فهرست مطالب صفحه
چکیده …………………………………………………………………………………………………………………………… |
1 |
|
|
||
1-1- اصل وقدمت جعفری ……………………………………………………………………………………………… |
3 |
|
1-2- مشخصات گیاهشناسی …………………………………………………………………………………………… |
3 |
|
1-3- ارزش غذایی ………………………………………………………………………………………………………… |
5 |
|
1-4- شرایط آب و هوایی……………………………………………………………………………………………….. |
5 |
|
1-5- خاک و کود…………………………………………………………………………………………………………. |
6 |
|
1-6- کاشت، داشت و برداشت………………………………………………………………………………………… |
6 |
|
1-7 – آفات و بیماری ها…………………………………………………………………………………………………. |
7 |
|
1-8- اسید آمینه…………………………………………………………………………………………………………… |
7 |
|
1-8- 1- طبقه بندي اسيدهاي آمينه استاندارد…………………………………………………………………… |
9 |
|
1-8-1-1- گروه اول: اسيدهاي آمينه با گروه R ناقطبي………………………………………………. … |
9 |
|
1-8-1-2- گروه دوم: اسيدهاي آمينه با گروه R قطبي ولي بدون بار………………………………….. |
10 |
|
1-8- 1-3- گروه سوم: اسيدهاي آمينه با گروه Rقطبي و بار منفي……………………………………. |
10 |
|
1-8-1-4- گروه چهارم: اسيدهاي آمينه با گروه R قطبي داراي بار مثبت…………………………….. |
10 |
|
1-8-2- اسيدهاي آمينه کمياب……………………………………………………………………………………….. |
11 |
|
1-8-3- اسيدهاي آمينه غير پروتئيني…………………………………………………………………………………. |
11 |
|
1-9- اسید آمینه به عنوان یک متابولیت اولیه مهم…………………………………………………………………. |
11 |
|
1-10- سلنیوم……………………………………………………………………………………………………………….. |
12 |
|
1-11- بیان مسئله و اهداف تحقیق…………………………………………………………………………………….. |
13 |
|
|
||
2-1- روش تغذیه برگی…………………………………………………………………………………………………. |
17 |
|
2-2- مروری بر تحقیقات انجام شده درزمینه اسیدهای آمینه…………………………………………………. |
21 |
|
2-3- مروری بر منابع تحقیقات انجام شده در زمینه سلنیوم……………………………………………………. |
22 |
|
2-4- نقش سلنیوم در رشد و فیزیولوژی گیاه…………………………………………………………………….. |
30 |
|
2-5- نقش آنتی اکسیدانی سلنیوم……………………………………………………………………………………. |
32 |
|
2-6- نقش سلنیوم در مقاومت به تنش های غیرزنده……………………………………………………………. |
35 |
|
2-6-1- شوری……………………………………………………………………………………………………………. |
35 |
|
2-7- ضرورت سلنیوم برای تغذیه انسان و حیوان……………………………………………………………….. |
36 |
|
|
||
3-1- طرح آزمایشی……………………………………………………………………………………………………….. |
41 |
|
3-1-1- مشخصات آمینول فورته AMINOL-FORTE ………………………………………………….. |
41 |
|
3-2- آنالیز خاک…………………………………………………………………………………………………………… |
41 |
|
3-3- گروه هاي تيماري و نحوه اعمال تيمارها……………………………………………………………………… |
42 |
|
3-4- بررسی رنگیزه های فتوسنتزی……………………………………………………………………………………. |
44 |
|
3-5- تهيه عصاره آنزيمي………………………………………………………………………………………………… |
44 |
|
3-6- سنجش فعاليت آنزيم پراكسيداز………………………………………………………………………………… |
45 |
|
3-7- سنجش فعاليت آنزيم پلي فنل اکسيداز (PPO)……………………………………………………………. |
45 |
|
3-8- سنجش فعاليت آنزيم فنيل آلانين آمونيالياز (PAL)……………………………………………………… |
45 |
|
3-9- استخراج و تعيين تركيبات فنل محلول و قند محلول……………………………………………………….. |
46 |
|
