیمار الکل اتیلیک 70‏% به مدت 15 ثانیه و هیپوکلریت سدیم 10‏% به مدت 10 دقیقه مشاهده شد. در آزمایش جوانه‏زنی، بالاترین درصد جوانه‏زنی بذر گیاه انجیر معابد (33/83‏%) در شرایط روشنایی و مربوط به تیمار MS 1/0 غلظت بود. در آزمایش القاء کالوس، بالاترین وزن کالوس (9/2 گرم) پس از 4 هفته، در تیمار ریزنمونه برگ در محیط کشت MS همراه با 2 میلی‏گرم در لیتر IBA همراه با 2/0 میلی‏گرم در لیتر BAP مشاهده گردید. در آزمایش اندام‏زایی غیرمستقیم، پس از 8 هفته و زیر کشت‏ کردن‏های متعدد، بیشترین تعداد شاخساره (16/5) در تیمار کالوس حاصل از ریزنمونه برگ کشت شده در محیط کالوس 2 میلی‏گرم در لیتر IBA همراه با 2/0 میلی‏گرم در لیتر BAP  و محیط کشت اندام‏زایی 1 میلی‏گرم در لیتر BAP همراه با 1/0 میلی‏گرم در لیتر IBA مشاهده گردید. همچنین قابل ذکر است کالوس حاصل از ریزنمونه ریشه تنها در محیط کشت 5/0 میلی‏گرم در لیتر BAP همراه با 100 میلی‏گرم در لیتر پوتریسین باززایی داشت. در آزمایش اندام‏زایی مستقیم، پس از 8 هفته و 2 بار زیر کشت‏ کردن‏، بیشترین تعداد شاخساره (13/10 عدد) از ریزنمونه‏ گره در محیط کشت 2/0 میلی‏گرم در لیتر TDZ همراه با 5/0 میلی‏گرم در لیتر BAP و به همراه 1 میلی‏گرم در لیتر KIN بدست آمد. نتایج کلی حاصل از پرآوری ریزنمونه‏های جوانه انتهایی و جانبی پس از 6 هفته نشان داد، بیشترین درصد باز‏زایی (66/96‏%) از ریزنمونه‏ جوانه انتهایی در محیط کشت 2/0 میلی‏گرم در لیتر TDZ همراه با 5/0 میلی‏گرم در لیتر BAP و به همراه 1 میلی‏گرم در لیتر KIN بود. در آزمایش ریشه‏زایی، بیشترین درصد ریشه‏زایی (95‏%) در محیط کشت 2 میلی‏گرم در لیتر IBA همراه با 50 میلی‏گرم در لیتر PUT بدست آمد. در آزمایش سازگاری، بیشترین درصد زنده‏مانی (85‏%) در بستر کشت پرلایت همراه با کوکوپیت (به نسبت 1:1)  مشاهده شد.

واژه‏های کلیدی: انجیر معابد، اندام‏زایی، پرآوری، ریشه‏زایی، سازگاری

فهرست مطالب

 

