%38تخفیف
اثر حفاظتی سیلی مارین در جلوگيري از آسیب نورونی هیپوکامپ در مدل تجربی صرع لب گیجگاهی
تعداد 10صفحه در فایل word
اثر حفاظتی سیلی مارین در جلوگيري از آسیب نورونی هیپوکامپ در مدل تجربی صرع لب گیجگاهی
درصرع لب گیجگاهی، تحلیل رفتن نورون های هيپوكمپ و جوانه زدن فیبر های خزه ای در شکنج دندانه دار مشاهده می شود. با توجه به اثر حفاظت عصبی و آنتی اکسیدانی سیلی مارین، هدف این بررسي تعيين اثر پیش تیمار با این ماده در جلوگيري از تغييرات بافتي هيپوكمپ در مدل تجربي صرع القا شده توسط اسيد كاينيك در موش صحرايي بود.
مواد و روش ها: در این بررسی، 32 موش صحرايي نر به چهار گروه شم، شم پیش تیمار شده با سیلی مارین، صرعي (کاینات)، و صرعي پیش تیمار شده با سیلی مارین تقسيم شدند. برای صرعی نمودن، اسید کاینیک به میزان 8/0 میکروگرم بداخل هیپوکمپ تزریق شد. سیلی مارین به میزان 100 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت داخل صفاقی و روزانه و بمدت سه روز تا زمان جراحی تجویز شد. در پایان کار، دو روش رنگ آمیزی نیسل و تیم در مورد برش های بافتی انجام شد.
يافتهها: القا صرع توسط اسید کاینیک با یک رفتار تشنجی بارز همراه بود و تجویز سیلی مارین موجب کاهش معنی دار شدت حملات تشنجی نگردید، تراکم نورون های نیسل در دو ناحیهCA3 و CA4 هیپوکمپ در گروه صرعی شده یک کاهش معنی دار در مقایسه با گروه شم نشان داد (05/0p<) و پیش تیمار با سیلی مارین نتوانست در حد معنی دار از این کاهش جلوگیری نماید. از نظر شدت جوانه زدن فیبر های خزه ای نیز در گروه صرعی شده یک افزایش معنی دار نسبت به گروه شم مشاهده شد (01/0p<) و پیش تیمار با سیلی مارین موجب کاهش معنی دار آن نشد.
نتیجهگيري: پیش تیمار با سیلی مارین بر رفتار تشنجی در این مدل صرع تاثیر نداشته، در جهت حفاظت نورونها در هیپوکمپ عمل نمی نماید و از شدت جوانه زدن فیبر های خزه ای نمی کاهد.
واژه هاي كليدي: سیلی مارین، صرع لب گیجگاهی، تشنج، هیپوکمپ
دسته: فنی و مهندسی, کشاورزی و منابع طبیعی
برچسب: تشنج, صرع لب گیجگاهی, هیپوکمپ, واژه هاي كليدي: سیلی مارین