%38تخفیف
اثر نسبتهای مختلف آمونیوم، نیترات و اوره بر فعالیت آنزیمی، میزان عناصر غذایی و ویژگی زایشی توتفرنگی با افزودن نیکل در کشت بدون خاک
تعداد 14صفحه در فایل word
کارشناسی ارشد در رشتهی
علوم باغبانی-میوهکاری
اثر نسبتهای مختلف آمونیوم، نیترات و اوره بر فعالیت آنزیمی، میزان عناصر غذایی و ویژگی زایشی توتفرنگی با افزودن نیکل در کشت بدون خاک
چکیده
آمونیوم، نیترات و اوره فرمهای قابلجذب نیتروژن هستند، که جذب هرکدام اثرات مختلفی بر رشد گیاه، اجزاء عملکرد و خصوصیات کمی و کیفی دارد. از طرفی اوره یکی از فرمهای ارزان قیمت نیتروژن هست، که متابولیسم آن به حضور نیکل بستگی دارد. از این رو پژوهشی برای مطالعهی اثرات نسبتهای مختلف آمونیوم:نیترات:اوره و غلظتهای مختلف نیکل بر ویژگیهای مورفولوژیک و فیزیولوژیک توتفرنگی (Fragaria × ananassa Duch.) رقم ‘پاروس’ در گلخانه بخش علوم باغبانی شیراز در کشت بدون خاک (کوکوپیت: پرلایت، 1:1) طراحی گردید. انجام تیمارها بعد از استقرار گیاهان آغاز شد و گیاهان هر یک روز در میان با نسبتهای مختلف آمونیوم:نیترات:اوره ]آمونیوم(25): نیترات(75): اوره(0)، آمونیوم(25) :نیترات(50) :اوره(25)، آمونیوم(25): نیترات(25): اوره(50)، آمونیوم(0): نیترات(25): اوره(75)، آمونیوم(0) :نیترات(0): اوره(100)[ و سه غلظت نیکل (صفر، 1 و 2 میلیگرم در لیتر) محلولدهی شدند. نتایج نشان داد کاربرد اوره به همراه آمونیوم و نیترات باعث افزایش سطح برگ، گل و گلآذین در بوته و عملکرد شد و ویژگیهای کمی و کیفی میوه را بهبود بخشید. اوره زمان رسیدن میوهها را به تاخیر انداخت و باعث کاهش میزان نیتروژن، فسفر و پتاسیم شد، ولی میزان آهن گیاه را افزایش داد. کاربرد نیکل در محلول غذایی باعث افزایش فعالیتهای آنزیمهای اورهآژ، سوپراکسید دیسموتاز و نیترات ردوکتاز شد و غلظت اوره گیاهان را کاهش داد. با افزودن اوره به محلول غذایی غلظت نیترات گیاه که یکی از عوامل تهدید کنندهی سلامت هست کاهش یافت. بهطور کلی کاربرد اوره به میزان 50-25 درصد فرم نیتروژن به همراه غلظت 1 میلیگرم در لیتر نیکل میتواند رشد رویشی و زایشی گیاه توتفرنگی را بهبود بخشد.
واژههای کلیدی: توتفرنگی، عناصر غذایی، فعالیتهای آنزیمی، اوره، نیکل
دسته: فنی و مهندسی, کشاورزی و منابع طبیعی
برچسب: اوره, عناصر غذایی, فعالیتهای آنزیمی, نیکل, واژههای کلیدی: توتفرنگی