فصل اول.. 1

مقدمه و اهداف.. 3

1-1 مقدمه. 3

1-2 اهداف پژوهش… 5

فصل دوم. 7

مروری بر پژوهش‏های انجام شده. 9

2- 1 تاریخچه و گیاهشناسی.. 9

2-2 اهمیت زینتی.. 10

2-3 اهمیت دارویی.. 10

2-4 شرایط محیطی مناسب برای رشد گیاه انجیر معابد. 13

2-5 تکثیر. 13

2-5-1 تکثیر جنسی انجیر معابد. 13

2-5-2 تکثیر غیر جنسی انجیر معابد. 14

2-5-3 تکثیر از طریق کشت بافت.. 15

2-5-3-1 تاریخچه کشت بافت.. 15

2-5-3-2 روش کشت بافت.. 16

2-5-4 تنظیم کننده‏های رشد گیاهی.. 17

2-5-5 پلی‏آمین‏ها 19

2-5-6 زغال فعال. 20

2-5-7 ترکیبات فنولی (قهوه ای شدن ناشی از فنول) 20

2-6 مشکلات آلودگی.. 22

2-7 مواد ضدعفونی کننده 23

2-8  القاء کالوس… 23

2-9 اندام‏زایی مستقیم، غیرمستقیم و پرآوری.. 25

2-10 ریشه‏زایی.. 27

2-11 سازگاری.. 28

 فصل سوم. 29

مواد و روش­ها 31

3-1 محل آزمایش… 31

3-2 تهیه مواد گیاهی.. 31

3-3 تهیه محیط کشت.. 31

3-3-1 تهیه محیط کشت پایه‏ MS. 32

3-3-2 تهیه محلول‏های استوک تنظیم کننده‏های رشد و پلی‏آمین‏ (پوتریسین) 32

3-3-3 نحوه آماده کردن محیط کشت.. 33

3-4 گندزدایی.. 35

3-4-1 مراحل گندزدایی بذر 35

3-4-2 گندزدایی شیشه­های کشت و وسایل مورد استفاده 35

3-4-3 گندزدایی اتاق انتقال. 35

3-4-4 گندزدایی محیط‏های کشت دارای پلی‏آمین (پوترسین) 36

3-4-5 آزمایش گندزدایی بذر 36

3-5 آزمایش جوانه­زنی بذر 37

3-6 تولید کالوس… 37

3-6-1 آزمایش القاء کالوس… 37

3-6-2 شرایط محیطی جهت القاء و رشد کالوس… 38

3-6-3 وزن کالوس… 39

3-6-4 انتقال کالوس به محیط کشت اندام‏زایی.. 39

3-7 اندام‏زایی مستقیم و غیرمستقیم. 39

3-7-1 شرایط محیطی و دوره رشد اندام گیاهی.. 41

3-7-2 اندازه‏گیری شاخساره 41

3-8 پرآوری.. 41

3-9 ریشه­زایی.. 42

3-9-1 آزمایش ریشه‏زایی.. 42

3-9-2 شرایط محیطی و مدت دوره ریشه‏زایی.. 42

3-9-3 تولید و اندازه‏گیری ریشه‏ها 43

3- 10سازگاری.. 43

3-10-1 تهیه بستر کشت سازگاری.. 43

3-10-2 آزمایش سازگاری.. 43

3-10-3 شرایط محیطی و مدت دوره سازگاری.. 43

فصل چهارم. 45

نتایج.. 47

4-1 آزمایش گندزدایی بذر 47

4-2 آزمایش جوانه­زنی بذر 48

4-2-1 اثر شرایط مختلف نوری (تاریکی و روشنایی) بر درصد جوانه­زنی ……………………………………………….. 49

4-2-2 اثر غلظت­های مختلف محیط کشت  MSبر درصد جوانه­زنی بذر …………………………………. 49

4-2-3  اثر برهمکنش غلظت­های مختلف محیط کشتMS  و شرایط نوری مختلف بر درصد جوانه­زنی بذر 50

4-3 آزمایش القا کالوس… 51

4-3-1 اثر ریزنمونه­های مختلف بر شاخص­های وزن کالوس و درصد القا کالوس. 52

4-3-2 اثر محیط­های کشت مختلف تولید کالوس بر شاخص­های وزن کالوس و درصد القا کالوس 53

4-3-3 اثر برهمکنش محیط­های کشت مختلف تولید کالوس و نوع ریزنمونه بر شاخص­های وزن کالوس و درصد القا کالوس 54

4-4 آزمایش اندام­زایی غیر مستقیم. 56

4-4-1 اثر نوع کالوس بر درصد باززایی.. 57

4-4-2 اثر محیط­های کشت مختلف تولید کالوس بر درصد باززایی 58

4-4-3 اثر محیط­های کشت مختلف اندام­زایی بر درصد باززایی.. 59

4-4-4 اثر برهمکنش نوع کالوس و محیط­های کشت مختلف تولید کالوس بر درصد باززایی.. 59

4-4-5 اثر برهمکنش نوع کالوس و محیط­های کشت مختلف اندام­زایی بر درصد باززایی.. 60

4-4-6 اثر برهمکنش محیط­های کشت مختلف تولید کالوس و اندام­زایی بر درصد باززایی.. 61

4-4-7 اثر برهمکنش نوع کالوس و محیط­های کشت مختلف تولید کالوس و اندام­زایی بر درصد باززایی.. 62