3-10- سنجش تركيبات فنلي (روش Folin-Ciocalteu)…………………………………………………… |
46 |
|
3-11- سنجش مقدار سلنيوم در گياه بر اساس روش AOAC 986.15…………………………………………………………………… |
47 |
|
3-12- آناليز آماري………………………………………………………………………………………………………… |
48 |
|
|
||
4-1- بررسی مقدار کلروفیل a………………………………………………………………………………………….. |
50 |
|
4-2 – بررسی مقدار کلروفیل b…………………………………………………………………………………………. |
51 |
|
4-3 – بررسی مقدار کلروفیل کل………………………………………………………………………………………. |
52 |
|
4-4 – بررسی میزان آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز (PAL) ………………………………………………………. |
53 |
|
4-5 – بررسی مقدار فنول محلول……………………………………………………………………………………….. |
54 |
|
4-6- بررسی میزان آنزیم پراکسیداز………………………………………………………………………………….. |
55 |
|
4-7 – بررسی مقدار آنزیم پلی فنول اکسیداز……………………………………………………………………….. |
56 |
|
4-8 – بررسی میزان وزن تر برگ………………………………………………………………………………………. |
57 |
|
4-9 – بررسی میزان وزن خشک برگ………………………………………………………………………………… |
58 |
|
4-10- بررسی ارتفاع نمونه ها……………………………………………………………………………………………. |
59 |
|
4-11- برسی میزان اختلاف سطح برگ در نمونه های مختلف تیمار شده با سلنیوم……………………… |
||
4-11- برسی میزان اختلاف سطح برگ در نمونه های مختلف تیمار شده با سلنیوم……………………… |
60 |
|
4-12- بررسی مقدار سلنیوم در بافت گیاه………………………………………………………………………….. |
61 |
|
|
||
5-1- تغییر غلظت رنگریزه های فتوسنتزی……………………………………………………………………………. |
65 |
|
5-2- تحریک فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی………………………………………………………………….. |
65 |
|
5-3- تحریک رشد…………………………………………………………………………………………………………. |
66 |
|
5-4- اثر بر میزان فنول محلول…………………………………………………………………………………………… |
66 |
|
5-5- تجمع سلنیوم در بافت……………………………………………………………………………………………… |
67 |
|
5-6- نتیجه گیری کلی…………………………………………………………………………………………………….. |
68 |
|
5-7- پیشنهادات…………………………………………………………………………………………………………….. |
68 |
|
منابع…………………………………………………………………………………………………………………………….. |
69 |
|
چکیده انگلیسی…………………………………………………………………………………………………………….. |
جدول 3-1- مشخصات آمینول فورته………………………………………………………………………………………………………… |
41 |
|
جدول 3-2- نتایج آنالیز خاک مورد استفاده در آزمایش………………………………………………………………………………. |
41 |
|
جدول 3-3- تیمارهای اعمال شده و علائم اختصاری آنها……………………………………………………………………………… |
42 |
|
جدول 4-1-قادیر میانگین کلروفیل a در گروه های مختلف تیماری و مقایسه آنها بر اساس آزمون دانکن…………………. |
50 |
|
جدول 4-2- مقادیر میانگین کلروفیل b در گروه های مختلف تیماری و مقایسه آنها بر اساس آزمون دانکن…………… |
51 |
|
جدول 4-3- مقادیر میانگین کلروفیل کل در گروه های مختلف تیماری و مقایسه آنها بر اساس آزمون دانکن………… |
52 |
|
جدول 4-4- مقادیر میانگین آنزیم PAL در گروه های مختلف تیماری و مقایسه آنها بر اساس آزمون دانکن…………. |
53 |
|
جدول 4-5- مقادیر میانگین فنول محلول در گروه های مختلف تیماری و مقایسه آنها بر اساس آزمون دانکن………….. |
54 |
|
جدول 4-6- مقادیر میانگین آنزیم پر اکسیداز در گروه های مختلف تیماری و مقایسه آنها بر اساس آزمون دانکن….. |
