فهرست مطالب
عنوان……………………………………………………………………………………………………………… |
صفحه |
فصل اول- مقدمه و هدف
مقدمه و هدف…………………………………………………………………………………………………………. |
2 |
فصل دوم- کلیات و مروری بر منابع موجود
1-2- شیر………………………………………………………………………………………………………………… |
5 |
2-2- ترکیبات شیر ………………………………………………………………………………………………….. |
5 |
3-2- عوامل مؤثر بر تغییر ترکیبات شیر………………………………………………………………………… |
6 |
1–3-2- نژاد حیوان………………………………………………………………………………………………….. |
6 |
2–3-2- ژنتیک……………………………………………………………………………………………………….. |
7 |
3– 3-2- اثرات فصل………………………………………………………………………………………………… |
7 |
4–3-2- دوره شیردهی……………………………………………………………………………………………… |
8 |
5–3-2- تغذیه…………………………………………………………………………………………………………. |
8 |
6–3-2- مدیریت شیر دوشی………………………………………………………………………………………. |
9 |
7–3-2- ورم پستان…………………………………………………………………………………………………… |
10 |
4-2- تعیین ترکیبات عمده شیر…………………………………………………………………………………… |
10 |
1-4-2- چربی…………………………………………………………………………………………………………. |
10 |
1-1-4-2- اهمیت اندازه گیری چربی………………………………………………………………………….. |
11 |
2-1-4-2- اندازه گیری میزان چربی……………………………………………………………………………. |
11 |
2-4-2- پروتئین……………………………………………………………………………………………………….. |
12 |
1-2-4-2- اهمیت اندازه گیری پروتئین……………………………………………………………………….. |
12 |
2-2-4-2- اندازه گیری میزان پروتئین…………………………………………………………………………. |
13 |
3-4-2- لاکتوز………………………………………………………………………………………………………… |
14 |
1-3-4-2- اندازه گیری میزان لاکتوز………………………………………………………………………….. |
14 |
4-4-2- ماده خشک…………………………………………………………………………………………………. |
14 |
1-4-4-2- ماده خشک بدون چربی…………………………………………………………………………….. |
14 |
5-4-2- سایر ترکیبات………………………………………………………………………………………………. |
14 |
5-2- میکروارگانیسم های شیر……………………………………………………………………………………. |
15 |
6-2- عوامل آلوده کننده شیر……………………………………………………………………………………… |
15 |
7-2- تأثیر زمان و درجه حرارت نگهداری بر تعداد باکتری ها………………………………………….. |
16 |
8-2- باکتری های مهم شیر………………………………………………………………………………………… |
17 |
1-8-2- باکتری های مولد اسید لاکتیک………………………………………………………………………. |
18 |
2-8-2- باکتری های کلیفرم………………………………………………………………………………………. |
19 |
3-8-2- باکتری های مولد اسید بوتیریک……………………………………………………………………… |
19 |
4-8-2- باکتری های مولد اسید پروپیونیک………………………………………………………………….. |
20 |
5-8-2- باکتری های مولد فساد و گندیدگی…………………………………………………………………. |
20 |
6-8-2- سایر میکروارگانیسم های موجود در شیر…………………………………………………………… |
21 |
9-2- آماس پستان و میکروارگانیسم های مسبب آن در شیر خام……………………………………….. |
21 |
10-2- میکروارگانیسم های بیماری زای انسان و شیر خام………………………………………………… |
22 |
11-2- سامانه های ضد میکروبی شیر……………………………………………………………………………. |
23 |
12-2- باکتری های مزوفیل………………………………………………………………………………………… |
24 |
13-2- باکتری های سرماگرا……………………………………………………………………………………….. |
24 |
14-2- باکتری استافیلوکوکوس آرئوس……………………………………………………………………….. |
25 |
1-14-2- اکولوژی استافیلوکوک……………………………………………………………………………….. |
25 |
2-14-2- ارگانیسم و خصوصیات آن…………………………………………………………………………… |
26 |
3-14-2- شرایط رشد………………………………………………………………………………………………… |
26 |
4-14-2- بیماری زایی……………………………………………………………………………………………….. |
27 |
5-14-2- ارتباط با مواد غذایی…………………………………………………………………………………….. |
28 |
15-2- آلودگی های شیمیایی شیر……………………………………………………………………………….. |
29 |
1-15-2- آنتی بیوتیک ها………………………………………………………………………………………….. |
29 |
2-15-2- ضد عفونی کننده ها…………………………………………………………………………………….. |
30 |
16-2 سلولهای سوماتیک……………………………………………………………………………………………. |
30 |
فصل سوم- مواد و روش کار
1-3- آزمایشات میکروبی…………………………………………………………………………………………… |
33 |
2-3- آزمایشات شیمیایی……………………………………………………………………………………………. |
34 |
3-3- آزمایشات باقی مانده های مواد بازدارنده ی رشد میکروبی وآنتی بیوتیک های گروه بتالاکتام…. |