4-4-8 اثر نوع کالوس بر تعداد شاخساره 65

4-4-9 اثر محیط­های کشت مختلف تولید کالوس بر تعداد شاخساره 65

4-4-10 اثر محیط­های کشت مختلف اندام­زایی بر تعداد شاخساره.. 66

4-4-11 اثر برهمکنش نوع کالوس و محیط­های کشت مختلف تولید کالوس بر تعداد شاخساره 67

4-4-12 اثر برهمکنش نوع کالوس و محیط­های کشت مختلف اندام­زایی بر تعداد شاخساره 67

4-4-13 اثر برهمکنش محیط­های کشت مختلف تولید کالوس و اندام­زایی بر تعداد شاخساره 68

4-4-14 اثر برهمکنش نوع کالوس و محیط­های کشت مختلف تولید کالوس و اندام­زایی بر تعداد شاخساره 69

4-4-15 اثر نوع کالوس بر طول شاخساره 71

4-4-16 اثر محیط­های کشت مختلف تولید کالوس بر طول شاخساره 71

4-4-17 اثر محیط­های کشت مختلف اندام­زایی بر طول شاخساره.. 72

4-4-18 اثر برهمکنش نوع کالوس و محیط­های کشت مختلف تولید کالوس بر طول شاخساره 73

4-4-19 اثر برهمکنش نوع کالوس و محیط­های کشت مختلف اندام­زایی بر طول شاخساره 73

4-4-20 اثر برهمکنش محیط­های کشت مختلف تولید کالوس و اندام­زایی بر طول شاخساره 74

4-4-21 اثر برهمکنش نوع کالوس و محیط­های کشت مختلف تولید کالوس و اندام­زایی بر طول شاخساره 75

4-4-22 اثر نوع کالوس بر تعداد واکشت.. 76

4-4-23 اثر محیط­های کشت مختلف تولید کالوس بر تعداد واکشت.. 77

4-4-24 اثر محیط­های کشت مختلف اندام­زایی بر تعداد واکشت.. 78

4-4-25 اثر برهمکنش نوع کالوس و محیط­های کشت مختلف تولید کالوس بر تعداد واکشت.. 78

4-4-26 اثر برهمکنش نوع کالوس و محیط­های کشت مختلف اندام­زایی بر تعداد واکشت.. 79

4-4-27 اثر برهمکنش محیط­های کشت مختلف تولید کالوس و اندام­زایی بر تعداد واکشت.. 80

4-4-28 اثر برهمکنش نوع کالوس و محیط­های کشت مختلف تولید کالوس و اندام­زایی بر تعداد واکشت.. 81

4-5 آزمایش ریشه­زایی.. 83

4-5-1 اثر نوع ریزنمونه بر درصد ریشه­زایی 83

4-5-2  اثر محیط­های کشت مختلف ریشه­زایی بر درصد ریشه­زایی 84

4-5-3 اثر برهمکنش نوع ریزنمونه و محیط­های کشت مختلف ریشه­زایی بر درصد ریشه­زایی 85

4-5-4 اثر نوع ریزنمونه بر تعداد ریشه 85

4-5-5 اثر محیط­های کشت مختلف ریشه­زایی بر تعداد ریشه 86

4-5-6 اثر برهمکنش نوع ریزنمونه و محیط­های کشت مختلف ریشه­زایی بر تعداد ریشه 87

4-5-7 اثر نوع ریزنمونه بر طول ریشه. 87

4-5-8 اثر محیط­های کشت مختلف ریشه­زایی بر طول ریشه 88

4-5-9 اثر برهمکنش نوع ریزنمونه و محیط­های کشت مختلف ریشه­زایی بر طول ریشه 89

4-6 آزمایش سازگاری.. 89

4-6-1 اثر بسترهای کشت مختلف بر شاخص درصد زنده­مانی 90

4-6-2  اثر نوع ریزنمونه بر درصد زنده­مانی 91

4-6-3 اثر برهمکنش نوع ریزنمونه و بستر کشت بر درصد زنده­مانی 91

4-7 آزمایش اندام­زایی مستقیم. 92

4-7-1 اثر نوع ریزنمونه بر درصد باززایی. 93

4-7-2 اثر محیط­های کشت مختلف اندام­زایی بر درصد باززایی. 93

4-7-3 اثر برهمکنش نوع ریزنمونه و محیط­های کشت مختلف اندام­زایی بر درصد باززایی.. 94