55 |
|
جدول 4-7- مقادیر میانگین آنزیم پلی فنول اکسیداز در گروه های تیماری و مقایسه بر اساس آزمون دانکن…………. |
56 |
|
جدول 4-8- مقادیر میانگین وزن تر برگ در گروه های مختلف تیماری و مقایسه آنها بر اساس آزمون دانکن…………. |
57 |
|
جدول 4-9- مقادیر میانگین وزن خشک برگ در گروه های تیماری و مقایسه آنها بر اساس آزمون دانکن……………… |
58 |
|
جدول 4-10- مقادیر میانگین ارتفاع در گروه های مختلف تیماری و مقایسه آنها بر اساس آزمون دانکن……………….. |
59 |
|
جدول 4-11- مقادیر میانگین سطح برگ در گروه های مختلف تیماری و مقایسه آنها بر اساس آزمون دانکن……….. |
60 |
|
جدول 4-13- نتایج تجزیه واریانس…………………………………………………………………………………………………………. |
62 |
|
جدول 4-14- همبستگی بین صفات…………………………………………………………………………………………………………… |
63 |
شکل 1-1- جعفری………………………………………………………………………………………………………………………………. |
3 |
||
شکل 1-2- مورفولوژی جعفری………………………………………………………………………………………………………………. |
5 |
||
شکل 3-1- جعفری در گلدانهای پلاستیکی کاشته شده و اولین تیمار اعمال شده است………………………………………. |
43 |
||
شکل 3-2- جمع آوری و وزن کردن نمونه ها……………………………………………………………………………………………. |
43 |
||
شکل 3-3- سانتریفوژ یخچال دار…………………………………………………………………………………………………………….. |
44 |
||
شکل3-4- منحنی استاندارد اسید سینامیک………………………………………………………………………………………………… |
46 |
||
شکل 3-5- منحنی استاندارد ترکیبات فنلی………………………………………………………………………………………………… |
47 |
||
شکل 3-6- دستگاه جذب اتمی………………………………………………………………………………………………………………. |
48 |
||
شکل4-1- اثر اسپری برگی سلنیوم و اسید آمینه بر میزان کلروفیل a در گروه های تیماری………………………………… |
50 |
||
شکل4-2- اثر اسپری برگی سلنیوم و اسید آمینه بر میزان کلروفیل b در گروه های تیماری………………………………… |
51 |
||
نمودار 4-3- اثر اسپری برگی سلنیوم و اسید آمینه بر میزان کلروفیل کل در گروه های تیماری……………………………. |
52 |
||
نمودار 4-4- اثر اسپری برگی سلنیوم و اسید آمینه بر میزان آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز در گروه های تیماری………… |
53 |
||
نمودار 4-5- اثر اسپری برگی سلنیوم و اسید آمینه بر میزان فنول محلول در گروه های تیماری…………………………….. |
54 |
||
نمودار 4-6- اثر اسپری برگی سلنیوم و اسید آمینه بر میزان فعالیت آنزیم پراکسیداز در گروه های تیماری……………… |
55 |
||
نمودار 4-7- اثر اسپری برگی سلنیوم و اسید آمینه بر میزان فعالیت آنزیم پلی فنول اکسیداز در گروه های تیماری……. |
56 |
||
نمودار 4-8- اثر اسپری برگی سلنیوم و اسید آمینه بر مقدار وزن تر برگ در گروه های تیماری……………………………. |
57 |
||
نمودار 4-9- اثر اسپری برگی سلنیوم و اسید آمینه بر مقدار وزن خشک برگ در گروه های تیماری……………………… |
58 |
||
نمودار 4-10- اثر اسپری برگی سلنیوم و اسید آمینه بر میزان ارتفاع گیاه در گروه های تیماری…………………………….. |
59 |
||
نمودار 4-11- اثر اسپری برگی سلنیوم و اسید آمینه بر سطح برگ در گروه های تیماری…………………………………….. |
60 |
||
نمودار4-12- اسپری برگی با سلنیوم و میزان انباشتگی این عنصر در بافتهای گیاه در گروه های تیماری………………… |
61 |