%34تخفیف
دانلود محصول:مقایسه توان توضیح دهندگی نسبت های مالی جهت ارزیابی عملکرد مالی در شرکت های پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
تعداد 163 صفحات این فایل word
چکیده:
اين پژوهش درصدد است تا محتواي اطلاعاتي نسبتهاي تعهدي و نقدي راجهت پيش بينی عملکرد مالی درقالب عملکرد ضعيف و قوی مورد مقايسه قرار دهد. در اين پژوهش جهت مقايسه محتواي فزاينده اطلاعاتي نسبت هاي تعهدي و نقدي در ارزيابي و پيش بيني عملكرد از سه مدل متفاوت درخت تصميم، رگرسيون لجستيك و تحليل مميزي خطي استفاده شده است. در اين پژوهش دو هدف دنبال شده كه عبارتند از:
1-مقايسه محتواي فزاينده اطلاعاتي نسبتهاي تعهدي با نقدي در ارزيابي و پيشبيني عملكرد مالي قوي شركتهاي پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
برای نیل به اهداف مذکور دو فرضه تدوین شده که عبارتند از :
2-مقايسه محتواي فزاينده اطلاعاتي نسبتهاي نقدي با نسبتهاي تعهدي براي ارزيابي عملكرد مالي ضعيف شركتهاي پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران .
1- نسبتهاي مالي مبتني بر اقلام نقدي داراي محتواي اطلاعاتي بيشتري در مقايسه با نسبتهاي مالي مبتني بر اقلام تعهدي براي ارزيابي شركتهايي با عملكرد مالي ضعيف هستند».
2- نسبتهاي مالي مبتني بر اقلام نقدي در مقايسه با نسبتهاي مالي مبتني بر اقلام تعهدي داراي محتواي اطلاعاتي بيشتري براي ارزيابي شركتهايي با عملكرد مالي قوي هستند»
جهت آزمون فرضيههاي پژوهش، نمونهاي از بين شركتهاي پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار طي سالهاي1385 تا 1390 انتخاب گرديد. دادههاي مورد نياز به صورت سالانه از صورتهاي مالي و يادداشتهاي همراه حسابرسي شدهي شركتهاي پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار و بانكهاي اطلاعاتي موجود در اين زمينه مانند تدبير پرداز و سايتهاي اينترنتي مديريت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامي ـ سازمان بورس و اوراق بهادار و پردازش اطلاعات مالي ايران جمعآوري شد. در اين مطالعه به علت پيشبيني عملكرد مالي شركتها در قالب دو دسته ضعيف و قوي از سه مدل رايج داده کاوي درخت تصميم CART ، رگرسيون لجستيك و تحليل مميزي خطي استفاده گرديده است. در اين پژوهش جهت پيش بيني عملكرد مالي در قالب ضعيف و قوي، شركتهاي نمونه بر اساس نسبت Q توبين به دو دسته تقسيم شدهاند. به طوري كه شركتهايي با Q توبين بزرگتر مساوي يك به عنوان قوي و در غير اين صورت به عنوان شركت ضعيف طبقهبندي گرديدند. سپس با توجه به هر يك از مدلهاي درخت تصميم، رگرسيون لجستيك و تحليل مميزي خطي عملكرد مالي شركتهاي عضو نمونه بر اساس نسبتهاي نقدي و تعهدي به طور جداگانه، مورد پيشبيني و دستهبندي قرار گرفت. در نهايت بر اساس ميزان دقت دستهبندي عملكرد مالي شركتها بر اساس هر گروه از نسبتها، فرضيههاي پژوهش مورد آزمون قرار گرفت.و نتاییج پس از انجام آزمونها حاکی از تأیید فرضیه اول و رد فرضیه دوم را دارد.
کلمات کلیدی: توان توضیح دهندگی , نسبت های مالی , ارزیابی عملکرد
دسته: حسابداری, علوم انسانی
برچسب: ارزیابی عملکرد, کلمات کلیدی: توان توضیح دهندگی, نسبت های مالی