4-7-4 اثر نوع ریزنمونه بر تعداد شاخساره. 95

4-7-5 اثر محیط­های کشت مختلف اندام­زایی بر تعداد شاخساره. 96

4-7-6 اثر برهمکنش نوع ریزنمونه و محیط­های کشت مختلف اندام­زایی بر تعداد شاخساره 96

4-7-7 اثر نوع ریزنمونه بر طول شاخساره 97

4-7-8 اثر محیط­های کشت مختلف اندام­زایی بر طول شاخساره 98

4-7-9 اثر برهمکنش نوع ریزنمونه و محیط­های کشت مختلف اندام­زایی بر طول شاخساره 98

4-8 آزمایش پرآوری.. 99

4-8-1 اثر نوع ریزنمونه بر درصد باززایی 100

4-8-2 اثر محیط­های کشت مختلف اندام­زایی بر درصد باززایی 101

4-8-3 اثر برهمکنش نوع ریزنمونه و محیط­های کشت مختلف اندام­زایی بر درصد باززایی 101

4-8-4 اثر نوع ریزنمونه بر تعداد شاخساره. 102

4-8-5 اثر محیط­های کشت مختلف اندام­زایی بر تعداد شاخساره. 102

4-8-6 اثر برهمکنش نوع ریزنمونه و محیط­های کشت مختلف اندام­زایی بر تعداد شاخساره 103

4-8-7 اثر نوع ریزنمونه بر طول شاخساره. 104

4-8-8 اثر محیط­های کشت مختلف اندام­زایی بر طول شاخساره 104

4-8-9 اثر برهمکنش نوع ریزنمونه و محیط­های کشت مختلف اندام­زایی بر طول شاخساره 105

 فصل پنجم بحث، نتیجه‏گیری و پیشنهادات.. 111

5-1 آزمایش گندزدایی.. 113

5-2  آزمایش جوانه­زنی.. 114

5-3 آزمایش القا کالوس… 115

5-4 آزمایش اندام­زایی غیر مستقیم، مستقیم و پرآوری.. 117

5-5 آزمایش ریشه­زایی.. 121

5-6 آزمایش سازگاری.. 122

5-7 نتیجه‏گیری کلی.. 123

5-8 پیشنهادات.. 125

منابع……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….127

 

 

فهرست نمودارها

نمودار 4-1 اثر تیمارهای مختلف گندزدایی بر درصد آلودگی بذر 48

نمودار 4-2 اثر شرایط نوری مختلف بر درصد جوانه­زنی بذر 49

نمودار 4-3 اثر غلظت‏های مختلف محیط کشت MS بر درصد جوانه‏زنی بذر 50

نمودار 4-4 اثر برهمکنش شرایط نوری و غلظت‏های مختلف محیط کشت MS بر درصد جوانه‏زنی بذر 51

نمودار 4-5 اثر نوع ریزنمونه بر وزن کالوس… 52

نمودار 4-6 اثر نوع ریزنمونه بر درصد القاء کالوس… 53

نمودار 4-7 اثر محیط‏های کشت مختلف تولید کالوس بر وزن کالوس حاصل از ریزنمونه‏های مختلف.. 53

نمودار 4-8 اثر محیط‏های کشت مختلف تولید کالوس بر درصد القاء کالوس حاصل از ریزنمونه‏های مختلف…………. 54

نمودار 4-9 اثر برهمکنش نوع ریزنمونه و محیط‏های کشت مختلف تولید کالوس بر وزن کالوس… 55

نمودار 4-10 اثر برهمکنش نوع ریزنمونه و محیط‏های کشت مختلف تولید کالوس بر شاخص درصد القاء کالوس… 56

نمودار 4-11 اثر نوع ریزنمونه بر درصد باززایی در آزمایش اندام‏زایی غیرمستقیم. 58

نمودار 4-12 اثر محیط‏های کشت مختلف تولید کالوس بر درصد باززایی در اندام‏زایی غیر مستقیم. 58

