%34تخفیف

اثر کود سبز و سطوح مختلف خاکورزی بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت

تعداد 81 صفحه فایل word قابل ویرایش

چکیده

به منظور بررسی اثر کود سبز و سطوح مختلف خاکورزی بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت، آزمايشی به صورت کرت­های خرد شده در قالب بلوك­هاي كامل تصادفي با سه تكرار در سال زراعی 93-1392 در مزرعه­ای واقع در روستای قلعه نو شهرستان زهک به اجرا در آمد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از کود سبز در دو سطح کاربرد کود سبز (G1) و عدم کاربرد کود سبز (G2) به عنوان فاکتور اصلی؛ و سطوح مختلف خاکورزی در سه سطح بدون خاکورزی (T1)، کم خاک ورزی (T2) وخاکورزی رایج (T3) به عنوان فاکتور فرعی. در این آزمایش صفات ارتفاع بوته، تعداد دانه در بلال، وزن هزار دانه، عملکرد علوفه تازه، عملکرد علوفه خشک، عملکرد دانه، بیوماس علف هرز، غلظت عناصر N، P و K در خاک، رطوبت وزنی و وزن مخصوص ظاهری خاک مورد بررسی قرار گرفت. نتايج آزمایش نشان داد كه بیشترین مقدار تمام صفات مورد بررسی به جزء بیوماس علف هرز و رطوبت وزنی خاک از تیمار کاربرد کود سبز و انجام عملیات خاکورزی بدست آمد. البته بین تیمار خاکورزی رایج و خاکورزی سطحی برای صفات فوق تفاوت معنی داری مشاهد نشد. کود سبز بر مقدار بیوماس علف هرز اثر معنی داری نداشت اما در بین سطوح خاکورزی، کمترین بیوماس علف هرز از تیمارهای خاکورزی رایج و سطحی مشاهده گردید. در پایان با توجه به نتایج بدست آمده در این آزمایش برای حصول بالاترین عملکرد ذرت در روستای قلعه نو شهرستان زهک خاکورزی سطحی (به منظور صرف انرژی کمتر و پایداری بیشتر خاکدانه­های خاک) توأم با کاربرد کود سبز به کشاورزان منطقه توصیه می­شود.

واژه­ هاي كليدي: ذرت، خاکورزی، کود سبز، عملکرد، خاک

فهرست مطالب

 

عنوان

صفحه

مقدمه

1

فصل دوم: کلیات و بررسی منابع

5

1-2- مفاهیم خاکورزی در کشاورزی

5

1-1-2- خاکورزی رایج

7

2-1-2- خاکورزی حفاظتی

9

1-2-1-2- سیستم بدون  خاکورزی

9

2-2-1-2- خاکورزی پشته ای

10

3-2-1-2- خاکورزی همراه با خاکپوش

10

4-2-1-2- خاکورزی نواری و خاکورزی محلی (خاکورزی در محل کشت)