35 |
4-3- آزمایش سلول های سوماتیک…………………………………………………………………………….. |
36 |
5-3- آنالیز داده ها……………………………………………………………………………………………………. |
36 |
فصل چهارم- نتایج
1-4- نتایج میکروبی………………………………………………………………………………………………….. |
38 |
1-1-4- نتایج بدست آمده از کل نمونه ها ……………………………………………………………………. |
38 |
2-1-4- میانگین نتایج آزمایشات میکروبی کل نمونه ها…………………………………………………… |
39 |
3-1-4- نتایج آزمایشات میکروبی تقسیم بندی شده براساس نوع واحد………………………………. |
40 |
2-4- نتایج مربوط به سلول های سوماتیک…………………………………………………………………….. |
41 |
1-2-4- نتایج مربوط به سلول های سوماتیک در کل نمونه ها…………………………………………… |
41 |
2-2-4- نتایج آزمایشات سلول های سوماتیک تقسیم بندی شده براساس نوع واحد………………. |
42 |
3-4- نتایج فاکتورهای شیمیایی…………………………………………………………………………………… |
42 |
1-3-4- نتایج فاکتورهای شیمیایی کل نمونه ها……………………………………………………………… |
42 |
2-3-4- میانگین نتایج آزمایشات شیمیایی کل نمونه ها…………………………………………………… |
43 |
3-3-4- نتایج آزمایشات شیمیایی تقسیم بندی شده براساس نوع واحد تولیدی…………………….. |
44 |
4-4- نتایج بدست آمده از آزمایشات باقیمانده های مواد بازدارنده ی رشد میکروبی……………… |
47 |
5-4- تقسیم بندی نمونه ها براساس کلیه فاکتورهای بررسی شده……………………………………….. |
49 |
6-4- تجزیه و تحلیل عوامل موثر بر عدم کیفیت شیر تحویلی گاوداری ها………………………….. |
49 |
فصل پنجم- بحث و نتیجه گیری
بحث و نتیجه گیری…………………………………………………………………………………………………… |
54 |
پیشنهادات………………………………………………………………………………………………………………… |
65 |
منابع………………………………………………………………………………………………………………………… |
68 |
فهرست جداول
عنوان……………………………………………………………………………………………………………… |
صفحه |
جدول 1- مقادیر کمی ترکیب شیر گاو…………………………………………………………………………. |
5 |
جدول 2- رابطه ی تعداد میکروارگانیسم ها در هر میلی لیترشیر و دمای نگهداری………………… |
17 |
جدول 3- درصد سهم هریک از واحد ها در کل نمونه ها…………………………………………………. |
38 |
جدول 4- درجه بندی مجموع نمونه ها براساس میزان توتال کانت……………………………………… |
39 |
جدول 5- میانگین نتایج بدست آمده از آزمایشات میکروبی در کل نمونه ها……………………….. |
39 |
جدول 6- میانگین توتال کانت براساس نوع واحد…………………………………………………………… |
40 |
جدول 7- میانگین کلنی های سرما گرا براساس نوع واحد………………………………………………… |
41 |
جدول 8- میانگین کلنی های استاف آرئوس براساس نوع واحد…………………………………………. |
41 |
جدول 9- تقسیم بندی مجموع نمونه ها براساس تعداد سوماتیک سل در هر میلی لیتر شیر……… |
41 |
جدول 10- میانگین سوماتیک سل براساس نوع واحد ……………………………………………………… |
42 |
جدول 11- تقسیم بندی مجموع نمونه ها براساس درصد چربی………………………………………….. |
43 |
جدول 12- تقسیم بندی مجموع نمونه ها براساس درصد پروتئین……………………………………….. |
43 |
جدول 13- تقسیم بندی مجموع نمونه ها براساس درصد ماده ی خشک بدون چربی …………….. |
43 |
جدول 14- تقسیم بندی مجموع نمونه ها براساس نقطه ی انجماد ………………………………………. |
44 |
جدول 15- میانگین نتایج بدست آمده از آزمایشات شیمیایی در کل نمونه ها………………………. |
44 |
جدول 16- میانگین درصد چربی شیر های تحویلی براساس نوع واحد ……………………………….. |
46 |
جدول 17- میانگین درصدپروتئین براساس نوع واحد………………………………………………………. |
47 |
جدول 18- میانگین درصد لاکتوز براساس نوع واحد………………………………………………………. |
47 |
جدول 19- میانگین درصد ماده ی خشک بدون چربی براساس نوع واحد……………………………. |
47 |
جدول 20- میانگین نقطه ی انجماد براساس نوع واحد……………………………………………………… |
47 |
جدول 21- تقسیم بندی نمونه ها براساس کل استاندارد ها………………………………………………… |
49 |
جدول 22- تقسیم بندی مجموع نمونه ها بدون در نظر گرفتن استاندارد پروتئین……………………. |
50 |
جدول 23- درصد نمونه های استاندارد بدون در نظر گرفتن استاندارد پروتئین براساس نوع واحد. |
50 |
جدول 24- نسبت شانس عدم استاندارد شیر گاوداری ها با تحصیلات دامدار و ظرفیت دستگاه خنک کننده |
51 |
جدول 25- نسبت شانس عدم استاندارد شیر و نوع واحد…………………………………………………… |
52 |