نمودار 4-13 اثر محیط‏های‏ کشت مختلف اندام‏زایی بر درصد باززایی در اندام‏زایی غیر مستقیم. 59

نمودار 4-14 اثر بر همکنش نوع کالوس و محیط‏ کشت تولید کالوس بر درصد باززایی در اندام‏زایی غیر مستقیم….. 60

نمودار 4-15 اثر بر همکنش محیط کشت تولید کالوس و اندام‏زایی بر درصد باززایی در اندام‏زایی غیر مستقیم.. 62

نمودار 4-16 اثر نوع ریزنمونه بر تعداد شاخساره در اندام‏زایی غیر مستقیم. 65

نمودار 4-17 اثر محیط‏های کشت مختلف تولید کالوس بر تعداد شاخساره در اندام‏زایی غیر مستقیم. 66

نمودار 4-18 اثر محیط‏های‏ کشت مختلف اندام‏زایی بر تعداد شاخساره در اندام‏زایی غیر مستقیم. 66

نمودار 19-4 اثر بر همکنش نوع کالوس و محیط‏ کشت تولید کالوس بر تعداد شاخساره در اندام‏زایی غیر مستقیم. 67

نمودار 4-20 اثر بر همکنش محیط کشت تولید کالوس و اندام‏زایی بر تعداد شاخساره در اندام‏زایی غیر مستقیم. 69

نمودار 4-21 اثر نوع ریزنمونه بر طول شاخساره در اندام‏زایی غیر مستقیم. 71

نمودار 4-22 اثر محیط‏های کشت مختلف تولید کالوس بر طول شاخساره در اندام‏زایی غیر مستقیم. 72

نمودار 4-23 اثر محیط‏های‏ کشت مختلف اندام‏زایی بر طول شاخساره در اندام‏زایی غیر مستقیم. 72

نمودار 4-24 اثر بر همکنش نوع کالوس و محیط‏ کشت تولید کالوس بر طول شاخساره در اندام‏زایی غیر مستقیم. 73

نمودار 4-25 اثر بر همکنش محیط کشت تولید کالوس و اندام‏زایی بر طول شاخساره در اندام‏زایی غیر مستقیم…… 75

نمودار 4-26 اثر نوع ریزنمونه بر تعداد واکشت در اندام‏زایی غیر مستقیم. 77

نمودار 4-27 اثر محیط‏های کشت مختلف تولید کالوس بر واکشت شاخساره در اندام‏زایی غیر مستقیم. 77

نمودار 4-28 اثر محیط‏های‏ کشت مختلف اندام‏زایی بر تعداد واکشت در اندام‏زایی غیر مستقیم. 78

نمودار 4-29 اثر بر همکنش نوع کالوس و محیط‏ کشت تولید کالوس بر تعداد واکشت در اندام‏زایی غیر مستقیم. 79

نمودار 4-30 اثر بر همکنش محیط کشت تولید کالوس و اندام‏زایی بر تعداد واکشت در اندام‏زایی غیر مستقیم… 81

نمودار 4-31 اثر نوع ریزنمونه بر درصد ریشه‏زایی در آزمایش ریشه‏زایی.. 84

نمودار 4-32 اثر محیط‏های کشت مختلف ریشه‏زایی بر درصد ریشه‏زایی……………………………………………………………. 84

نمودار 4-33 اثر نوع ریزنمونه بر تعداد ریشه در آزمایش ریشه‏زایی.. 86

نمودار 4-34 اثر محیط‏های کشت مختلف ریشه‏زایی بر تعداد ریشه. 86

نمودار 4-35 اثر نوع ریزنمونه بر طول ریشه در آزمایش ریشه‏زایی.. 88

نمودار 4-36 اثر محیط‏های کشت مختلف ریشه‏زایی بر طول ریشه. 88

نمودار 4-37 اثر بستر‏های کشت مختلف بر درصد زنده‏مانی در آزمایش سازگاری.. 90

نمودار 4-38 اثر نوع ریزنمونه بر درصد زنده‏مانی در آزمایش سازگاری……………………………………………………………….. 91

نمودار 4-39 اثر برهمکنش ریزنمونه و بستر کشت بر درصد زنده‏مانی در آزمایش سازگاری.. 92