10

5-2-1-2- کم ورزی یا کم خاکورزی

11

6-2-1-2- سایر انواع خاکورزی

11

2-2- ماشین آلات خاکورزی

11

1-2-1- خاکورزی کلشی

11

2-2-2- سست کردن خاک

12

3-2-2- سست کردن خاک بدون برگرداندن

13

4-2-2- آماده سازی بستر بذر

13

3-2- روش­های خاکورزی حفاظتی

14

1-3-2- مدیریت بقایا

14

1-1-3-1- هرس

17

2-1-3-1- خرد کردن

17

4-2- اهمیت خاکورزی در باروری زمین­های کشاورزی

18

5-2- اثر خاکورزی بر ساختمان خاک

20

6-2- اثر خاکورزی بر پویایی عناصر غذایی

24

1-6-2- مقیاس کوتاه مدت

25

2-6-2- مقایس بلند مدت

25

7-2- تاثیر عملیات خاکورزی بر بانک بذر و استقرار گیاه زراعی و علف هرز

27

8-2- تاثیر خاکورزی بر رشد و عملکرد گیاهان زراعی

29

9-2- اهميت مواد آلي و نقش آن در حاصلخيزي خاك

30

10-2- اثرات مواد آلی بر خصوصیات فیزیکی خاک

32

1-10-2- بهبود ساختمان خاک

32

2-10-2-کاهش وزن مخصوص ظاهری و افزایش تخلخل خاک

33

3-10-2- افزایش نفوذ پذیری آب در خاک

33

4-10-2- افزایش ظرفیت نگهداری آب خصوصا در خاکهای شنی

33

5-10-2-کاهش چسبندگی خاک­های رسی

34

6-10-2- افزایش چسبندگی خاک­های شنی

34

7-10-2- تهویه بهتر بعلت افزایش تخلخل خاک

34

11-2- اثرات مواد آلی بر خصوصیات شیمیایی خاک

35

1-11-2- افزایش ظرفیت تبادل کاتیونی خاک

35

1-11-2-کاهش موضعی pH

35

3-11-2- شرکت در فرآیندهای اکسید و احیاء

35

12-2- اثرات مواد آلی بر خصوصیات حاصلخیزی خاک

36

1-12-2- تامین بخشی ازعناصر غذایی مورد نیاز گیاه

36

2-12-2- تحرک عناصر غذایی در خاک و جذب بهتر به وسیله ریشه گیاه

36

3-12-2- افزایش ظرفیت نگهداری عناصر غذایی

37

13-2- انواع کود های آلی

37

1-13-2- کود سبز

37

14-2- انواع کود سبز

38

1-14-2- گیالوش

38

2-14-2- خاکبرگ

39

3-14-2- خزه اسفاگنوم

39

15-2- بهترین زمان تهیه کود سبز

40

16-2- روش های کشت کودهای سبز

41

17-2- شرایط برگرداندن کود سبز به زمین

42

18-2- مزایای استفاده از کودهای سبز

43

فصل سوم: مواد و روش­ها

45

1-3- زمان و موقعیت جغرافیایی اجرای طرح

45

2-3- مشخصات طرح آزمايش

46

3-3- پياده كردن نقشه طرح

46

4-3- نحوه اعمال تیمارها

47

1-4-3- کود سبز

47

2-4-3- سطوح خاکورزی

47

5-3- مراحل اجراي آزمايش

48

6-3- صفات  مورد بررسی در آزمایش

48

1-6-3- اندازه گيري صفات مورفولوژيكي

48

2-6-3 – اندازه گيري اجزاء عملكرد

49

3-6-3 – اندازه گيري صفات عملكرد گیاه

49

4-6-3- بیوماس علف­های هرز

49

5-6-3- غلظت عناصر N، P و K در خاک

50

7-3- نرم افزارهای مورد استفاده

50

فصل چهارم: نتایج و بحث

51

1-4- ارتفاع گیاه

51

2-4- تعداد دانه در بلال

52

3-4- وزن هزار دانه

53

4-4- عملکرد علوفه تازه و خشک

55

5-4- عملکرد دانه

57

6-4- بیوماس علف هرز

59

7-4- غلظت عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم در خاک

61

8-4- نتیجه گیری

63

9-4- پیشنهادات

64

فهرست منابع

65

فهرست جداول و شکل­ها

 

عنوان

صفحه

جدول 1-3- ویژگی­های شیمیایی و فيزيكي خاک مزرعه تحقيقاتي

45

جدول 2-3- تيمارهاي مورد آزمايش و علائم اختصاری آن

46

شکل 1-3- نقشه طرح پیاده شده در مزرعه

47

شکل 1-4- مقایسه میانگین اثر متقابل کود سبز و خاکورزی بر ارتفاع بوته ذرت

52

شکل 2-4- مقایسه میانگین اثر متقابل کود سبز و خاکورزی بر وزن هزار دانه

54

جدول 1-4- تجزیه واریانس صفات مرتبط با ارتفاع بوته و اجزای عملکرد ذرت

54

جدول 2-4- مقایسه میانگین اثر کود سبز و خاکورزی بر ارتفاع بوته و اجزای عملکرد ذرت

54

شکل 3-4- مقایسه میانگین اثر متقابل کود سبز و خاکورزی بر عملکرد علوفه تازه ذرت

56

شکل 4-4- مقایسه میانگین اثر متقابل کود سبز و خاکورزی بر عملکرد علوفه خشک ذرت

56

شکل 5-4- مقایسه میانگین اثر متقابل کود سبز و خاکورزی بر عملکرد دانه ذرت

58

جدول 3-4- تجزیه واریانس صفات عملکرد ذرت

58

جدول 4-4- مقایسه میانگین اثر کود سبز و خاکورزی بر عملکرد علوفه و دانه ذرت

58

جدول 5-4- تجزیه واریانس بیوماس علف هرز

60

جدول 6-4- مقایسه میانگین اثر کود سبز و خاکورزی بر بیوماس علف هرز

60

جدول 7-4- تجزیه واریانس غلظت عناصر معدنی N، P و K در عمق cm 40-0

62

جدول 8-4-  مقایسه میانگین اثر کود سبز و خاکورزی بر غلظت عناصر معدنی N، P و K در عمق cm 40-0

62

 

2 دیدگاه برای اثر کود سبز و سطوح مختلف خاکورزی بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت

  1. UcRmtP

    68, while corticosteroids were associated with lower risk for HFrEF OR, 0 video levitra 20

  2. Pxegcu

    allegra side effects alternatives to allergy pills allergy medications for itching skin

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قبلا حساب کاربری ایجاد کرده اید؟
گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟
Loading...
enemad-logo