%34تخفیف
اثر روشهای مختلف استخراج و انبارداری بر مقدار و ترکیبات اسانس و گلاب گل محمدی (Rosa damascena Mill.)
تعداد 32 صفحه در فایل word
کارشناسی ارشد در رشتهی
علوم باغبانی – فیزیولوژی و اصلاح گیاهان دارویی، ادویهای و عطری
اثر روشهای مختلف استخراج و انبارداری بر مقدار و ترکیبات اسانس و گلاب گل محمدی (Rosa damascena Mill.)
چکیده
اثر روشهای مختلف استخراج و انبارداری بر مقدار و ترکیبات اسانس و گلاب گل محمدی (Rosa damascena Mill.)
این پژوهش به منظور بررسی اثر روشهای مختلف استخراج و انبارداری بر مقدار و ترکیبات اسانس و گلاب گل محمدی (Rosa damascena Mill.) انجام گرفت. سه روش آزمایشگاهی تقطیر با آب (HD)، اهمیک (OAHD) و مایکروویو (SFME) جهت استخراج اسانس و دو روش صنعتی تقطیر با آب و بخار مستقیم (DISH) و تقطیر با آب و بخار غیر مستقیم (IISH) جهت استخراج اسانس و گلاب از گلبرگ تازه گل محمدی مقایسه شدند. با توجه به نتایج به دست آمده از این پژوهش کوتاهترین زمان آغاز (50/2 دقیقه) و انجام استخراج (67/24 دقیقه) و بیشترین بازده اسانس (056/0 %) از روش مایکروویو حاصل شد. افزایش در میزان اسانس و رسیدن به ترکیبات اسانس با کیفیت بالا به طور همزمان با استفاده از مایکروویو امکان پذیر نبوده و اسانس حاصل از روش مایکروویو دارای میزان بالاتر هیدروکربنهای آلیفاتیک و میزان پایینتر مونوترپن نسبت به دو روش دیگر آزمایشگاهی بود. با توجه به نتایج مشخص گردید روش اهمیک باعث کاهش مدت زمان لازم جهت انجام استخراج و افزایش بازده اسانس میشود و تفاوت چندانی بین ترکیبات اسانس حاصل از این روش با روش تقطیر با آب مشاهده نمیشود. با بررسی نتایج استنباط میگردد تفاوتی بین دو روش استخراج صنعتی در فاکتورهای مختلف و ترکیبات اسانس و گلاب آنها مشاهده نمیگردد. جهت بررسی اثر انبارداری، اسانس و گلاب حاصل از روش تقطیر با آب و بخار مستقیم به مدت 9 ماه به ترتیب در شرایط دمای اتاق و نور (RTL)، دمای اتاق و تاریکی (RTD)، یخچال (R) و فریزر (F) انبار گردیدند. آنالیز اسانس و گلاب هر سه ماه یکبار انجام گرفت. طبق نتایج حاصل از انبارداری اسانس و گلاب مشخص گردید وجود نور در انبارهای اسانس باعث تجزیه ترکیبات مفید و سنتز ترکیبات مومی و سنگین در اسانس و گلاب میشود و همچنین کیفیت گلاب طی انبارداری به دلیل افزایش میزان فنیل اتیل الکل (از 08/38 % به 83/65 %) افزایش مییابد.
کلید واژگان: گل محمدی، روش استخراج، انبارداری، اسانس، کیفیت گلاب.
دسته: فنی و مهندسی, کشاورزی و منابع طبیعی
برچسب: اسانس, انبارداری, روش استخراج, کلید واژگان: گل محمدی, کیفیت گلاب.