نمودار 4-40 اثر نوع ریزنمونه بر درصد باز‏زایی در آزمایش اندام‏زایی مستقیم. 93

نمودار 4-41 اثر محیط‏های کشت مختلف اندام‏زایی بر درصد باز‏زایی در آزمایش اندام‏زایی مستقیم. 94

نمودار 4-42 اثر نوع ریزنمونه بر تعداد شاخساره در آزمایش اندام‏زایی مستقیم. 95

نمودار 4-43 اثر محیط‏های کشت مختلف اندام‏زایی بر تعداد شاخساره 96

نمودار 4-44 اثر نوع ریزنمونه بر طول شاخساره در آزمایش اندام‏زایی مستقیم. 97

نمودار 4-45 اثر محیط‏های کشت مختلف اندام‏زایی بر طول شاخساره در آزمایش اندام‏زایی مستقیم…………………… 98

نمودار 4-46 اثر نوع ریزنمونه بر درصد باز‏زایی در آزمایش پرآوری.. 100

نمودار 4-47 اثر محیط‏های کشت مختلف اندام‏زایی بر درصد باز‏زایی در آزمایش پرآوری.. 101

نمودار 4-48 اثر برهمکنش نوع ریزنمونه و محیط‏های کشت مختلف اندام‏زایی بر درصد باز‏زایی در آزمایش پرآوری.. 101

نمودار 4-49 اثر نوع ریزنمونه بر تعداد شاخساره در آزمایش پرآوری.. 102

نمودار 4-50 اثر محیط‏های کشت مختلف اندام‏زایی بر تعداد شاخساره در آزمایش پرآوری.. 103

نمودار 4-51 اثر برهمکنش نوع ریزنمونه و محیط‏های کشت مختلف اندام‏زایی بر تعداد شاخساره در آزمایش پرآوری.. 103

نمودار 4-52 اثر نوع ریزنمونه بر طول شاخساره در آزمایش پرآوری.. 104

نمودار 4-53 اثر محیط‏های کشت مختلف اندام‏زایی بر طول شاخساره در آزمایش پرآوری.. 105

نمودار 4-54 اثر برهمکنش نوع ریزنمونه و محیط‏های کشت مختلف اندام‏زایی بر طول شاخساره در آزمایش پرآوری.. 105

 

 

فهرست جدول­ها

جدول 3-1 اجزاء و مقادیر تشکیل دهنده محیط کشت موراشیگ و اسکوگ (MS). 34

جدول 3-2 تنظیم کننده‏های رشد و پلی‏آمین مورد استفاده در آزمایش… 34

جدول 3-3 تیمارهای گندزدایی جهت ضدعفونی بذر 36

جدول 3-4 محیط‏های کشت مختلف القاء کالوس   38

جدول 3-5 محیط‏های کشت‏ مختلف اندام‏زایی مستقیم. 40

جدول 3-6 محیط‏های کشت‏ مختلف اندام‏زایی غیرمستقیم. 40

جدول 3-7 محیط‏های کشت‏ مختلف پرآوری.. 41

جدول 3-8 محیط‏های کشت‏ مختلف ریشه‏زایی.. 42

جدول 4-1 جدول تجزیه واریانس درصد آلودگی بذر در آزمایش گندزدایی بذر گیاه گل ساعتی………………………….. 47

جدول 4-2 جدول تجزیه واریانس اثر غلظت‏های مختلف محیط کشت MS و شرایط نوری بر درصد جوانه‏زنی بذر 48

جدول 4-3 جدول تجزیه واریانس اثر محیط‏های کشت تولید کالوس و نوع ریزنمونه بر شاخص‏های درصد القاء کالوس و وزن کالوس در آزمایش القاء کالوس… 52

جدول 4-4 جدول تجزیه واریانس اثر نوع کالوس، محیط کشت تولید کالوس، محیط کشت اندام‏زایی و برهمکنش آن‏ها بر شاخص‏های درصد باززایی، تعداد شاخساره و طول شاخساره در آزمایش اندام‏زایی غیرمستقیم. 57

جدول4-5 اثر برهمکنش نوع کالوس و محیط کشت اندام‏زایی بر شاخص درصد باززایی در اندام‏زایی غیرمستقیم. 61

جدول4-6 اثر برهمکنش نوع کالوس و محیط‏های کشت مختلف تولید کالوس و اندام‏زایی بر درصد باززایی در اندام‏زایی غیرمستقیم  64

جدول 4-7 اثر برهمکنش نوع کالوس و محیط کشت اندام‏زایی بر شاخص تعداد شاخساره در اندام‏زایی غیرمستقیم 68

جدول 4-8 اثر برهمکنش نوع کالوس و محیط‏های کشت مختلف تولید کالوس و اندام‏زایی بر تعداد شاخساره در اندام‏زایی غیرمستقیم  70

جدول 4-9 اثر برهمکنش نوع کالوس و محیط کشت اندام‏زایی بر شاخص طول شاخساره در اندام‏زایی غیرمستقیم. 74

جدول 4-10 اثر برهمکنش نوع کالوس و محیط‏های کشت مختلف تولید کالوس و اندام‏زایی بر طول شاخساره در اندام‏زایی غیرمستقیم  76

جدول 4-11 اثر برهمکنش نوع کالوس و محیط کشت اندام‏زایی بر شاخص تعداد واکشت در اندام‏زایی غیرمستقیم 80

جدول 4-12 اثر برهمکنش نوع کالوس و محیط‏های کشت مختلف تولید کالوس و اندام‏زایی بر تعداد واکشت در اندام‏زایی غیرمستقیم  82

جدول 4-13 جدول تجزیه واریانس اثر محیط‏های کشت ریشه‏زایی و نوع ریزنمونه بر شاخص‏های درصد ریشه‏زایی، تعداد ریشه و طول ریشه در ریشه‏زایی.. 83

جدول 4-14 اثر برهمکنش نوع ریزنمونه و محیط کشت ریشه‏زایی بر شاخص درصد ریشه‏زایی.. 85

جدول 4-15 اثر برهمکنش نوع ریزنمونه و محیط کشت ریشه‏زایی بر شاخص تعداد ریشه…………………………………. 87

جدول 4-16 اثر برهمکنش نوع ریزنمونه و محیط کشت ریشه‏زایی بر شاخص طول ریشه. 89

جدول 4-17 جدول تجزیه واریانس اثر بستر‏های کشت مختلف و نوع ریزنمونه بر شاخص‏ درصد زنده‏مانی گیاهک‏های ریشه‏دار شده در آزمایش سازگاری.. 90

جدول 4-18 جدول تجزیه واریانس اثر محیط‏های کشت اندام‏زایی و نوع ریزنمونه بر شاخص‏های درصد باز‏زایی، تعداد شاخساره و طول شاخساره در آزمایش اندام‏زایی مستقیم. 92

جدول 4-19 اثر برهمکنش نوع ریزنمونه و محیط کشت اندام‏زایی بر شاخص درصد باز‏زایی……………………………….. 95

جدول 4-20 اثر برهمکنش نوع ریزنمونه و محیط کشت اندام‏زایی بر شاخص تعداد شاخساره 97

جدول 4-21 اثر برهمکنش نوع ریزنمونه و محیط کشت اندام‏زایی بر شاخص طول شاخساره 99

جدول 4-22 جدول تجزیه واریانس اثر محیط‏های کشت اندام‏زایی و نوع ریزنمونه بر شاخص‏های درصد باز‏زایی، تعداد شاخساره و طول شاخساره در آزمایش پرآوری.. 99

فهرست شکل‏ها

شکل 4-1 جوانه زنی بذر گیاه انجیر معابد. 106

 شکل 4-2 کالوس حاصل از ریزنمونه‏های ریشه، برگ، میانگره و گره گیاه انجیر معابد. 106

 شکل 4-3 اندام‏زایی غیرمستقیم گیاه انجیر معابد با استفاده از کالوس… 107

 شکل 4-4 اندام‏زایی مستقیم گیاه انجیر معابد. 107

 شکل 4-5 پرآوری گیاه انجیر معابد. 108

 شکل 4-6 ریشه‏زایی شاخساره انجیر معابد. 108

 شکل 4-7 سازگاری گیاهک انجیر معابد. 109

قبلا حساب کاربری ایجاد کرده اید؟
گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟
Loading...
enemad-logo